Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobrý den jsem tu nová takže nevím jak to tu pořádně funguje.
Chtěla jsem se zeptat narodil se mi syn a narodil se se zoubky víte něco nebo o tom co to může znamenat
Jasně, je to upír. Připravte si jasanový kůl, kdyby něco. ![]()
Ne, v pohodě, prostě to tak někdy bývá. ![]()
@Anonymní píše:
Chtěla jsem se zeptat narodil se mi syn a narodil se se zoubky víte něco nebo o tom co to může znamenat
To jsem si musela najit. Dle clanku se vytrhavaji? Co na to doktor?
@Anonymní píše:
další troll dnešního dne, už je tu toho trochu moc
@stinga píše:
další troll dnešního dne, už je tu toho trochu moc
Tak ono se to muze stat. U nas v porodnici vsechny deti prohlizeli, jestli nemaji zuby. Ale ze by ji k tomu nic nerekli…
@Markétka111 píše:
Uz jsem o tom slysela, neni to caste, ale ani neobvykle
Ja myslela, ze to jsou mlecne a ted jsem prave koukala, ze predmlecne. Zajimave.
@Janča6 píše:
Tak ono se to muze stat. U nas v porodnici vsechny deti prohlizeli, jestli nemaji zuby. Ale ze by ji k tomu nic nerekli…
no právě, já vím, že se to může stát, ale je nesmysl, aby jí v porodnici nic neřekli a musela se ptát tady
Je to vzácný jev, ale stává se to že se dítě narodí s předmléčnými zoubky.Chce to se poradit s lékařem.
Prý se takto narodil například Napoleon.
Syn měl jakoby minizoubky na stoličkách. Mudr s tím nic nedělala, jen sledovala. Mléčné zuby je vytlačili, ani nevím kdy. Buď skončily spolknute nebo někde na zemi…
@Anonymní píše:
Tak nejspise to nebude nove prevteleni Omena Damiana ani Drakuly, takze jedine se zeptat dr.
Ne všechny zoubky při narození jsou předmléčné (pozná se to jen na rentgenu). Matka by to měla při první návštěvě oznámit pediatričce a ta rozhodne co dál (někdy nic). Se zuby při narození jsou spojeny různé pověry, jak dobré, tak špatné.
Moje dcera se narodila s dolníma jedničkama, tenkrát mi na Bulovce říkal pediatr, že to vidí prvně
zuby ji vytáhli, prý aby je nevdechla, měla je nějak na volno nebo co. Každopádně byly mléčné, takže hrozný problémy se správnou výslovností, neuměla dlouho L a sykavky i když už rostly druhé zuby.