Miminko a pes jack russel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17629
28.9.11 21:31

rozhodně psa neexpedovat na začátek pryč. kamarádka pejskařka doporučuje při příjezdu z porodnice se nejprve důkladně pozdravit s pejskem a ještě před bytem (domem) na neutrální půdě psovi ukázat mimi. pes by měl vědět, že doma má pořád své místo, ale i kde to místo je, kde má hranice
taky mám psa, nebojím se nějak, že by to byl větší problém, má děti moc ráda, ale i tak to nechci podcenit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
28.9.11 21:33
Sabrine píše:
Tak my máme ted doma 5 týdnu holčičku a žažívám peklo tím tě nechci starašit ale naše fenka žárlí už to odnesla naše sedačka tam kde malá lehává vytrhala molitan a celý to dotrhala.Roztrhala přebalovací podložku když jsem s malou v ložnici a kojím ji ona v obýváku šílí a knučí.Když odejdu z bytu z kočárem a ji nechám doma štěká a vyje no děs :zed:
Psa nechceme dát pryč a nevíme jestly pomuže vykastrovat ji :nevim:
Ještě počkáme a uvidíme
Samozřejmně neexistuje je nechat osamotě člověk nikdy neví.

Sabri a nemůžeš kojit v obýváku? a přitom fenku dopovat párkem? Když ji budeš od dítěte „odhánět“, tak ho bude považovat za vetřelce a logicky se jí chce zbavit, což vám dává jasně najevo. Musíš ji přesvědčit, že to mrně jí přináší spoustu materiálních výhod (párků, piškotů,…). A zároveň potřebuješ psa utahat, pořádně ji venku vylítat, učit ji nějaké cviky, aby se unavila. Róza když přijde domů z procházky, tak padne a několik hodin o ní nevíme. Pes má taky svoje potřeby a jestliže je nedokážete splnit, nenese to dobrotu :nevim:
Tak držím palce, ať se to u vás brzo srovná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
28.9.11 21:38

Taky jsme se báli a nakonec zbytečně. Snažila jsem se, aby se pes necítil odstrčený a to asi vyšlo. Se mnou je pes neustále a chodil se mnou i do práce, takže věděl, že ne vždy se mu můžu věnovat. Jinak pamlsky a důrazné vytyčení hranic. Když chtěl pes malého olíznout tak důrazné „ne“, když ho jenom očichal tak velká pochvala. Pes se naučil velmi rychle, že když šáhnu na kočár nebo manducu, tak se jde ven a to se mu sakra líbí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
28.9.11 21:39

zkusíme fígl s plínkou a snad přítele přesvědčím abychom to udělali takhle. Nejlíp kdyby při tom až se budou holky seznamovat vůbec nebyl :-) to bude řev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
28.9.11 21:40

my máme labradora, je zlatej, hodnej, neublížil by, je mu 5 let, malej má 2roky. Ale jak se malej narodil a já pořád něco obj poštou a pak, jak jsem to rozbalovala, tak čekal, mával ocáskem a nikdy pro něj nic nebylo, myslel si, že jako vždy to bude pro něj a najednou vše pro mimi, na něho bylo i míň času, tolik jsem se s ním už nemazlila, najednou byl na druhém místě, na malyho občas vrčí, protože malej je lump a tahá za uši, škádlí ho, honí ho, na druhou stranu jsou kámoši, hrají si spolu s balonem… rozhodne by ¨ch je nikdy nenechala spolu samotny, at je to za rasu co chce, pes je pes a věřit se neda. Urcite bych ho taky nedávala pryc, co se vám mala narodí, tj blbina. Snazit se vse zvladat a hlavne je mít porad oba na ocich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
28.9.11 21:57

Rozhodně psa pryč nedávat.Musí přijmout nového člena smečky.Sama jsem chovala a chovám pejsky.A první co bylo po příjezdu z porodky bylo to,že jsem obsah zavinovačky dala očuchat psíkovi.a že jsem žádné drobečky neměla. :-) :think: pes je samozřejmně na posledním místě ve smečce.Myslím že se velmi rychle zžijí a pak se od sebe nehnou.Hodně štěstí. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
28.9.11 22:01

Ahoj,
nejsem pejskařka, ale myslím, že dát pro začátek pejska pryč by nebylo úplně dobré. Jak už tu někdo psal. Byl by chudák odstrčený a jak by se vrátil, tak by viděl „vetřelce“ v jeho teritoriu. Takže to rozhodně nééé. Ale jinak ti situaci nezávidím. Moje sestra má právě Jacka russella a to jsou strašní šílenci :roll: Vždycky když jsme někde všichni pes a náš malý Tedýsek (3,5 měsíce) tak jsem vždy uplně vyflusaná. Furt aby ho člověk hlídal. Upadne dudlík, hned se po něm vrhne, bere všechny hračky, no děsný! Ale nepomáhá nic. Chce si hrát, ale já na to nemám, a jak jsou takový zbrklí tak mám strach že nechtěně malého „kousne“ do nohy nebo ho olízne…takže děs. Takže tvého přítele trošku chápu. Ale zas bych po tobě nikdy nechtěla abys dala pejska pryč. Určitě najdete nějaké řešení a s mimi i pejskem se sladíte. Držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
28.9.11 22:07
TeaTereza píše:
Ahoj,
nejsem pejskařka, ale myslím, že dát pro začátek pejska pryč by nebylo úplně dobré. Jak už tu někdo psal. Byl by chudák odstrčený a jak by se vrátil, tak by viděl „vetřelce“ v jeho teritoriu. Takže to rozhodně nééé. Ale jinak ti situaci nezávidím. Moje sestra má právě Jacka russella a to jsou strašní šílenci :roll: Vždycky když jsme někde všichni pes a náš malý Tedýsek (3,5 měsíce) tak jsem vždy uplně vyflusaná. Furt aby ho člověk hlídal. Upadne dudlík, hned se po něm vrhne, bere všechny hračky, no děsný! Ale nepomáhá nic. Chce si hrát, ale já na to nemám, a jak jsou takový zbrklí tak mám strach že nechtěně malého „kousne“ do nohy nebo ho olízne…takže děs. Takže tvého přítele trošku chápu. Ale zas bych po tobě nikdy nechtěla abys dala pejska pryč. Určitě najdete nějaké řešení a s mimi i pejskem se sladíte. Držím pěsti :kytka:

Vše je pouze a jen o výchově psa.Moji psy leželi na prahu a stačilo syknout a byli na místě.s dětmi byli vždy parťáci.ale věděli kde je hranice.Stejně tak při hře s dítětem.Uplně vidíš rozdíl když si hraje dítě a pes a já a pes.Nyní čekáme 3 dítko a a už se těším na ty začátky.To zžívání s rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
28.9.11 22:10

takže se asi všechny shodneme , že pejska nedávat pryč tak snad to doma prosadím a zvládneme to děkuji za Vaše názory a pak dám určitě vědět jak jsme dopadli :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
28.9.11 22:11

My mame taky jacka a 10 holcicku a zvykla si,spi porad s nami v posteli,mala je v postylce no a na pomazleni jde za nama do postele,par chlupu sem par tam.

Je pravda ze je divoka.malou shodila jednou,kdyz lovila vosu doma a mala sedela na zemi,tak jak skakala,necumela vlevo vpraco tak zuch do ni. Jinak ji sem tam oblizne a taky sem tam za mnou chodi s hrackou at si hrajem,ale celkove pohoda.

Nejvetsi kamoska kdyz mala ji;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
28.9.11 22:13

Ja mela psa jako dite. Dnem porodu se to trochu zlomilo. Dite miluju. Pes uz je „jen“ pes. I kdyz ho mam stale velmi rada. My mame psa. Verim ze u fen je to trochu jine protoze maji materske pudy. Nas pes zarli, ale nic nedela. Jen je posmutnely ze uz neni on ma prvnim miste ale zvykl si. Mela jsem podminku ze musi byt doma az prijedeme z porodnice. Chtela jsem aby videl ze jsme si maleho privezli. A ne ze mezitim co pes nebyl doma nekdo obsadil jeho misto.
Fungovalo to. Rezim jsme nejak zvladli a v podstate od zacatku chodim ven s kocarem rano a odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
28.9.11 22:14
Petra2829 píše:
TeaTereza píše:
Ahoj,
nejsem pejskařka, ale myslím, že dát pro začátek pejska pryč by nebylo úplně dobré. Jak už tu někdo psal. Byl by chudák odstrčený a jak by se vrátil, tak by viděl „vetřelce“ v jeho teritoriu. Takže to rozhodně nééé. Ale jinak ti situaci nezávidím. Moje sestra má právě Jacka russella a to jsou strašní šílenci :roll: Vždycky když jsme někde všichni pes a náš malý Tedýsek (3,5 měsíce) tak jsem vždy uplně vyflusaná. Furt aby ho člověk hlídal. Upadne dudlík, hned se po něm vrhne, bere všechny hračky, no děsný! Ale nepomáhá nic. Chce si hrát, ale já na to nemám, a jak jsou takový zbrklí tak mám strach že nechtěně malého „kousne“ do nohy nebo ho olízne…takže děs. Takže tvého přítele trošku chápu. Ale zas bych po tobě nikdy nechtěla abys dala pejska pryč. Určitě najdete nějaké řešení a s mimi i pejskem se sladíte. Držím pěsti :kytka:
Vše je pouze a jen o výchově psa.Moji psy leželi na prahu a stačilo syknout a byli na místě.s dětmi byli vždy parťáci.ale věděli kde je hranice.Stejně tak při hře s dítětem.Uplně vidíš rozdíl když si hraje dítě a pes a já a pes.Nyní čekáme 3 dítko a a už se těším na ty začátky.To zžívání s rodinou.

To jistě je o výchově! To já netvrdím. Jen nevím jestli máš zkušenosti právě s rasou co má zakladatelka diskuse. Oni jsou šílenci :lol: a navíc si myslím, že právě zakladatelka nemá pejska vychovaného úplně na povel, kdyby jo,tak by tady asi tohle neřešila. Je to jeji mazlíček (asi i trošku rozmazlený) a proto ten strach, jak to bude…dle mého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
28.9.11 22:20
Ano přesně tak naše Geee bohužel tak vychovaná není poslouchá povely umí, ale někdy když se jí nechce neposlechne jako na truc. Mlátit jí nechci občas jí musím dát novinama přes prdel, ale má svou hlavu a někdy nestačí říct jednou
TeaTereza píše:
Petra2829 píše:
TeaTereza píše:
Ahoj,
To jistě je o výchově! To já netvrdím. Jen nevím jestli máš zkušenosti právě s rasou co má zakladatelka diskuse. Oni jsou šílenci :lol: a navíc si myslím, že právě zakladatelka nemá pejska vychovaného úplně na povel, kdyby jo,tak by tady asi tohle neřešila. Je to jeji mazlíček (asi i trošku rozmazlený) a proto ten strach, jak to bude…dle mého…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
28.9.11 22:20

urcite nedavat prec a snazit sa o chvalenie zakazdym, ked sa venujes miminku, presne ako vravi etcetera, mimi=piskotka :-P
my sme si cez to presli s pol rocnym ridgebackom a teraz sa miluju k smrti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
28.9.11 22:23

My máme labradora, který je na zahradě a kluk je na něj od narození zvyklý a občas ho i provokuje. Nikdy jsme neměli problém, že by na sebe žárlili :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný