Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, chci se zeptat na Váš pohled na situaci.
V dnešní době sice pořád každý říká, jak je plno lidí, kterým je mezi 20 - 30 let (i více), single. Žijou sami, nebo u rodičů, nemají partnery ani děti…ale já ve svém okolí vidím jen ty holky, co si na fejs dávají fotku svých zásnubních prstýnků, fotek svateb, těhotenských bříšek a dětí. Kde pak jsou ti singles mladí lidé? Je to strašně depresivní a člověk má pocit, že mu už dávno ujel vlak…třeba jako já ted, bude mi 27 let a byla jsem okolnostmi nucena ukončit vztah a jsem u rodičů a sice ano mám kde bydlet, ale i tak je to dost ponižující a jak bych to řekla, těžké. Byli jste nebo jste někdo v pdoobné situaci, nebo jsem na tom tak jenom já?
@xavierka Na fb jsou nejvíc vidět ti, co to tam zásobují fotkami s břichy a dětmi, to ti jen připadá. Ti, co jsou sami, tam dávají jen fotky svých koček a nevyniknou tak.
Já znám spoustu takových lidí, i nad 30 let. Neboj, v 27 máš ještě čas najít toho pravého. Choď mezi lidi a seznamuj se, hlavně neseď doma. ![]()
@Litta píše:
@xavierka Na fb jsou nejvíc vidět ti, co to tam zásobují fotkami s břichy a dětmi, to ti jen připadá. Ti, co jsou sami, tam dávají jen fotky svých koček nebo nic, a nevyniknou tak.Já znám spoustu takových lidí, i nad 30 let. Neboj, v 27 máš ještě čas najít toho pravého. Choď mezi lidi a seznamuj se, hlavně neseď doma.
Děkuji asi jsem to potřebovala slyšet taky od úplně nezaujaté osoby než od rodičů. DĚKUJI
Ja teda nevim, ale ve 27 jsem byla taky single. To az ted po 30 jsem vdana a mam mimi a jsem jedina. V okoli kamaradky bud randi nezavazne ci nikoho nemaji. Pulka by uz rada a ne a ne na nikoho natrefit, druha si chce uzivat cestovani a venivat se kariere. Asi 3 kamosky maji vztah, ale zatim o svatbe a diteti nepremysli a jen jedna kamaradka je vdana a ted ceka.
Holku neznám žádnou, kluků spoustu - všichni 25+. Já bych si aspoň snažila najít bydlení. V tomhle veku u rodičů by mi hráblo
ale kamarádům to vyhovuje
@Tichošlápek píše:
Holku neznám žádnou, kluků spoustu - všichni 25+. Já bych si aspoň snažila najít bydlení. V tomhle veku u rodičů by mi hrábloale kamarádům to vyhovuje
Nebo spolubydleni. Na druhou stranu posledni sanci uzivat si byt single, kor po vztahu. Vypadnout od rodici a bavit se, on se casem nekdo najde..az prijde dite, bude na to vzpominat ![]()
Jistě u našich zůstat rozhodně nechci. Ted jsem nastoupila do nové práce takže po zkušebce se chci hned odstěhovat…rozhodně nechci žít s našima na věky věků. Chci se znovu osamostatnit, mít rodinu ale vlastní…pokud teda se na mne štěstí usměje
@astoret píše:
Ja teda nevim, ale ve 27 jsem byla taky single. To az ted po 30 jsem vdana a mam mimi a jsem jedina. V okoli kamaradky bud randi nezavazne ci nikoho nemaji. Pulka by uz rada a ne a ne na nikoho natrefit, druha si chce uzivat cestovani a venivat se kariere. Asi 3 kamosky maji vztah, ale zatim o svatbe a diteti nepremysli a jen jedna kamaradka je vdana a ted ceka.
Vidíš a já nacházím jen samé těhotné a štastně vdané…
Ve 27 jsem uz single sice nebyla, ale do 26 ano a naramne jsem si to uzivala- vazne, ani jsem nikoho nehledala. Klidne bych si to dala az do 30. Ad fotky na fcb - to se jenom zda, ze jsou vsude jenom same tehotne a vdavajici se. Ve 27 bych byla jeste uuuuplne v klidu a uzivala si posledni roky svobody.
@xavierka píše:
Jistě u našich zůstat rozhodně nechci. Ted jsem nastoupila do nové práce takže po zkušebce se chci hned odstěhovat…rozhodně nechci žít s našima na věky věků. Chci se znovu osamostatnit, mít rodinu ale vlastní…pokud teda se na mne štěstí usměje
To bydleni u rodicu jeste zvaz. Pokud mate dobre vztahy, tak nevidim duvod, proc davat nekde 10tis za najem a zit sama. Smysluplnejsi mne prijde zustat u rodicu a setrit, at si muzes za 2-3 roky zacit budovat skutecne sve bydleni. A netlacit s navazovanim vztahu na pilu, radeji byt sama nez s nekym, jen aby clovek nebyl sam. A na stastne vztahy dle fotek na facebooku kasli, kdo vi, tak to je ve skutecnosti.
V okolí mám dost nezadaných holek v tomto věku. Dokonce mám kamarádku, která je sama a táhne ji už na 40. Pořád mi vykládala, že si musí najít toho chlapa, že chce děti. Nakonec vybírala tak dlouho až zůstala sama a bydlí u rodičů. Nikdo ji nebyl dost dobrý. Měl o ni zájem jeden můj kamarád. Věk přibližně stejný, krásný vysoký chlap, chytrý, zabezpečený a strašně hodný (nechápu, že je sám). No a když jsem je chtěla seznámit tak mi podle fotky řekla, že to není ono, že čeká na prince na bílém koni a motýlky v břiše
![]()
Ohledně mého partnera mi pořád říkala jak mi ho závidí, že mám život jako z pohádky a co jsem otěhotněla tak už se semnou ani nebaví
Takových lidí je opravdu dost. Myslím nezadaných. Jen by to chtělo myslet asi trochu na tu budoucnost. Tím nemyslím uhánět každého, ale neotálet. Dneska mají děti většinou až po 30 ![]()
@xavierka Jedna kamarádka má 43, bez chlapa a bez dětí…je mi jí líto… ![]()
Ale ty ve 27 to můžeš ještě všechno dohnat
já našla „životního“ partnera až ve 30ti ![]()
Hele, klid. Já byla sama do třiceti. Do té doby jswm nikoho neměla. Pak jsem poznala svého muže, za rok se vdala a jsem šťastná, nic mi neuteklo. Jsme sice bezdětn, to je ale jiná kapitola, ale jinak spokojení. Neboj, ten pravý se včas najde
@xavierka píše:
Vidíš a já nacházím jen samé těhotné a štastně vdané…
Jestli to média podle Fb, tak to je místo ke chlubeni, ne ke stěžování. Ono ne vsechno co vypadá ideálně tak je.
Já manžela poznala ve 26. A mám kamarádkou, skvělou, u úspěšnou, krásnou a je sama ve 35 ![]()
děkuji trochu jste mě uklidnili…doufám, že se tedy i na mě jednou usměje štěstí…