Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer,
Mám doma 5 týdenního chlapečka. Když je po jídle tak si odkrkne je chviličku v klidu a pak začne plakat a pláče až do doby než má zase jíst. Ale nejde mi do hlavy proč venku Když ho nakrmim tak je v klidu bez pláče. Prosím čím to může být. Už si nevím rady.
Předem děkuji za odpověď.
Čerstvý vzduch to se říká že se na něm detickam dobře spí… Mě malá taky spí přes den nejlíp venku v kočárku…v postýlce přes den teď vůbec nechce byt hned fňuká nebo rovnou řve…
U nás to bylo podobne… tedy krom toho venku… ale jakmile jsem holky odložila po krmeni, tak pláč. Hodně pomohlo být s nimi v neustálém kontaktu… měsíc po příjezdu z nemocnice jsme prakticky nevylezly z postele a pak následovalo nošení v šátku a nositku… holky jsou opravdu hodně kontaktní. Třeba to má ten váš malý brouček stejne tak ![]()
@MarkétaH-L
Dekuji Vám za odpověď a za radu 😊 nošení v šátku ted také zkoušíme a okamžitě mi v něm usne 😊 ještě mě napadlo jestli to nejsou prdiky ale že by ho venku netrapili a doma by ho trápili. To je asi nesmysl. 😊
@Vladusxx
Děkuji Vám za odpověď 😊 mě právě taky po chvilce řve a u jídla je strašně nevrly a nedokáže být v klidu. Porad sebou šije.
@Lily1995 prdiky by to klidně být taky mohly
tez mě napadly. Chce to vyzkoušet. A pokud sebou u kojeni šije a je neklidný, muže být problém i u samotneho kojeni ![]()
Muže mu třeba mlicko tyct moc rychle, nebo naopak pomalu, nemusí mu vyhovovat pozice, bolet ho bříško kvůli spolykanemu vzduchu… chce to vypozorovat ![]()
@MarkétaH-L
Já malého už nekojim. Je na UM.
Zkoušíme zase další kapičky na prdiky. Tak snad něco zabere 😊
@Lily1995 aha
s UM zkušenosti nemam. Jen tak, co pozoruji kolem sebe. Nemusí mu vyhovovat a muže ho klidně to bříško bolet. To bude chtít vypozorovat. Držím pěsti ať se zadari ![]()
Na prdíky je supr i fenyklový čaj…granulovany vhodný od narození…mojí malé hodně pomáhá…dávám jí ho cucnout před mlickem a taky nahřívací polštářek s peckama z třešní (domácí výroba)..taky je na um, je jí teď 8 týdnů…posledních 14 dní ji mám přes den neustále na rukou takže teď taky okoukavam nosítka abych mohla nějak fungovat nemluvě o tom že mě z toho dost bolí záda…
Možná proto, že venku ho nosíš nebo vozíš, a to uklidňuje? Nebo doma ho snad také nosíš? A taky má venku nové podněty ![]()
Některé děti uklidňuje to pravidelné houpání v kočárku. Zkoušela jsi ho vozit v kočárku i doma v bytě?
Taky je může uklidňovat venkovní ruch. Zkus mu pustit nějaký zvuk bílý šum.