Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mě o porodní váze nic neříkala.
Jen že má pribirat 150g týdně ![]()
@Ahojky12 píše:
Vypije vše. Pocuranych plen tak 10 a každý den 1-2× bobku.Vtipný jak dokážou být lidi zlý i na někoho kdo má strach o své dítě.
Jestli Vám vadí jak jsem to napsala, tak nereagujte.
Jinak všem děkuji moc za info.
Já teda kojím, ale taky jsme měli pomalejší nájezd a teď už přibírá až moc. Takže bych byla v klidu. Uvidíte za ten týden ![]()
@Ahojky12 píše:
Mě o porodní váze nic neříkala.
Jen že má pribirat 150g týdně
Hele vůbec se tema jejich tabulkama nestresuj. Dítě ti pije, je spokojený, cura, kaka, pribira tak co ![]()
Taky mě to přijde v pořádku. Jak už řekly dámy hovořící k tématu - zda vypije vše, zda dostatečně čůrá, zda je spokojené (nebrečí v jednom kuse)… Pokud jsi odpověděla ano, ano, ano, pak bych vůbec neplašila. ![]()
To krmení co 2 hodiny bych nebrala jako imperativ - poslouchej tady miminko. Ta moje byla navyklá z nemocnice jíst co 3 hodiny a tento rytmus jí vyhovuje i doma. V noci si to protahuje na 4-5 hodin (má 3 měsíce). Když jsem jí dávala co 2 hodiny, vypila velmi málo, byla mrzutá z přemíry buzení a nebylo to ideální. Vrátili jsme to nakonec zpátky na 3 hodiny a cajk. Každé miminko je ale unikát. Tak se držte!
Díky moc za odpovědi ![]()
Nakonec jdeme v pondělí na premereni, tak snad to bude lepší ![]()
@Ahojky12 Syn nedolezl na porodni vahu ani po 3 tydnech, ale zhubnul teda hodne, byl v cervenych cislech (myslim, ze tolerance byla zhubnuti 10% porodni hmotnosti, to presahl). Prvni dcera pribirala velmi pomalicku, zpocatku asi 500g mesicne, pak jeste mene. V roce mela 7.80, porodni vaha 2.98. (No, ta najmladsi dcera byla nad porodni vahou snad treti den a je zrava do ted
.) Moje Dr. to teda nekomentovala, deti ale byly kojene. Kazdopadne pokud vas bude Dr. sledovat, tak dobre, je pecliva, aspon by se prislo, kdyby bylo neco v neporadku, ale hlavu bych si s tim nelamala, spis to bude tak, ze kazde dite se rodi s jinym apetitem. ![]()