Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gina108 píše:
Tak nečum na FB a jdi někam mezi lidi. Singles na FB holt nemají co dávat, ale to neznamená, že neexistují
Hm, a jakože proč by tam neměli co dávat? Oni jako nežijou? Nebo jsou někde v ústraní, protože nemají partnera a děti, tak jsou méněcenní? Čekají na náplň života? Holt si třeba zakladatelka všímá jen těch fotek mimin a rodin, protože jí to chybí a touží po tom.
@xavierka píše:
Moc Vám děkuji za Vaše názory. Trochu mě to tak nějak uklidnilo…i když je fakt, že je to stále pro mě těžké…asi vážně přestanu lajkovat ty fotky štastných vdaných mladých matek…sama být rozhodně nechci.
Jen dobrá rada - když z tebe chlap vycítí, jak moc nechceš být sama, tak je možné, že uteče. Moje zkušenost s pár pokusy se seznamkou je ta, že buď na mě ten chlap hrozně tlačil (na první schůzce už mi vyprávěl, jak si může předělat patro v baráku apod.), nebo jsem naopak měla pocit, že chodí na 7 schůzek týdně a vlastně nechce přestat hledat. Najít tu rovnováhu, kdy spolu budou dospělí lidé randit, aniž by jeden nebo druhý příliš tlačili na pilu, je hrozně těžké. A mně přijde, že až když je ten člověk sám spokojený a umí žít naplno sám se sebou, tak se může s tím druhým o něco dělit a ne se jen stát jeho „přísavkou“.
Ve svém okolí mám 3 takové holky, kterým je mezi 33-35 lety, jsou stále single a bydlí s rodiči
V práci vím taky o 3 lidech single ve věku 25-35 let ![]()
Prestala bych zakladat sve stesti na partnerovi a bude lip, in se jednou nekdo objevi. Ja bych taky obcas vratila dny, kdy jsem byla sama..oboje ma sve pro i proti. Ber to jak to je, ted si sama, tak se neutapej v litosti, ze nikoho nemas a uzivej volnosti. Partnerstvi ti ji dost ubere a materstvi jeste vic. Ve 27 mas jeste cas, to neni nic tragickeho byt sama ![]()
@Fazulina píše:
Hm, a jakože proč by tam neměli co dávat? Oni jako nežijou? Nebo jsou někde v ústraní, protože nemají partnera a děti, tak jsou méněcenní? Čekají na náplň života? Holt si třeba zakladatelka všímá jen těch fotek mimin a rodin, protože jí to chybí a touží po tom.
Ja teda co obcas vidim tak singles maji co davat. Matky davaj decka, oni fotky z pareb ci z cestovani. To ze je nekdo sam neznamena, ze sedi doma v koute, ne?
![]()
@Fazulina píše:
Mám prostě takovou zkušenost. Já mám single kamarády a na FB nic nedávají, přesto žijí
u zakladatelky taky je evidentně ta samá situace. Ty snad máš opačnou zkušenost? Co tedy dávají tví single bezdětní přátelé na FB? ![]()
Ahoj mám to stejné..je mi 30 a kolem mě všechny vdané nebo aspon s dětma a pryč ale ikdyž mě to najednu stranu mrzí ale nadruhou si přesně říkám tohle bud ráda vše má svůj čas ![]()
@astoret píše:
Ja teda co obcas vidim tak singles maji co davat. Matky davaj decka, oni fotky z pareb ci z cestovani. To ze je nekdo sam neznamena, ze sedi doma v koute, ne?![]()
Jo, tak fotky z cestování beru, i když - kdo cestuje stejně dlouhou single nezůstává
no a z pařeb rozumný člověk fotky nezveřejňuje, ať je single nebo není. ![]()
@Gina108 píše:
Mám prostě takovou zkušenost. Já mám single kamarády a na FB nic nedávají, přesto žijíu zakladatelky taky je evidentně ta samá situace. Ty snad máš opačnou zkušenost? Co tedy dávají tví single bezdětní přátelé na FB?
To, co jsem tam dávala já, když jsem byla single. Fotky z cest, akcí, doporučení na četbu třeba, kde jsem byla, co jsem zažila. Žila jsem v cizině, psala blog, dávala na FB odkazy na blog, nové fotky, třeba tip na film, který jsem viděla, divadlo, co jsem viděla, vzdělávací akci, na níž jsem byla apod. Osobní život na FB paradoxně moc neřeším, nedávám posty typu právě jsem se probudila a jdu snídat). Vím, jakou skupinu přátel na FB mám a co by je mohlo zajímat, ráda sdílím fotky ze zajímavých míst, sama jsem ráda, když někdo napíše, kde byl a já se inspiruju (teď teda spíš na akce s dětma:-))). A i když mám i plno dětných kamarádek, tak nemám pocit, že by byl můj facebook zahlcen jen těma fotkama s dětma, spíš je to tak vyvážené… Ale asi je to i skupinou lidí, co mám na FB, beru to jako místo, kde sdílím zajímavosti a zkušenosti, jsem v několika skupinách dle zájmu, přátele, co mi denně napsali 10×, co právě dělají, jsem zrušila:-))). Je to o lidech, holt, někdo je single a třeba Facebook nepoužívá, jako třeba jedna moje kamarádka signle, je akční mega moc, pořád něco koná, jezdí všude možně, ale na FB nic nedává:-)…
@Fazulina ano tak jsem to myslela, prostě ti singles, co znám já jsou věčně v trapu a FB je nebaví. Zakladatelka asi prostě jen nezná lidi jako jsi ty ![]()
@Gina108 píše:
Jo, tak fotky z cestování beru, i když - kdo cestuje stejně dlouhou single nezůstáváno a z pařeb rozumný člověk fotky nezveřejňuje, ať je single nebo není.
Byla jsem single 8 let a cestovala mega moc. Bořím všechny klišé asi:-). Každý netouží pořád jen upínat se na hledání partnera:-). A pařby - třeba spíš fotky z akcí, festival, koncert, pivo s přáteli - vždycky člověk nemusí být zpitej pod obraz:-)
@Gina108 píše:
@Fazulina ano tak jsem to myslela, prostě ti singles, co znám já jsou věčně v trapu a FB je nebaví. Zakladatelka asi prostě jen nezná lidi jako jsi ty
Jojo, je to tak, hodně aktivních lidí prostě ani FB nemá. Jen to prostě neznamená, že singles nejsou, jen zrovna asi někde paří nebo cestujou, nemají čas na FB:-).
Kolegyni je 26, je to taková typicky americká koule, mrňavá ale zato široká. Tak tlustý lidi v čechach vidite málokdy a fakt si nedokážu představit ze by na ni někdo vlez natož si jí vzal.
Příspěvek upraven 05.06.16 v 13:15
@KalamityJohn píše:
Kolegyni je 26, je to takove typicky americka koule, mrnava ale za to siroka. Tak tlusty lidi v cechach vidite malokdy a fakt si nedokazu predstavit ze by na ni nekdo vlez natoz si ji vzal.
Každý zboží má svýho kupce. Však tam máte i podobně tlustý týpky, nebo ne?
![]()
Promin, jsem to musel trochu upravit, nedalo se na to koukat.
Tlustý týpky máme, ale fakt nevěřím.