Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U nás malého takhle budí prdíky.. Vždycky když se začne kroutit, tak mu malinko pocvičím nožičkama, přitlačím k bříšku a jakmile se začne trochu budit, vrazím mu prso. Buď spí dál nebo opakujeme dle potřeby. Spíme spolu v posteli
A denní spánku má klidné? Kolem 4 měsíců se ji změní spánkove cykly, začne nejdřív spát lehkým spánkem a pak teprve tvrdým - novorozenci to mají naopak, takže je normální z že se přes den budí po 30-45 minutách. Časem se pak naučí ty cykly propojit a bude spát déle. Vygoogli si sleep regression, anglicky je k tomu spousta článků.
Ale jestli to trvá už měsíc, tak nemyslím, že je to regrese, to by přišla dost brzy…
@Makola a prosím co ta regrese je já jak hledám tak jsem se nikde nedočetla příznaky a ani co s tím
Denní spánek spinká kolem 12 hodiny dvě hodiny a pak k večeru třeba hodinku a půl a v noci usne kolem půlnoci a budí se po dvou hodinách s tím, že když usne tak brečí a háže sebou ![]()
Ahoj maminky. Velice se omlouvám, že píšu sem v období Google, ale malá je neklidná a furt brečí a v noci se kroutí a začala jsem ji kojit v noci každé 2 hodiny 🙄 a furt sebou háže. No.. kamarádka mi řekla, že to může být spánková regrese. Ale já nikde nemohu najít příznaky abych zjistila zda je to ono

ale je divné že ji za dva dny budou 4 měsíce a už tyto stavy má skoro měsíc aj mi brečí ve spánku
Nevíte co to může být zda aj ta spánková regrese? A co to vůbec je a jak s ní
moc všem děkuji
Malá mi řve já jž jsem z toho nervózní