Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Luciashku,
neboj, to bude zase lepší
. Myslím si, že bys měla manželovi trošku přitvrdit, ať si taky uvědomí, že domácnost máte spolu. Často koukám na Tvé dotazy v diskuzích a myslím si, že si všechno hodně bereš, ráda bys byla dokonalá maminka, ale to nejsme žádná
. já mám holčičku taky 3m a jsem doma hrozně spokojená
. Když jsi unavená, tak se prostě na všechno kolem vykašli, tak holt zrovna nebude vypráno a vyžehleno a navařeno, můžete si objednat pizzu nebo čínu, na sebe si holt manža vezme něco jinýho, nebo to může udělat sám, ty bys měla odpočívat, abys byla v pohodě, to je fakt moc moc důležité. To je taky na palici, že má malá už tak dlouho rýmu, jak to, že jí nic nepomáhá? Zkus se poradit s MUDrou, jinak k rýmě jsi už měla diskuzi, tak to snad brzy přejde, kočičku malinkou.
Takže podle mě, když Ti takhle najednou naplánuje bez tebe odpoledne, tak prostě klidně řekni, ať tam jde sám, nebo ať to tchán zvládne sám, malá má rýmu, tak s ní nikam nechoď, buďte hezky doma v klidu a ty odpočívej kdykoli to potřebuješ. Určitě jsi skvělá máma, tak neboooj
. A miminko je ohromná změna v každým vztahu, my si taky zvykáme na úplně nový, jiný život, ale musíte si navzájem pomoct a ne, aby Tě partner k těm všem, už tak náročným změnám, ještě stresoval a nervoval
. Promluv si s ním o tom, zalezte si hezky do pelechu, dejte si vanu, pohodu…a všechno mu řekni, určitě to pochopí
. A jestli ne, tak mu dej
. Hodně štěstí, ať se to brzy zlepší.
Promiń, ale toho tvýho hulváta bych poslala do kytek! A ještě k tomu, aby mi plánoval co a kdy mam dělat?
Tak to teda rozhodně ne! Asi bych na jeden den zmizela z baráku, aby se o malou musel postarat! I když ona je maličká, takže to asi nepůjde, ale vůbec by mu to neuškodilo, aby si uvědomil, že starat se o dítě je stejně - ne-li víc náročný jako chodit do práce! A ještě ti organizovat čas, místo toho aby ti pomohl???!!! Asi bych mu něco řekla.
Leno ale to jen svědčí o tom že toho je na luciaska asi víc a nemá se komu svěřit.nic víc!
Luci budeš muset doma přitvrdit.Prostě se s nim nes-r at si je unavenej jak chce.Jste rodiče a oba máte stejné povinosti a jakmile přijde domu vraž mu dítě a zabouchni.Určitě ho nenechá doma na koberci a nic jinému nezbude
.Trošku přitvrd.Mě by s tímhle naštval i kdybych dítě neměla.To že v leze s botama do postele tak to je jako vrchol
.
Kamčo já tomu rozumim, taky si kolik krat nadavam, že na PC sedim dlouho. Kdybych měla internet doma když mé první díte mělo 3 měsíce, asi dělam totež
Byla jsem vyřizená, a to prosím mám milionoveho chlapa.
Luciašku držim Ti palce at' vše zvladneš, ale pořadek doma musíš udělat sama, posílam Ti
ale víc neumim. Takového chlapa jsi vybrala do svého života tak holt musíš se s tim poprat!
Luciashek: a co ten tvůj muž vůbec dělá za práci. To tady nepíšeš. Jestli někde pracuje manuálně nebo sedí u počítače v kanclu?
Essexi píše:
Luciashek: a co ten tvůj muž vůbec dělá za práci. To tady nepíšeš. Jestli někde pracuje manuálně nebo sedí u počítače v kanclu?
Většinu času sedí v kanclu, jednou do týdne nějaká služebka na půl dne, je to servisní technik.
eva76 píše:
je to prostě chlap, to je normální, že neuvažuje jako ty, spousta věcí ho nenapadne, myslí si, že sedíš celej den doma, zatím, co on je v práci atd…atd…(nedej bože, aby ho píchlo u srdce, to je pomalu na záchranku), já se snažím některý věci přehlížet a rozhodně se nehodlám strhat, osobně např. nežehlím tak často apod.
a jestli se mu něco nelíbí? No tak ať to udělá
Moje slova. Od tý doby, co mám malýho tak žehlim, až když je ta kupa k nepřehlídnutí a uklízim maximálně jednou týdně. První je prostě prcek. Manželovi to nikdy nevadilo a do postele s botama by si zkusil vlézt jenom jednou…
Uvidíš, že až se naučíš kašlat na menší nepořádek, že bude víc v poho i tvoje psychika! Když mě to někdy chytne, naložim malýho do kočárku a drandim na procházku, manžel pak přijdr z práce a já jsem provětraná. Sama jsem se přistihla, že když celej den uklízim, peru, vařim, tak že jsem pak strašně nevrlá. Vykašli se na všechno, a když se mu nebude líbit, že nemáš uvařeno řekni mu, žes celý dopoledne hlídasla malou a ješz¨tě si po něm stihla ustlat, utřít pocintaný zrcadlo nebo tak něco. To vše s ironickým úsměvem… Na chlapi chce taktiku. ![]()
ahoj, mela jsem doma neco podobneho, ale nastesti manzel byl mesic doma a musel se starat o maleho, kdyz mi praskla jizva po cisari…takze trochu chape-a rad zapomina- co pece o mimco obnasi… ja dodneska vyletim, kdyz se o syna stara jinak nez chci ja, ale pro klid v dusi se snazim poznamky spolknout a nechat ho s malym o samote a at se stara- a jdu nejlepe nekam pryc…dobre mi to rekla doktorka, kdyz jsme o tom mluvily- stezovala jsem si, ze mi manzel moc doma nepomuze, jen radi a i kdyz se nabidne, ze se postara, ja nedokazu odpocivat…doktorka mi rekla- kdyz je mimco vecer, po peci manzela, nazivu a zdrave, tak je to v poradku a jak k tomu veceru dosli, se nestarejte ![]()
takze radim jak vsichni- vykasli se na uklid, vareni apod., ja treba nezehlim a nezehlila jsem ani malemu-proste jsem to nezvladala- a vse je v poradku..... Kdyz nekojis, dej manzelovi dite a rekni, ze musis do mesta, k lekari apod. a bez z domu, odpocivej jak umis..nebo ho posli s mimcem na prochazku a rekni, ze chlap s kocarkem je pro ostatni zenske sexy
proste mu rekni co na nej plati ![]()
Do postele s botama???? No to bych ho pretrhla,kor kdyz mate takhle male mimi. Muj manzel si nesmi sednout na postel v riflich,natoz aby mi tam lezl s botama. ![]()
jinak jak radi holky bez uklidu se to na chvili nezhrouti. Jen odpocivej a uzivej si malou,strasne rychle to utece,tak at mas hezke vzpom.
Tak nevím co si o tom mám myslet..Skoro, že je to tvá chyba ( to tě nechci vytočit
)
Jen si to nedovedu představit - přijedete domů a on řekne : ihned vyper, potom ihned umyj nádobí a až to uděláš tak ihned vyžehli!!!! Takhle to je???
Nebo je to tak, že odjedete na návštěvu i když máte doma plný dřez, plnou pračku a nemáte co na sebe, páč není vyžehlíno?? A když přijdete, tak to na vás všechno padá??? A je třeba to udělat..
Pokud ti nic takového neříká, tak jsi jen prostě frustrovaná z toho, že jste OBA s domácími pracemi ve skluzu a on se chová jak kdyby to tam osvobodil ( boty v posteli!!!!)..
Takže navrhuji - řekni mu - Mám malé dítě, všechno nestíhám, jsem v prdeli, je toho na mě moc a potřebuju pomoc - pokud nepomůžeš, tak alespon drž pysk a neotravuj co je třeba dělat, páč já to udělám až budu mít čas a chut..Pokud něco hoří, tak přilož ruku k dílu..
A věř tomu, že at naplánuje cokoli v čem máš figurovat ty, tak MŮŽEŠ zůstat sedět na prdeli a nic se nestane..přestan skákat jak píská a uvidíš jaký skvělý pocit z toho budeš mít..
Držím palce..
Jo a on chodí do práce a ty máš místo práce dítě a domácnost, ta je jako bonus pro vás oba.. ![]()
Úplně náhodou se mi dostala do ruky knížka o feminismu. Neobhajující ani nekritizující. Vysvětlující, co vlastně feminismus je. A taky to, že díky totálnímu potlačení právě ženské otázky v dobách minulých ještě stále čeští chlapi jaksi těží z toho, jak má žena vypadat, nikoli jak skutečně vypadá. Takže to fakt není jeho chyba, že se k tobě chová tak, jak se chová. Což ho ale neomlouvá.
Bohužel, je to tak. Stejně jako vychováváme své děti, musíme vychovat i své muže, páč ty vychovaly ženy, které jsou pak vzorem pro naše muže, jak máme vypadat my - denně, vařit, denně zašívat, denně rodit
(takové malé rejpnutí, pro znalce Cimrman
). Prostě nechápou, co je na tom divného, že odmítáme jet jak šrouby bez občasného namazání. Doslova!!! A ještě k tomu máme pindy! Vždyť je to přeci běžné, že žena má být hlavně matka, která obětavě (ale současně žádné oběti nepřináší, to chlapi nechtějí), nonstop a furt pečuje o děti a manžela a domácnost a je tak trochu nenormální, když si dovoluje tvrdit, že ji to nebaví! Protože - co jiné má ženě přinést nejhlubší štěstí podobající se opakovanému orgasmu než to, že je hlavně matkou a manželkou? Protože jestli ne, jestli se kroutí, je naštvaná, unavená a říká ne … pak je to .. friginí mužatka.
Prostě souhlas s Lizbeth. Tu revoluci budeš muset doma udělat ty.
Dodávám, že bojujeme na toto téma tak trochu doma každá. Méně či vícě .. ale prostě každá.
Si mi udělala radost Emi - Denně rodit je moje oblíbená a často používaná hláška..Tam by nás chtěly mít..
![]()
luciashek píše:Sany80s píše:
Vytočilo by mě to k nepříčetnosti. K většině vytočení bych ani nemusela mít doma malé několikaměsíční dítě.
Mimochodem takové rozdělení domácích prací jste měli doma vždy?tak tohle v mém (teď už chávlabohu) bývalém manželství vyústilo v rozvod. Studovala jsem vysokou školu, chodila do práce, starala se o dva společně pořízené psi, domácnost a jedno přerostlé dítě. Šlupky od banánu v posteli a okolí, o špinavých ponožkách po celém bytě ani nemluvím.. ale já seděla v kanceláři a on mě fyzicky náročnou práci. Takže to že já jsem letěla z přednášky do práce, potom nakoupit, uvařit atd. prostě kolotoč a honička jako blázen.. ale pán byl unaven.. a tak místo předpokládaného plánování potomka přišla žádost o rozvod.
Neměli, jenže chudáček je teď unavenej přeci - chodí do práce to mi věčně nadhazuje ) a k tomu se pak semtam věnuje doma berušce a to je ale fuška, takže nemá čas nic dělat. Takže lítám až do noci, abych něco udělala, protože přes den nic nestíhám, ta rýma je vážně děs, a když malá zabere na sedmihodinový noční spaní, tak já půlku prolítám při práci.
Taková byla prostě nad moje síly. Takže si myslím, že výbuchy jsou v této situaci oprávněné.. ostatně já nemusela být těhotná, aby mě to vytáčelo do vrtule