Milenky sem nová diskuze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4761
3.10.26 13:58

@M_Vladim to sem kolikrát i já, když zapnu tv :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2459
3.10.26 13:59
@M_Vladim píše: Více

Prosím tě, PTSD vzniká třeba po té autonehodě. C-PTSD vzniká, pokud je člověk vystaven traumatu dlouhodobě. Nejsou to totožné stavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40560
3.10.26 14:01
@Velryba černá píše: Více

Každý vtip je nějak propojen s realitou. Jinak nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2459
3.10.26 14:01
@Ontarova.Bohyně píše: Více

No samozřejmě, u jednorázové události je naprosto nutné zahájit psychologickou intervenci co nejdříve, jinak to může přelézt do té komplexní formy. Otevřená fraktura se také sama nezahojí dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
3.10.26 14:02
@xiaxxx píše: Více

Ja v tom tvrzeni rozpor vidim, ale tu vetu jsem uz parkrat slysela, protoze realitu chovu zvirat na maso proste clovek vytesnil… na jedne strane mame litost k pejskum, ke kockam a to je dobre, bez debaty… ale na druhe strane mame denne miliony zvirat trpicich v industrialnich chovech, v transportech a na jatkach..

Vzdyt clovek nemusi uplne omezit maso, rozumim, ze to nedokaze kazdy, i kdyz ja jsem napriklad vegetarian od puberty a mam osobnim prikladem potvrzeno, ze i bez masa muze clovek dlouhodobe fungovat a byt zdravej. ( suplementuju jen obcas taurin. beru taky magnezium a to jen v poslednich par let )
Ale rozumim, ze to neni pro kazdeho, obrovsky pokrok by byl, kdybychom omezili maso na jeden -dva krat tydne, maso by bylo mnohem drahsi a zvirata chovana ve volnem chovu.

Příspěvek upraven 03.10.26 v 14:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40560
3.10.26 14:03

Na tohle bych se. musel zeptat odborníků, mám jen povšechně znalosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2459
3.10.26 14:04

C-PTSD mívají kupříkladu vojáci, kteří přežili dlouhodobé válečné konflikty, zajetí. PTSD je akutní forma.

Příspěvek upraven 03.10.26 v 14:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8131
3.10.26 14:10
@Hanča1234 píše: Více

To je odpoved jak noha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4761
3.10.26 14:15

@Andelskej_Satan neodpovídám tobě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40560
3.10.26 14:16

Tomuhle rozumím, ale s tou „léčbou vzpomínek“ ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25155
3.10.26 14:17
@Andelskej_Satan píše: Více

Clovicku, nauc se číst, potom psat a nakonec se můžeš pokusit se mnou diskutovat. Kde čteš, že mi chodí upozorneni na „duo M a P“??? To panoptikum z toho děláš Ty, svými bezedne hloupými prispevky! A jedno doporuceni, neprihřívej si polivčičku na cizích prispevcich. Uvař si svoji, ale potom si ji taky snez! Nech si chutnat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2459
3.10.26 14:17

Teď ti nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25155
3.10.26 14:22
@Virgin_Mojito píše: Více

Provedu!
Mas- li problem s mými prispevky, tak preskakuj! Dobrá rada nad zlato, ja vim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40560
3.10.26 14:26

Ten prožitek se stavá vzpomínkou a to ve dvou stupních.
V prvním se z akutní situace asi po pěti minutách uloží do dočasné paměti.
Informace z dočasné paměti se pak ve druhém stupni během spánku třídí a ukládají trvale.
Vtipně pod ćarou - učení během noci, těsně před zkouškami. Druhý den zmatek, protože se člověk pořádně nevyspal.
DARPA vyvinula přípravek, který umožňuje člověku být bdělý až tři dny bez známých psychotických účinků.
Jestli teď študáci zajásali, tak tududumtum: Vzpomínky z těchto tří dnů se vypaří, neuloží se do trvalé paměti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2459
3.10.26 14:28

U C-PTSD docela běžně nevíš, co tě vyděsilo. U akutního stavu to ti lidé vědí. Asi jako u mě s těmi schody, nevím, kam hlava ten konkrétní zážitek schovala, nakonec se mi to ale vybavilo.
Já už mám za těch více než dvacet let zpracované emoce a nejsem vytrvale vyděšená. Protože někde na začátku jsem nebyla schopna měsíce vyjít z bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová