Mimi 2010

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, které mají narozené děti v roce 2010.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7.11.11 14:41

Ahoj holky
mi máme za sebou trochu ulítaný víkend.
V sobotu jsem byla s Gábinkou na těch závodech,návrat v půl jedenáctý,to jsem si musela ještě po cestě vyzvednou Nikolka.Tu měl na starosti manžel a on pak šel slavit s kamarádem.
No a v neděli jsem jeli k babičce.

U nás odplenkování v pohodě, ale to už jsem psala jak plenky nechce nosit.Doma je přes den bez plenky a na cestu ji dávám tu jak se navléká jako kalhotky.Ale stejně venku je zima že když pláče že chce čůrat,tak jí nakonec nezbyde nic jiného než se vyčůrat do ní.

Holky mají zatím pokojík společný ale asi jim časem uděláme každé svůj.Přeci jen je Gábinka o 5 a půl let starší.
Zuzko. :pankac: Ondrášek je šikulka ani se nenaděješ a bude běhat :pankac:
sarynama: copak že Davídka rozbolel zoubek,má kaz,ju?
tak at ho to hlavně brzy přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
7.11.11 22:47

Baru - to je mi fakt líto…

Veru - ty holky jsou na ty plenky fakt šikovnější .-( v okolí neznám kluka co by byl ve dvou bez plen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
8.11.11 08:06

U nás to bylo opačně, známých syn bez plen ve 2letech a Maruška ještě ani na nočníku nechtěla sedět. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
8.11.11 09:43
barah píše:
U nás to bylo opačně, známých syn bez plen ve 2letech a Maruška ještě ani na nočníku nechtěla sedět. :mrgreen:
:-DDDDDD

jinak hezký den, Daník má hroznou rýmu .-( včera jen voda občas, tak jsem nasadila homeo a dneska se vzbudil s úplně hustou žlou :-( Tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
8.11.11 09:55
Kristyna+Daník píše:
barah píše:
U nás to bylo opačně, známých syn bez plen ve 2letech a Maruška ještě ani na nočníku nechtěla sedět. :mrgreen:
:-DDDDDD
jinak hezký den, Daník má hroznou rýmu .-( včera jen voda občas, tak jsem nasadila homeo a dneska se vzbudil s úplně hustou žlou :-( Tak nevím…

To máme taky. Hustou, žlutou, smrkají ale třeba jen 3× za den, ale hodně, hlavně Kuba, on je ale zahleněný, tak proto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
8.11.11 12:02

Ahoj holky,
co se týká plen, tak já teď moc času na Vendulku a její odplenkování nemám :oops: Tím, že je Vojtík doma, vyžaduje se pozornosti a her a i když Vendulka chce na nočník, je to náročné. Nočník ji dám, když si řekne a vždy tam vykoná potřebu, ale bez plínek není. Hlavně řeším tu bezmléčnou dietu a u některých koláčů, rohlíků apod. si nejsem jistá, a tak občas má průjem a nebo jí Vojtík dá nějakou tu dobrotu ze svého :roll: Takže bez plen bych možná některé věci mohla vyhodit. I s plenou mám co dělat, abych zachránila některá bodýčka. Hlavně je zima, takže jí nechcu teď nechávát ani chvilku v počůraném :think: Syn byl 1 měsíc před druhým rokem přes den bez plen a v pohodě, naučil se to za chvilku. Na nočník si sedal doma asi od 18-ti měsíců, ale jen když jsem ho tam posadila já. Ve 2,5 letech už neměl plínku ani na noc. Synovec byl v 18-ti měsících bez plínky, ale noční měl do 4 let. Takže bych to nijak nelámala :think: Každé dítě má svůj čas :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.11 16:24

Ahoj holky
Mi byli od rána do ted bez elektriky a zítra to pokračuje.Mění nám tu el. vedení a je to tedy síla,vařím na plynovém vařiči,lednice a mrazák mi teče :cert:

To bude tím počasím,Nikča má taky rýmu a do toho dnes pěkný průjem.Asi to má z toho jak všechny ty hleny polyká. :nevim:
Ono každé dítko je na tom s nočníkem jinak,Gábinka začala chodit na nočník taky celkem brzy ale musela být bez plenky,jak jí měla na sobě tak si na čůrání neřekla.Ségry holčina měla plenky pomalu do 3 let.A 19 měsíčního klučinu učí na nočník a celkem úspěšně.Hlavně se mi líbí že když vidí Nikolku že sedí na nočníčku,tak chce taky hnedka :-)

Veru: Vojtíška tedy zatím do školky nedáš?nebo nějakou sháníš.A jak to jinak bere že tam nechodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
8.11.11 16:31

Veru: minulý týden jsme byli na logopedii a psychologii. Čekala jsem, zda neřeknou, že Vojtík je opravdu neschopný zapojit se do školky. Také o víkendu jsem mluvila s paní, co učí na ped. fakultě holky z mateřinek a chtěla jsem znát i její názor. Ze všech vyplynulo to, co jsme si mysleli. Je schopen chodit do školky, určitě to zvládne, ale potřebuje zkušenou pí. uč, která to s ním bude umět a bude s námi mluvit. vojta je hodný a poslouchá. Takže teď jsme ve stavu hledání, ale v téhle chvíli je málo reálné, že něco seženeme :-( Vojta to bere jak kdy. Někdy nic neřekne, někdy se ptá na děti, na školku a občas stojí tady u plotu naší školky a tiše jim závidí :cry: Je mi ho fakt líto, že takhle narazil. Asi z toho uděláme ještě pěkné halo, jak se tam chovali, nevím, ale teď mě to snad sere ještě víc, kdyby nám ho nevzali, tak hledáme ještě v tom červnu a třeba bychom něco našli, zkusili protekci … já nevím, ale takhle je to fakt na palici. Asi je nechám nám zaplatit soukromou :palec: :mrgreen: Děkuju za optání :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.11 17:13
VercaN píše:
Veru: minulý týden jsme byli na logopedii a psychologii. Čekala jsem, zda neřeknou, že Vojtík je opravdu neschopný zapojit se do školky. Také o víkendu jsem mluvila s paní, co učí na ped. fakultě holky z mateřinek a chtěla jsem znát i její názor. Ze všech vyplynulo to, co jsme si mysleli. Je schopen chodit do školky, určitě to zvládne, ale potřebuje zkušenou pí. uč, která to s ním bude umět a bude s námi mluvit. vojta je hodný a poslouchá. Takže teď jsme ve stavu hledání, ale v téhle chvíli je málo reálné, že něco seženeme :-( Vojta to bere jak kdy. Někdy nic neřekne, někdy se ptá na děti, na školku a občas stojí tady u plotu naší školky a tiše jim závidí :cry: Je mi ho fakt líto, že takhle narazil. Asi z toho uděláme ještě pěkné halo, jak se tam chovali, nevím, ale teď mě to snad sere ještě víc, kdyby nám ho nevzali, tak hledáme ještě v tom červnu a třeba bychom něco našli, zkusili protekci … já nevím, ale takhle je to fakt na palici. Asi je nechám nám zaplatit soukromou :palec: :mrgreen: Děkuju za optání :hug:

není zač :-)
To mě mrzí.Musí to být těžké vidět malého jak načuhuje u školky a nemůže tam :-(
Nevím,ale moc se mi tedy nelíbí ten přístup ve vaší školce,asi bych to je tak nenechala.Vzdyt každé dítko jiné a ne vždycky musí být všechno jak chtějí učitelky.
Určitě se Vám poštěstí a nějakou vhodnou školku pro Vojtíška seženete,budu držet palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
8.11.11 18:19

Já bych se třeba optala na krajském úřadě nebo pod co školky spadají, jestli takto můžou dítě „vyloučit“. Mně to taky nějak nejde do hlavy, to by potom vyhodili polovinu dětí, protože tam brečí, zlobí, neposlouchají. Maruška si třeba neumí ještě zapínat bundu, má boty na tkaničky, tak by jí mohli vyhodit skrrz to, jen aby neměli práci. :nevim:

Holky, co Vánoce? Dopadá to už na vás? Na mně ještě ne. :-( Ani dárky se mi nechce kupovat, o víkendu jsme byli v Olomouci a vůbec mě to nebavilo. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
8.11.11 18:36

Barah, Veru: ona to není státní školka, ale spadá to pod volnočasové aktivity - takže stejná vyhláška jako družiny a kroužky. zatím se nám nechce do toho rýpat. Můj názor je - maximálně tam může chodit 15 dětí. Když jsem se bavila s jednou maminkou, říkala, že se stěhují a že jí tam dceru nechají do konce listopadu. No a když Vojtík maloval sebe do autobusu na nástěnku, tak počítal, že je tam 9 obrázků a ptal se pí. uč, kolik ještě dětí na nástěnce chybí a ona mu odpověděla, že 8. Takže předpokládám, že tam byly dvě děti navíc, jedno odchází na konci listopadu a druhé nevím. Takže Vojtík byl přespočetný a že využili toho, že prostě plakal. :nevim: V lednu nebo začátkem února půjdeme na schůzku, kdy nám milostivě nabídnou, že se Vojtík může vrátit -už nikdy ho tam nedáme - a je na nás, co jim řekneme a jak a nebo jestli to hodíme za hlavu, ale kdo jiný by to měl být, když ne učitelé, že? :think: :nevim: Jen mě to všechno mrzí.
Barah: vánoce na mě ještě nepřišly :mrgreen: Ale už se děsím týdne od 17. 11., mám letos udělat 15 adventních věnců, takže se asi zapotím :pankac: Ale aspoň přijdu na jiné myšlenky :think: Co se týká dárků - jsem ve fázi vymýšlení. Děti mi nikdo nepohlídá, takže musím jít přes internet. Možná jeden den, kdy pohlídá tchýně, ale to se mi určitě nebude chtít lítat po obchodech :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
9.11.11 14:40

Ahojky maminy,tak jak se vám daří,co nového?Omlouvám se,že jsem tady opět dlouho nebyla,ale měla jsem o zábavu postarané,s malým jsem byla v nemocnici,pak jsem onemocněla já,pak měl zase malý úraz a k tomu ted maličká zlobí,už se jí chce z bříška ven a to máme ještě chvíli čas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
9.11.11 20:23
smolicekkk píše:
Ahojky maminy,tak jak se vám daří,co nového?Omlouvám se,že jsem tady opět dlouho nebyla,ale měla jsem o zábavu postarané,s malým jsem byla v nemocnici,pak jsem onemocněla já,pak měl zase malý úraz a k tomu ted maličká zlobí,už se jí chce z bříška ven a to máme ještě chvíli čas :nevim:

A co bylo malému? To máš tedy opravdu „veselo“. :-(
Kdy máš termín?
Hlavně, ať už je zase dobře! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
9.11.11 23:22

Ach jo holky, tenhle rok je fakt šílenej, už to nějak nedávám :-( Dneska odvezla rychlá maminu, budou jí operovat, už mám fakt dost z těch všech negativnách zpráv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.11 07:05
Kristyna+Daník píše:
Ach jo holky, tenhle rok je fakt šílenej, už to nějak nedávám :-( Dneska odvezla rychlá maminu, budou jí operovat, už mám fakt dost z těch všech negativnách zpráv

Je tak to mě moc mrzí,a co se mamince stalo???Neboj bude to všechno v pořádku.Hlavně se drž už kvůli malýmu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny