Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám dcerku necelé 4 měsíce, je už má třetí, proto mě zaskočilo její chování… Vždycky jsem chovala, mazlila, uspavala v ruce atd. Preze všechno me první dvě holky, nebyli ubrecene, nezvykli si na nic co jsem dělala… Za to malá Honey musí být pořád v ruce, jinak nastává hystericky pláč začínám si myslet že už nemůžu dělat nic nežli chovat. Jak to změním, v řvát ji nenechám, poradíte mi prosim
Nezměníš, máš kontaktní dítě. Můžeš si koupit šátek, aby bylo dítě u tebe a tys měla volné ruce.
Nezměníš, přizpůsob se tomu. Když bude mít toho kontaktu dostatek, časem se osamostatní, jen to asi bude později než předchozí děti. A ne, nesouvisí to s tím, v jakém znamení zvěrokruhu se narodila.
Tak obecně Blíženci jsou hodně komunikativní, potřebují kolektiv, kontakty, přátele, podněty.. dění kolem sebe. Nebývají to děti, co by někde tiše seděly v koutku a vystačily si samotné.
Ten šátek by mohl být dobrý nápad.
Případně si můžeš zajít k někomu na kineziologii se podívat na to, co ti to ukazuje, o čem to je.. pokud nad věcma více přemýšlíš
Jsem blíženec a jsem taky kontaktní i v dospělosti. Ráda se s rodiči obejmu, dáme si pusu a s manželem jakbysmet. Jako nejmladší jsem byla tatínkův mazánek a potřebovala jsem být centrem dění.
Podle mě brečí, žes ji pojmenovala Honey a věříš v to, že její povahu určuje, kdy se narodila 🤷♀️
@Suelinda píše:
Podle mě brečí, žes ji pojmenovala Honey a věříš v to, že její povahu určuje, kdy se narodila 🤷♀️
Taky myslím😄 😄
@ZMRZUZA23 moje nejstarší je střelec a na tohle pomohlo jediné - šátek na miminka
holka byla u mne a já měla volné ruce na práci.
U nas bylo kontaktní dite beran. Blíženec až do cca 7 let těžce nekontaktní, ale neodlozitelny byl taky, protože musel mít podněty. Nosit se chtěl jen kvůli tomu, aby mohl cumakovat a nic mu neuteklo. ![]()
Jen dotaz, co s tím má společného to v jakém znamení je narozená.?
Jee
ja mam taky doma skoro 4mes. blizence🙂holcicku, sice nevyzaduje byt porad na rukou, ale zato vyzaduje neustale mou pritomnost, kdyz je vzhuru tak jsem vetsinou jen s ni. a odpoledne mi spi jen po chvilkach prijde mi ze poradne nezabere kdyz me u sebe neciti protoze kdyz obcas usnu u ni tak vydrzi spat i pres tri hodiny
nositko jsem poridila ale vubec mi v tom nevydrzi zacne rvat jen co ji do neho vlozim…takze ti neporadim…no ale aspon vidis ze v tom nejsi sama ![]()
Tak já mám syna berana a kontaktní byl taky. Znamení v tom nehraje roli. Chápu, že pokud jste měla předchozí dítka nenáročná, tak tohle je ťafka mezi oči. Doporučuju šátek, mě zachránil zdravý rozum. A partnera nebo někoho, kdo pomůže.
Mám vodnáře a hrůza děs. Ruce už mám vytahaný za 8 měsíců jak opice.
a to třeba nesnese ani šátek, ani nosítko..jen ruce a rozhled
![]()
No, ale to jsou všechno kontaktní znamení ![]()
ukažte mi kontaktního raka, pannu nebo štíra, rybu, kozoroha ![]()
né, nevěřím na to, ale beran, střelec, blíženci a vodnář jsou jasně společenský znamení, co tu tak padlo