Poradna duly
Jana Čurdová
ahojky maminy máte doma miminko narozené v měsíci prosinec 2011 tak sem napište své pocity z těhotenství z porodu a hlavně co vaše miminko.
![]()
Ahojky mame chlapecka narozeneho 8,12,2011 tehotenstvi sem si moc neuzila byla sem v jednom kole spravovali jsme podkrovi ve 32tt jsem se zacla otvirat a hrozil predcasny porod nakonec jsem rodila ve 41ttpresne maly se narodil 11:55 dodmes rikam ze byl venku doslova a do pismene za pet dvanact rodila sem 13 hodin z porodu si moc nepamatuju rodila jsem ve valasskem mezirici se super tymem lekaru maly ma tri mesice krasne a dloho drzi hlavicku zacina se pritahovat do sedu obraci se na bok a nebude dlouho trvat a pretoci se na brisko zacly nam rust zoubky mame za sebou prdiky
Krasne se smejeme a nejradsi ma kdyz je semnou v kuchyni a vari miluje vodu a to pozor ne jak rikali v porodnici 36-37 stupni ale my musime mit 39-40 coz je neuveritelne kdyz si vezmu ze v tak teple vode se koupu ja nejradsi je kdyz lezi na zemi a je nahaty co vy ???
malej se narodil 6.12. měl 3.30 a 48 cm. nechtěly mě necht rodit normálně.tak sc a nemůžu si stěžovat na zlín tedy ne.Má dva brášky starší má 8 a prostřední 21 měsíců.Jinak těhotenství normální.do 14 týdne jsem jezdila na kole a kromě průjmu a zvracení nic vážného.Malej taktéž trpěl prdíky jen co dosáhl na 3.80 a povytáhl tak se to upravilo.malej se usmívá,někdy si vykládá,strká ručičku do pusínky a otáčí se.jinak kojím staršího jsem kojila 11 měsíců a u prostředního to tak nešlo.Malej se otáčí za hlasy.Nejradějí má sourozence.Prostřední ho má rád chce ho kojit a při přebalování pomáhá nachystá plinečku a po čuranou nebo pokakanou odnese do koše.malej ho chce vozit v kočárku.Jinak prostřední ho někdy zatahá za prstíky,za vlásky atd ale to děti dělají.Ted máme 5.03g a 58cm. čeká nás očkování dám mu prevenar 13 tak jak prostřednímu.
Maly se narodil a mel 3,50 a 50cm a ted ma 6120g a 61 cm a porad slysim jak je tlusty jenze me se tlusty nezda ani pani doktorce podle me tim ze mu zacina zivejsi obdobi uz nebude tak moc pribirat maly je zatim jediny byl to muj prvni porod…Take si strkame rucicky do pusinky je to to nejoblibenejsi nechce nam dudlik takze se v noci budi ale uz je to lepsi uz se budi jen max 3 za noc ockovani prvni uz mame za sebou a dalsi nas ceka za mesic a pul..Maly si strasne rad vyklada a nejvic ma rad kdyz ho rano dam pritelovi do postele tak si vykladaji smeje se a hlavne teda se mu to libi protoze se dycky vyprdi ![]()
malej nejradějí usína na mích prsách.nezáleží že je tlustý kolik jsi vážila ty nebo tvůj přítel.malej z těch dvou byl největší a ted jde skoro stejně tak jak ostatní dva.jen o 200g má víc.Hlavní je když je miminko spokojené a neřve…
![]()
Taky si rikam…usinani na prsach zanm ale spis usinani s prsem normalne mi jinak neusne krom na prochazce v kocarku nebo prisaty na prse svagrova mi porad vycita ze to tak nesmim ale co mam delat kdyz sam v postylce neusne
a osobne mi to zatim nevadi
to znám dělala jsem to u staršího byla jsem na něj sama.usínal v postely u mě atd.Hod je to první a musíš mu také tomu drobečkovi ukázat co si může a nemůže dovolit jinak budeš pr.Malej usíná v postýlce.Také mi usínal u prsa a dělá to doted.ale nedělám mu z prsa cumel.doma moc nenaspí jen venku.nebudeš moc večer vyjít s přítelem nebo s manželem ven.neb bude řvát celou dobu až přijdeš bude klid.ted v pátek jdeme na druhé očkování ale první prevenar,
Stoho mam strach maly si ze me cumel udelal rikala sem ze od pul roku dame postylku aj s malym do vedlejsiho pokoje nechtela sem aby si moc zvykal ze jsme u postylky tak mam ted postylku na druhe strane pokoje ale stalo se mi jen dvakrat ze usnul sam v postylce mam strach ho nechat dlouho rvat protoze vzdycky kdyz se vzteka a rve tak se mi zacne dusit tak mam strach ho nechat vyrvat v postylce do te doby nez usne
to děti dělají že se naznakem dusí.náš vojta ten se dusí doted nebot chce na sebe upozornit.už víme co na něj platí.usínání při světle a osoba blízko něho chvílku postůj že jsi tam tím ukážeš že má tebe poblíž poplače si a usne.pokud se dusil tak ho na chvílku vezmi do náruče at se uklidní a pak znovu.hod trpělivost a pokud je první tak to spíš.můj 8 letý syn chce s námi do ted spát v postely.to snad už tak ne ráno snad ano ale celou noc.to se pořádně nevyspíš
no nejhorsi je ze on to nedela zrovna predchvili jsem ho mela ve vajicku pred sebou a zacal se dusit jemu zaskoci slina protoze mu rostou zoubky tak strasne slinta musim ho preklopit a zabouchat jemne po zadech nez prestane kolikrat se mi u toho jak se to snazi dostat ven pozvraci uz od naroze ni ma rymu ja i pritel jsme astmatici a alergici se sennou rymou pritel ma astma od mala a ja ho mam z nelecene alergie tak na nej davame pozor protoze je 70%sance ze bude mit astma a tenhle vsechen hnus po nas ![]()
já i kluci jsme astmatici vojta má horší průběh ekzému. tomášek má peřinku a ve vajíčku má podhlavec.jinak malej krásně usíná v náručí a pak ho dám do postýlky.ted nám hnisá očičko.rýmu nemá.před týdnem jsme měli chycené průdušky tak bral ospen.dneska vojta sekl zubama o obývací stěnu ubližuje si když táta jde do práce.tak mazec
tto jako fakt jenom kvuli tomu ze jdedo prace to musite mit doma taky veselo.JA sem za cele tehotenstvi nemela ani jeden astmaticky zachvat az vcera po 12 mesicich sem si musela striknout protoze sem nerozdychala psychicky napor na me cele tehotenstvi mohlaa byt jaka koli udalost a me to ani trosku nerozhodilo a kruci az ted po roku se vsechno zacne vracet v naruci nam may taky usina musi mit nekoho u sebe aby usnul az teda na dnesek normalne mi stava az tak v 7-8 rano dneska saril uz od 4 a probudil se se spatnou naladou tchyne mi rikala ze na nej prenasim spatne co je ve me ze kdyz se vztekam ma maly jakesi hormony v mleku ktere zpusobuji ze se vzteka taky ale kdo by se nevztekal v moji situaci ![]()
16 jsme byli v poradně tak má 5,13 jen 100g přib a máme 59cm stále kojím stím mlíkem je to pravda rozhodit tě může cokoliv.tvá nálada se promítá v mlíčku.těžko se uspává,je plačtivý-Malej tom si včere prohlížel stromy zvířátka.usmívá se. tak v noci nakojím v 8h a spí až do 3 až 4h nad ránem má hlad.U doktorky jsem malému nechala přiočkovat prevenar 13. za měsíc taktéž.ted starší odešel s malím tomem ven.
no ja maleho vazila dneska a ma 6660g prevenar budem davat ale az pozdeji