Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můj ex taky byl u porodu a taky semnou odmítal spát. Myslela jsem ,že někoho má… ale bylo to tím, že prostě taky jen viděl to co vidět asi neměl
Skončil náš vztah i díky tomu, ale bylo tam více aspektů… Takže určitě v tom nejsi sama, ale chlap by tě měl spíše víc vážit a měl by milovat každou tvou strii, každý tvůj faldík navíc a měl by tě milovat takovou jaká jsi i po porodu, protože přece jen … každá strie, každý špíček na víc, povislejší prsa - to je jen ukázka toho, že jsi mu odnosila, porodila a že mu kojíš jeho dítě!
Ahoj.O tomhle problému jsem už slyšela a dokonce to má i odborný název. Psychlogové to označují jako syndrom madony a prý je způsoben přítomností muže u porodu. Tohle jsem vytáhla z jednoho článku na webu www.femina.cz.
,,Jak se jako sexuoložka vůbec díváte na přítomnost mužů u porodu, nemůže to, že partner vidí partnerku rodit, nějakým způsobem narušit jeho vnímání ženy a oslabit touhu po sexu?
Být u porodu je to, co se dneska nosí. Je fajn se také muže zeptat na jeho přání, zda chce být u porodu. Více vhodná je přítomnost partnera v první době porodní, kdy může partnerce pomoci ulevit od porodních bolestí. Samotný porod není divadlo, to by si měl uvědomit každý, kdo chce být, nebo mít někoho u porodu. Muž je vystaven bolesti partnerky, a také může dojít k pocitu jeho vlastní bezmoci. To vše může negativně ovlivnit další vnímání ženy i v roli sexuální partnerky. Když už je muž u porodu, měl by jasně vnímat, čím je pro partnerku užitečný a prospěšný.
Autor: Simona Maxová"
Možná by bylo dobré, kdyby tvůj partner zašel za nějakým psychologem a probral to s ním. Možná by stačilo, kdyby si mohl s někým popovídat o tom, co cítí a jak to všechno prožíval on.Držím ti pěsti, ať se to všechno srovná.
No to musíš vědět nelépe ty sama, zda máte ve vztahu nějaké hlubší problémy.
Opravdu je tak povrchní, že by zahodil vztah s teou kvůli vykojeným prsům, které měl tak rád?? No tom přece vztahy nestojí ( tedy ty co stojí za to žít)..Možná nevypadáš tak jako před tím, ale kdo mládne??
Základem je komunikace.
I ty píšeš, že je ti nejlépe s miminkem.Možná je to i v důledku motiv, proč partner zůstává stranou ( práce, hospoda)..Vycítil, že je navíc??
Oba jste možná zbytečně stydliví promluvit o svých obavách -ty o zdevastovaném těle, on o zážitku z porodu, nebo strachu ze styku po porodu..nebo jen ješitnosti, že dítě nahradilo jeho roli obletovaného partnera??
Jaký je jako otec??
Myslím, že si toho máte hodně co říct - netvařte se oba ublíženě a s chutí do toho ![]()
nejsi v tom sama,já už s tímhle bojuju 3 roky,vztah tak nějak drží,ale drží jen skrz malého,jsme jako spolubydlící,nic mezi námi není,ani pusa,ani slovo mám tě rád,miluji tě,natož nějakej sex…nic.jen je mi samo vyčten ten špíček,prsa i strije,…a to pravidelně,na to nezapomíná,máme sice i větší trhliny ve vztahu,teď otázka zdá má cenu ho neustále lepit nebo jít si každý svou cestou a hlavně být s někým pro koho něco znamenáš…ale je to těžká dlouhá cesta…
netrap se tím ikdyž se to těžko radí,určitě na světě existuje někdo kdo tě bude milovat takovou jaká jsi …držím moc palečky a přeci je důležité zdravé a spokojené dítko…ale láska v životě je nepostradatelná…
No my to nemeli 8 mesicu, plus asi 4 pred porodem
silim z toho. Nejdriv se vymlouval na stres v praci, ted ze jsem tlusta. Porodem to ale pry neni. Neboj nejsi v tom sama. Ale jak z toho ven? Vazim mene nez kdyz jsem otehotnela. Porad mi rika ze kdyz jsme se pred 10 lety poznali mela jsem o 10 kg mene… Obavam se ze i kdybych se na puvodni vahu vratila stejne si najde dalsi vymluvu…
Anonymní píše:
No my to nemeli 8 mesicu, plus asi 4 pred porodemsilim z toho. Nejdriv se vymlouval na stres v praci, ted ze jsem tlusta. Porodem to ale pry neni. Neboj nejsi v tom sama. Ale jak z toho ven? Vazim mene nez kdyz jsem otehotnela. Porad mi rika ze kdyz jsme se pred 10 lety poznali mela jsem o 10 kg mene… Obavam se ze i kdybych se na puvodni vahu vratila stejne si najde dalsi vymluvu…
šmarjápanno, bych mu řekla, že on byl před 10ti lety inteligentnější, mladší a empatičtější..
![]()
Lizbeth píše:Anonymní píše:šmarjápanno, bych mu řekla, že on byl před 10ti lety inteligentnější, mladší a empatičtější..
No my to nemeli 8 mesicu, plus asi 4 pred porodemsilim z toho. Nejdriv se vymlouval na stres v praci, ted ze jsem tlusta. Porodem to ale pry neni. Neboj nejsi v tom sama. Ale jak z toho ven? Vazim mene nez kdyz jsem otehotnela. Porad mi rika ze kdyz jsme se pred 10 lety poznali mela jsem o 10 kg mene… Obavam se ze i kdybych se na puvodni vahu vratila stejne si najde dalsi vymluvu…
![]()
taky mi těch 36 měsíců leze na palici,je taky pořád unavený,teď nemůže,moc se najedl a teď se dívá na televizi a proč to zase chci a proč po něm lezu,hnus…takže u nás takhle nějak…
KOukám, že mám doma asi zázračnýho chlapa, protože na moje prsa je pyšný, že dokázali i přes záčáteční problém kojit a má je rád, strie mu nevadí, větší a rozhodně ne pevný zadek prý zbožňuje a to že mám stále špíček mu taky nevadí.
Já teda aboslutně nemám ponětí kolik vážím(nedělám to), ale vypadám plus mínus stejně jako před těhotenstvím.
Anonymní píše:
Vazim mene nez kdyz jsem otehotnela. Porad mi rika ze kdyz jsme se pred 10 lety poznali mela jsem o 10 kg mene… Obavam se ze i kdybych se na puvodni vahu vratila stejne si najde dalsi vymluvu…
No takový poklad bych teda chtěla doma
(toho smajlu moc nemusím, ale tady prostě sedí!)!
Se ve mně úplně vaří krev, když to čtu
!
Holky, hodně sil, musí to být frustrující
!
Frustrujici to je. Ale musim rict ze jinak je to bajecnej partner a tata! Nemuzu si na nic jinyho stezovat. Udelal by pro nas prvni posledni. Ale milovani tam proste chybi
1.anonymni
A já se divim že těm chlapum nenakopete řitní otvor ![]()
Lentilko a co je to za zázrak?To je snad uplně normální
.Nejdřív sem od tebe četla příspěvek jak máte dlouhodobé krize a pak napíšeš že je zázračnej?
Já teda žádné problémy ve vztahu nemám,ale vždycky když se nákej rýsuje vyřešim to raz dva
![]()
Tak to já..až budu někdy rodit, tak chlapa u porodu nechci. Ani omylem…právě proto, aby to neviděl, to musí být pro něj šok. Prostě nechci, aby mě viděl v takové situaci. ![]()
Ja teda manzela u porodu chci, ted kdyz mam navic asi 8 kilo mi porad rika ze mi to slusi ikdyz ja sma si pripadam uz desne
a doufam ze porod to nejak nezmeni a ze bude tolerovat i nejaky to kilecko…Vzdy jsem si myslela ze pritomnost u porodu spis vztah utuzi a chlap si vazi zensky za to co vytrpela…ale jak tu ctu tak ne pokazdy bohuzel..ale taky myslim jak tu nekdo psal ze by jste si s nima o tom meli promluvit pokud za to muze jen ta pritomnost u porodu tak se to da resit s odbornikem, pokud ty kila tak za to asi ten chlap nestoji a nebo mu navrhnete ze az bude on kulturista budete modelky
nebo az s vama beha a cvici
tak drzim palce tfuj tfuj tfuj at v novem roce vsecno klape tak jak si prejete
Já si nemyslim že vztah to otuží
a naopak znám spíš ty případy že pak chlap se ženské doslova bál
.taky sem ho o porodu nechtěla.To kdybych měla odrodit sama na záchodě tak je to pro mě přijatelnější varianta.Navíc to co se dělo o porodu
bych ani sama vidět nechtěla,natož aby to viděl chlap.Ono je to hezké v Tv když dítě vyleze ale skutečnost je uplně jiná
Mám dojem že tohle tema sem už nepatří…poporodní splín mě dávno přešel citim se moc dobře..Ale problem je ten že se citim dobře už jen s malym,a s partnerem už spolu nejsme,nekomunikujeme,nic. Dřiv to bylo všechno super,ale ted zustava dýl v práci,chodí hodně pít,jsem doma už 2 měsíce z nemocnice,a on pořád na mě nechce ani šáhnout..zkoušim to na něj a řika jen „tak zítra“…„jsem unavený“…a podobně …Neměli jsme to přes 3 měsíce a připadá mi to dost zvlaštní:(( Byl semnou u porodu a obávám se že viděl to,co vidět nemusel..myslim že byla chyba vzít si ho tam ssebou,i přesto že mi byl oporou:-( Navíc ani nevim jestli bych se před nim ted dokazala svliknout,prsa mam jako 60 letá,mám je uplně vycuclý od prcka..dřiv je měl hrozně rád měla jsem opravdu pevný a pěkný..Prosim ma někdo taky zkušenost se zhoršením vztahu,nebo s tím,že jste se partnerovi přestala líbit? Bojinm se že mi zahejbá,a pokud ne,tak určitě začne potom co mě uvidí nahou:(