Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
mam otazku ohledne pribirani na vaze.
Je nam 14 dni a pry neprospivame ![]()
porodni hmotnost byla 3060, odchazeli jsme s 2900, v 5 dnech jsme meli u dr. 3015 a dnes ve 14 dnech pouze 3066g, docela me vydesilo kdyz dr. rekla ze neprospivame..
Jsme na UM a papame 8× denne 70ml.. co 3h
Mate nekdo zkusenost? dekuji moc
Co ti k tomu doktorka rekla? Maly vzdy tu davku vypije celou? Jak casto kadi?
Tak jestli to mlicko papate dohromady tak se nedivím. Pis trochu jako clovek. A doktorka ti na to řekla co, nějaký doporučení?
@Ahojky12 píše:
Ahoj maminky,
Je nam 14 dni a pry neprospivame
porodni hmotnost byla 3060, odchazeli jsme s 2900, v 5 dnech jsme meli u dr. 3015 a dnes ve 14 dnech pouze 3066g, docela me vydesilo kdyz dr. rekla ze neprospivame..
Doktorka na to nějak reagovala? A jak často cura? Je miminko spokojené nebo převážně pláče?
@Ahojky12 píše:
Ahoj maminky,
Je nam 14 dni a pry neprospivame
přepiš to česky - tobě určitě není 14 dní a nejsi na UM
Vypije to všechno? Je spokojené nebo pláče? Má dost počůraných plen? To jsou základní informace.
Pominu -li ten prisernej mateřské plural, tak není to náhodou tak, že do těch 2 nebo 3 týdnu má dítě mít zpátky svoji porodní hmotnost? To by dítě hezky splnovalo, žádný neprospívání.
Nevim mě teda říkali v porodnici ze standard je do 3 tydnu věku mít zpět porodní vahu..což tady mi přijde OK..sice to naše maly těle mělo ve 14 dnech už od 250g víc než při porodu, ale on bastil hodně..pokud je miminko spokojeně, cura jak má a mléko pije (mělo by mít teď příjem cca 180ml na 1kg váhy) tak bych se nestresovala..
Vypije vše. Pocuranych plen tak 10 a každý den 1-2× bobku.
Vtipný jak dokážou být lidi zlý i na někoho kdo má strach o své dítě.
Jestli Vám vadí jak jsem to napsala, tak nereagujte.
Jinak všem děkuji moc za info.
Mimochodem doktorka řekla jen, že zkontrolujeme za týden znovu..a že můžu krmit co 2 h.
Mně to přijde v pořádku
neboj, to bude dobré
starší syn dosáhl porodní váhy až po třech týdnech, dcera taky po dvou týdnech, doktorka byla spokojená.