Miminko a kočka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
562
4.10.21 14:05
@Scara píše:
Coby se mělo stát kdyby kočka olízla dítě?

No asi žádná katastrofa, ale pokud kočka olíže dítěti třeba ručičky a to si je pak strká do pusinky, asi bych trochu měla strach z nějakých breberek, ale zřejmě jsem jenom přecitlivělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
4.10.21 14:07
@Janli píše:
Tak s tímhle tvrzením bych byla opatrná. Spousta koček má tendence si lehat kolem krku. Měli jsme kocoura, co v noci začal dusit i mě. Kočka musí vědět, že do postýlky a kočárku nesmí a nejde s ní nechávat mimino o samotě.

Malému dítěti to kočka neudělá, cítí, že to je bezbranný tvor, taky se občas vzbudím, na hrudi 13 kiloveho kocoura a popadám dech :mrgreen:, ale k tomu kočka musí bezmezně věřit a ony miminkům a batolatům až tak nevěří a do jistého věku si udržují zdravý odstup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3930
4.10.21 14:10
@Janli píše:
Tak s tímhle tvrzením bych byla opatrná. Spousta koček má tendence si lehat kolem krku. Měli jsme kocoura, co v noci začal dusit i mě. Kočka musí vědět, že do postýlky a kočárku nesmí a nejde s ní nechávat mimino o samotě.

No tak nevím co máte za kočky vy. Ale žádná z těch co jsem kdy měla já, mi kolem krku a ani přes něj nelehala.
Pokud to dělal váš kocour, tak nejspíš lehal tam, kde z vás šlo nejvíc tepla - krk. Ale já spala s kočkama už jako dítě a nikdy jsem neměla problém. Ani nikdo z mých známých. Samozřejmě jsou i výjimky, ale pokud to autorčina kočka nedělala jí, tak nezačne u dítěte.
Souhlasím, že dozor musí být, ale zase bych to tak nehrotila. Průměrná kočka si děcka absolutně nevšímá, dokud ji nezačne samo nějak obtěžovat. Často jsem nechávala syna se třeba válet na hrací dece a šla jsem pomývat nádobí. A světe div se, ani jedna z mých obřích koček ho nezabila. Teď toho pravděpodobně litují, ale mají smůlu, už je větší než oni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.10.21 14:10
@LilyJane píše:
Tohle je starý mýtus. Žádná kočka nezalehne dítě, ani omylem. Ony totiž nejsou úplně vymaštěné a ví, že se jedná o mládě… Evidentně žádnou kočku nemáte, když šíříte takovéhle nesmyslné hoaxy.

Našla jsem dva případy, rok 1923 a 2000,plus tady varování https://www2.hse.ie/…hildren.html A že se to nestává? Protože spíš než kočky nejsou vymaštěný lidi a kočku tam spát nenechaji. Každého věc a propos jaká je pravděpodobnost, že zastavím autem rodině s dětmi ve vichřici a za 100 metrů mě zabije padající strom? Že nechám hlídat dítě kamarádku a ono ji nepozorovaně sjede do rybníka? A že je šance jedna k milionu? Když ten los padne na vás, je vám to prd platný. A když se někdo ptá, radši odpovím než psát nějaký rádoby vtipy, že kočička je šavlozubý tygr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3930
4.10.21 14:12
@NEITIRI píše:
No asi žádná katastrofa, ale pokud kočka olíže dítěti třeba ručičky a to si je pak strká do pusinky, asi bych trochu měla strach z nějakých breberek, ale zřejmě jsem jenom přecitlivělá.

No ono je jedno jestli si dítě strčí do pusy olízané ruce, a nebo si oblíže podlahu samo :D Chápu kam tím míříte, ale ono to není až tak žhavé. Kočka nebývá takový odpaďák jako pes, ale najdou se takové popelnice od kterých bych si to olíznutí fakt hned umyla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18333
4.10.21 14:16

@Xxxbell

pomalu kočku seznamuj s miminkem, neodháněj jí, podpoř jí

https://supermamy.maminka.cz/…-kockou.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
4.10.21 14:17

Fujtajbl coze si to ta kočka dovolila. Zmlátit a darovat. Miminecko má přece přednost. :cert:

• Citovat
  • Upravit
4072
4.10.21 14:18
@LilyJane píše:
Tohle je starý mýtus. Žádná kočka nezalehne dítě, ani omylem. Ony totiž nejsou úplně vymaštěné a ví, že se jedná o mládě… Evidentně žádnou kočku nemáte, když šíříte takovéhle nesmyslné hoaxy.

Hele ja mam kocky rada, ale v tomhle bych riskovat nehodlala. Ze se to stane velice vyjimecne je jasny, ale ona si ta kočka nemusí lehnout nutne diteti na krk a hlavu, ale staci hrudnik, brisko, pripadne lehnout vedle nej natesno tak ze si dite zabori hlavicku do kožichu. Proste je to zbytečny risk u novorozencu, s vetsimi batolaty at si spi, jak chce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
4.10.21 14:19
@LilyJane píše:
No ono je jedno jestli si dítě strčí do pusy olízané ruce, a nebo si oblíže podlahu samo :D Chápu kam tím míříte, ale ono to není až tak žhavé. Kočka nebývá takový odpaďák jako pes, ale najdou se takové popelnice od kterých bych si to olíznutí fakt hned umyla :D

Tak pro mě by bylo směrodatné jestli kočka chodí ven, kvůli myším, tam si myslím, že určité nebezpečí při olíznutí je, ale pokud je kočka čistě domácí, zdravá, očkovaná a odčervená, tak je nějaké olíznutí naprosto v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18333
4.10.21 14:21

Toto video je dokonalé

https://www.videoman.gr/cs/171768

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3930
4.10.21 14:27
@Bubla Bůčková píše:
Našla jsem dva případy, rok 1923 a 2000,plus tady varování https://www2.hse.ie/…hildren.html A že se to nestává? Protože spíš než kočky nejsou vymaštěný lidi a kočku tam spát nenechaji. Každého věc a propos jaká je pravděpodobnost, že zastavím autem rodině s dětmi ve vichřici a za 100 metrů mě zabije padající strom? Že nechám hlídat dítě kamarádku a ono ji nepozorovaně sjede do rybníka? A že je šance jedna k milionu? Když ten los padne na vás, je vám to prd platný. A když se někdo ptá, radši odpovím než psát nějaký rádoby vtipy, že kočička je šavlozubý tygr.

Tak znovu, kočky nejsou tupé a dítě nezalehnou. Normální kočka si nelehne tak blízko, aby se dítě udusilo. Proč? Protože i kojenec dokáže rychle, pevně a bolestivě chytit kočku za srst a ono se jim to nelíbí.
Ano, existují výjimky - jedna kočka z milionu, co je tak přítulná, že se člověku nastěhuje pomalu do huby, jenom aby byla co nejblíž. Ale v tom případě už to její majitel ví a ví jak se kolem ní chovat - zabrání ji ve vstupu do postýlky, nebo do ložnice, dává na dítě větší pozor. Průměrná kočka si od mimina drží odstup.
Vy jste našla dva případy - slovy DVA, v rozpětí 77 let… z kolika dětí na světě? Tohle se nedá spočítat ani v promilích. Tohle je prostě tupá nehoda, kdy si majitel nedal pozor na příliš úlisnou kočku.
Syn začal šikanovat kočky aktivně nějak od 10 měsíců, kdy je chytal, když se k němu přiblížily. Co udělaly kočky? Aktivně se mu vyhýbaly. Pokud je doma psychicky zdravá kočka, tak se konfliktu vždycky radši vyhne a útočí jenom pokud nemá kde zdrhnout.
Jak říkám, s kočkama jsem vyrůstala a škrábance jsem se dočkala jenom pokud jsem kočku aktivně provokovala a nedala jí šanci zdrhnout.
Toxoplasmosu chytíte jenom v době, kdy je kočka infekční a pokud se jí aktivně hrabete v hounech a pak strkáte neumyté ruce do pusy. To už máte větší šanci ji chytit z neumyté zeleniny. Já toxoplasmosu nemám! Světe div se! A to jsem ty kočky kolikrát i nechtěně olízla.
Ani jedno z dětí nemá alergii nebo problémy s dýcháním. Naopak si myslím, že když je zdravé dítě takovým alergenům vystavené, tak si snižují šanci na rozjetí alergie.
A červi a další lahůdky - no pokud si doma někdo nechává začervenou, zavšivenou, nebo jinak nemocnou kočku, lehat do postele k dítěti, tak je nemocný ten majitel…

Tyhle stránky s jejich přechytřelými moudry, které z koček dělají vrahy, přenašeče a útočníky, jsou jenom palivo pro hysterické ženské, které se pak svých mazlíků zbavují, protože jsou vyplašené z něčeho co se nemůže stát, když si dají jenom trošičku pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
4.10.21 14:30

Máme kočky dvě, taky malou očuchaly, okoukaly a vše je ok. Malou máme doma už 3 měsíce a nikdy se nic nestalo. Kočky ví, že jde o mládě. Teď už ji spíše ignorují. Určitě je nenechávejte ze začátku o samotě, hlídejte, jak se chovají, jak to zpracovávají… ale hlavně nepanikařte! Kočky tam byly první, nestresujte je svou panikou a nějakým zavíráním. Prostě pomalu, seznámit, v klidu a bude to v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
4.10.21 14:31

Pokud je kočka čerstvě po porodu a koťata jste utopili, je možné, že bude chtít mimčo kojit a čistit jazykem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18333
4.10.21 14:35
@Ja-rekk píše:
Tak pro mě by bylo směrodatné jestli kočka chodí ven, kvůli myším, tam si myslím, že určité nebezpečí při olíznutí je, ale pokud je kočka čistě domácí, zdravá, očkovaná a odčervená, tak je nějaké olíznutí naprosto v klidu.

i když chodí ven, chroustá myši, ptáky, zajíce, je očkovaná, má daleko lepší očkování než člověk

kdo má doma kočku, předpokládám, že s ní chodí k veterináři, kde má pravidelnou údržbu, já tomu říkám - jedeme na technickou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
4.10.21 14:45
@DanielaD píše:
i když chodí ven, chroustá myši, ptáky, zajíce, je očkovaná, má daleko lepší očkování než člověkkdo má doma kočku, předpokládám, že s ní chodí k veterináři, kde má pravidelnou údržbu, já tomu říkám - jedeme na technickou

Promiň, ale kočka zajíce neuloví. Jednak je větší než kočka a uteče. Pokud chytá zaječky, tedy bezbranná mláďata čekající na matku někde na poli ( na rozdíl od kralíků, nejsou v noře a do nory si kočka netrofne ), pak ji myslivec zastřelí jako škodnou a bude po ptákách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí