Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak, že má chlap potřebu jít s kámošema na pivo to chápu. Ale aby chodil s kamarádkami na kafíčko, nákupy apod tak to je sílá
Tohle bych zatrhla a dost rázně…
Předmanželská poradna, určitě. Je hloupost brát si někoho, když ten vztah není dobrý, ale ještě horší je to, že se o tom s tebou nechce bavit a neřekne ti, co se děje.
Pokud s tím nechce nic dělat a je mu jedno, že ty jsi ve vztahu nespokojená (protože on je očividně spokojený), tak je poněkud sobecký. Vztah není zadarmo, buď na něm bude pracovat nebo ne. A pokud ne, tak už je jen na tobě, jak se rozhodneš.
Pořád nechápu jak to u Vás vypadá v praxi. Ty se jako doma staráš o dítě a on chodí se slečnama po nákupáku ![]()
To by mě teda fakt zajímalo, kde tihle týpci pořád dokola shánějí, tak hloupé partnerky?
@ontar píše:
To by mě teda fakt zajímalo, kde tihle týpci pořád dokola shánějí, tak hloupé partnerky?
Nic bych za to nedala, ze ted vyklada svym dalsim kamaradkam, zas o tobe
Tak to je hodně netradiční ![]()
Neustále hovořil o tom, jak s ní je jen protože se bojí být sám.
To mi přijde jako dost varovné - kdo nezvládne být sám, zpravidla nezvládá ani vztah.
Chápu, že je to stereotyp, ale není on „skrytý gay“, když má partnerku, jen aby nebyl sám, a bavěj ho tak ty kafíčka a nákupy?
(Uznávám, že podle logiky té druhé části bych byla lesba jak vyšitá, ale prostě se mi to tak vnutilo na mysl.)
Pusobi na me ze potrebuje urcitou volnost
ale aby chodil s kamaradky na nakupy a kavicky
to bych asi nedala ![]()
Mne porad fascinuje jedna vec. Zenska si zacne s chlapem, ktery podvadi svou partnerku, mluvi o ni spatne a ceka co? Ze se ve vztahu s ni razem zmeni na dokonaleho milujiciho partnera? Stareho psa novym kouskum nenaucis a lide se obvykle zas tak moc nemeni.
Predstava, ze se z kur. evnika a lhare stane domaci kutil, je znacne naivni.
Zakladatelko, vedela jsi moc dobre, jaky je, jak se choval k expartnerce, jak o ni mluvil. Ted tak mluvi o tobe a nezlob se na me, ja te nelituji. Mas cos chtela.
Na poradnu bych se zvysoka vykaslala, tenhle typek svuj charakter po par psychologickych promluvach do duse nezmeni.
@ontar píše:
@ontar píše:
Asi na kafíčkách a nákupech. Normální chlap z toho má předinfarktový stav (vyzkoumali britští vědci).
@Knihomyš píše:
Tak to je hodně netradiční
Neustále hovořil o tom, jak s ní je jen protože se bojí být sám.
To mi přijde jako dost varovné - kdo nezvládne být sám, zpravidla nezvládá ani vztah.
Chápu, že je to stereotyp, ale není on „skrytý gay“, když má partnerku, jen aby nebyl sám, a bavěj ho tak ty kafíčka a nákupy?(Uznávám, že podle logiky té druhé části bych byla lesba jak vyšitá, ale prostě se mi to tak vnutilo na mysl.)
při čtení úvodního příspěvku mě taky hned napadlo, jestli není gay… ![]()
Normální to není. Nesnesla bych, aby si on někde trajdal s kamarádkami a já seděla doma na perdeli s dětma
A už vůbec bych si takového člověka nebrala.
@Jarka K píše:
při čtení úvodního příspěvku mě taky hned napadlo, jestli není gay…
Ja se domnivam, ze vysvetleni je prostsi, chce se jim dostat do kalhotek (nebo je metrosexual). Proste je evidentne vsude radeji nez doma.
Muž nemůže mít kamarádky a dělat věci, které ho s nimi baví, aby nebyl gay, ale když žena má mužské kamarády a chodí s nimi na pivo, tak je to v pořádku a nikdo si o ní nemyslí, že je lesba. Trochu dvojí metr.
Ahoj, píšu anonymně protože tu mám členy od rodiny partnera a kamarády a zatím nechci, aby to někdo známý vědět.
Jsme s partnerem 8 let, máme jedno dítě a druhé na cestě. Když jsme se seznámili, měl ještě jinou partnerku, ale dle jeho slov to bylo partnerství krachující a pro něj to byla jen budoucí ex přítelkyně. Neustále hovořil o tom, jak s ní je jen protože se bojí být sám. Vídali se jednou, dvakrát týdne asi a on zbylý čas trávil s kamarádkami. Přišlo mi tedy, že vztah mají opravdu špatný. Dlouho jsem váhala, zda si mám začít s někým, kdo je zadaný, ale čím víc mluvil o svém podle něho nešťastném vztahu a čím víc jsme byli spolu, tím víc jsem mu podlehla. Za dva měsíce se z kamarádství stal vztah. Nechtěla jsem být ani první ani druhá a tak jsem mu na rovinu řekla, že buď ukončí vztah se mnou nebo partnerkou. Rozhodl se zůstat se mnou. A já si řekla, že když bude ve spokojeném vztahu, tak nebude mít potřebu trávit většinu času s kamarádkami. Jenže opak byl pravdou. Ze začátku (tak jak to u čerstvě zamilovaných bývá) jsme čas trávili spolu a chodili jsme společně i za svými kamarády. Jenže postupem času se to změnilo. Začal trávit více času sám s kamarádkami a já šla stranou, tak jako jeho předchozí partnerka. Dozvěděla jsme se, že vypráví své rodině a snad i kamarádům to, co tvrdil i své nyní bejvalce. Nikdy jsem nebyla žárlivý člověk, do doby než jsem začala chodit s ním. Nyní mi nějak vadí, že je každou chvíli s kamarádkami na kafíčku, chodí s nimi na nákupy a různé akce atd. Před nějakým časem mě požádal o ruku, ale já už z toho mám pocit, že to udělal jen vzhledem k délce našeho vztahu, neustálého dotazovaní ze strany rodiny a narození dítěte. Jinak o svatbu jako takovou zájem nejeví. Občas se zeptá, kdy se vezmeme, ale když dojde na výběr prstýnku, datumu svatby aj, k ničemu se nemá. Již několikrát jsem mu navrhovala rozchod, ten nechtěl. Došlo i na téma předmanželská poradna, do které nechce.
Prosím tedy o názor, zda takovýto vztah je normální, zda si dělám pouze iluze o něčem lepší, co stejně neexistuje nebo máme netradiční partnerství.