Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Rozhodně kojit můžeš. Jestli to měl chytit, tak už to přece má. Zvýšena hygiena je na místě, ale myslím mytí rukou, nekašlat do prostoru, takový základ. Lehký průběh ![]()
Jako při každé nemoci, normálně koj, aspoň předáš dítku protilátky. Jako můžeš zkusit všecka ta doporučovaná opatření, nesundat doma ze sebe roušku, ale pokud jsi na dítě „funěla“ doteď, myslím, že už to asi moc nevytrhneš. Děti to většinou snášejí bez větších komplikací.
U nás loni - pozitivní oba rodiče, negativní obě děti, to mrňavé spalo mezi námi v posteli, normálně jsem kojila a stejně testy negativní.
O rok později - starší dítě pozitivní (zachyceno náhodně při záchytu pozitivní spolužačky, jinak zcela bez problémů), mladší už má za sebou dva negativní PCR testy, a to je od sebe nijak neseparuji. Nechytil to ani otec, který není očkovaný, ten to tedy prodělal před rokem. A to máme potvrzenou tu hrůzostrašnou deltu.
Pardon za anonym, zdravotní stav rodiny.
Kojit můžeš, jestli to má chytit, tak už to nejspíš stejně má. Malé děti to mají nejčastěji bezpříznakové.
Kojit se naopak pri nemoci rodiče doporučuje, predas mu protilatky. ![]()
Děkuji holky. Jsem myslela, že se tomu vyhneme. Hlavně ať to má lehký průběh.
V únoru jsem řešila to samé.. určitě koj, koj, koj, alespoň nějaké protilátky. Jinak jsme nosila roušku a furt si myla ruce, hlavně než jsme syna zvedla.
Ahoj holky,
Prosím anonym, zdravotní stav.
Dbes jsme s manželem zjistili, že jsme covid pozitivní. Dcera 5 let negativní.
Máme dvou měsíční miminko. Bojím se, aby to nechytil. Máte někdo zkušenost? Můžu kojit?
Díky