Pomohla vám partnerská poradna?

Anonymní
6.6.16 20:30

Pomohla vám partnerská poradna?

S přítelem máme dlouhodobě neshody téměř ve všech směrech. Máme spolu dvě děti a proto se snažíme spolu zůstat. Napadlo mě zajít do partnerské poradny. Chtěla bych vědět jestli vám tam pomohli, jak dlouho a často se tam chodí. Prosím o odpovědi pouze ty které tam byly.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.6.16 20:35

V manželské poradně jsme byli už v době, kdy byl vztah věcí minulosti. Nic už se udělat nedalo, propast byla příliš velká. Navíc to na mě působilo tak, že ten konkrétní psycholog by s tím nic nesvedl ani o něco dřív.
Během rozvodu jsme byli u jiné psycholožky, specializované na rozvádějící se páry, a ta byla skvělá. Udělala kus práce.

• Citovat
  • Upravit
452
6.6.16 20:37

Takže spolu nakonec nejste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.16 20:48

@pufik20 ne, nejsme, ale to bylo jasné už v té první poradně. Přesto bych z toho vyvodila dvě věci:
oba musí chtít si nechat pomoci a spolupracovat a musí to být „včas“
psycholog musí být dobrý a umět to
Anonymní 20:35

• Citovat
  • Upravit
32925
6.6.16 21:15

Mam stejnou zkušenost jako anonymní. Musí tomu být otevření oba a musí to být včas. U nás nebylo už ani jedno, z mé strany. Ale hodně mi to dalo, pochopila jsem že fakt není šance, a že to není moje vina. Sezení jsme měli tak po 3-5 týdnech, byly tři, pak jsme skončili, psycholog mediátor zkoušel co se dalo, inspirace, individualni přístup, navadel nás abychom mluvili, co bysme mohli dělat, jak řešit některé věci, jak spolu komunikovat, ale já už jsem měla takový odpor že to prostě selhalo. Ale určitě doporučuji, jinym lidem by to asi pomohlo, my už jsme byli za tou hranici. Za půl roku jsme podali žádost o rozvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
7.6.16 08:30
@Anonymní píše:
S přítelem máme dlouhodobě neshody téměř ve všech směrech. Máme spolu dvě děti a proto se snažíme spolu zůstat. Napadlo mě zajít do partnerské poradny. Chtěla bych vědět jestli vám tam pomohli, jak dlouho a často se tam chodí. Prosím o odpovědi pouze ty které tam byly.

My jsme chodili před lety a nám nepomohla. Možná mě trochu bloklo, že to byl chlap a neměla jsem k němu takovou důvěru, přišlo mi, že to vidí víc z mužova pohledu. Ale třeba budete mít štěstí. My teda i přes to, že nepomohla, jsme spolu a dál bojujeme :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.16 09:24

Překvapuje mě, že jste měli při sedení jen jednoho psychologa. My měli dvojici - chlapa a ženu. Bylo zajímavé, že občas měli každý jiný úhel pohledu a nedalo se říci, že chlap by „stranil“ mně a ona ženě, bylo to i naopak. Nikdy nám neřekli: „Vy máte pravdu a váš partner ne“. Vyčistit si cestu k sobě jsme si museli se ženou sami. Oni nám pomáhali najít smítka a pomáhali nám najít způsob, jak ty smítka uklidit. Ne tím, že by nám něco vnucovali, jak to provést, ale většinou tím, jak se nás ptali na naše pocity a tím nás naučili své pocity přednést jeden druhému a umět lépe vnímat pocity toho druhého. Sezení byla cca jednou za měsíc a oba dva jsme chtěli vztah zachránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.16 16:37

Kde jste získali kontakt? Hledala jsem na netu a v našem městě nic nenašla kolik se platí za sezení? A jsou někde na netu recenze na jednotlivé „doktory“?

• Citovat
  • Upravit
32925
7.6.16 17:44
@Anonymní píše:
Kde jste získali kontakt? Hledala jsem na netu a v našem městě nic nenašla kolik se platí za sezení? A jsou někde na netu recenze na jednotlivé „doktory“?

U nás to bylo Centrum pro rodinu a sociální péči, poradna pro mezilidské vztahy. Bylo to zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.16 19:45

Také jsme absolvovali.
Nám v podstatě pomohla. Protože právě tam jsme si uvědomili že je definitivní konec a zachránit se nic nedá.

• Citovat
  • Upravit
8.6.16 06:12

Ano, poradna mi pomohla. Paní psycholožka mi dokonce vtloukla do hlavy, že JÁ jsem na prvním místě v životě a né ten chlap.
Takže pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
8.6.16 10:47
My jsme chodili do bezplatné rodinné
@Anonymní píše:

Já na netu zadala rodinné poradny-oblast a naskočila mi tam hned bezplatná. Jmenovalo se to Zařízení sociální intervence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.16 13:51

Prosím, nemáte kontakt na někoho dobrého v Praze? Asi budeme muset s přítelem někam zajít. Už se nedokážeme normálně bavit. Když chceme něco řešit, já u toho vždycky brečím, on zas říká, že se mnou se nic řešit nedá a myslím, že se plácáme v kruhu. Chtěla bych na to náhled někoho dalšího…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.16 14:14
@Gabriela1234 píše:
Chtěla bys ty, a nebo oba..

Přítel říká, že nejdřív bychom se něli domluvit spolu. Jenže já už to asi nefokážu, vždycky vypěním. Má takový argumenty, na který nevím, co říct, jen někdy žasnu.
Dnes mě dorazilo, když mi řekl, že si na mateřský válim šunky :cert:
Prý ale, když se nedokážeme domluvit spolu, klidně by taky někam zašel

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.16 14:45

@Gabriela1234 Ani to nemusíme mát bezplatné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky