Miminko a pes jack russel

82
28.9.11 20:46

miminko a pes

Ahoj maminky, zajímalo by mě jaké máte zkušenosti s reakcemi vašich pejsků na miminko, my máme 4 letou fenku jacka russella Gee je hrozně hodná a milá fenečka, ale trochu střelená a divočejší v reakcích jako vítání a hraní. Navíc je trochu závislačka, pořád ji mám za zadkem a nevydrží ani spát aniž by na nás neviděla jinak knučí a pláče. Za měsíc se nám narodí holčička a já mám trochu obavy jak bude pejsek reagovat i když normálně má děti ráda a nikdy neublížila. Myslím si že bude žárlit.Ted jak máme doma postýlku pořád kolem ní chodí a kouká do ní a je taková nervoznější. Přitel chce abych jí aspon na 14 dní až se malá narodí dala kamarádovi na hlídání abych si zvykla já na nějaký režim s holčičkou a zajela se. Ale mám obavy co až přivedeme domů Gigi. Svého psa zbožnuju nedala bych jí pryč ani za milion,tak mě zajímá jak jste si s tím poradily vy a jaké máte zkušenosti.

Děkuji Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
82
28.9.11 20:48

naše Gigi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
28.9.11 20:52

Doporučuji přečíst si tenhle článek http://www.babyweb.cz/…iminkem.aspx?…. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
28.9.11 20:54

Nedávala bych ji pryč ani na 14 dnů. Ať si zvykáte všichni hned. Pro fenku by to bylo 2× depresivní. Nejdřív bude mimo a pak „vetřelec“ doma. Pokud je živější, tak pozor na dítě, ať na něj neskočí atd. Žárlit asi trochu bude, bude na sebe upozorňovat, ale pokud poslouchá, bude to O.K. A srovná se s tím :-) . Nakonec bude dcerku mít ráda, bude ráda za společné dlouhé procházky atd. Hodně štěstí! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
28.9.11 20:55

tak my máme labradora, dlouho jsme neměli děti a bylo to naše první „dítě“. Nikde jsme za celých pět let bez něho nebyli na dovolené, skoro všude s sebou, prostě miláček. Děti vzal naprosto v pohodě. Jasně, že se jakoby „vtírá“, chce se mazlit, to se snažímme pořád, už nna něho nemáme bohužel tolik času, třeba na dlouhé procházky, ale snažíme se… Asi bych ho nedávala pryč, dávala bych na něho pozor, snažila se co nejvíc mazlit, chodit ven, jak to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
28.9.11 20:56

ahojik my mame ceivavu al abrsuku, civava zavislacek na me porad se mnou, deti nesnasi, labrouska je divoka, ziva na kazdyho skace a deti zboznuje…malyho ale obe tak nejaky ignorovaly, labrouska teda ta by ho olizla, civava mu skocila do autosedacky hned jak jsem ho rpivezli,a le asi nevedela o co jde, zezacatku zarlila a byla smutna..ale zvykla si musela jsem si zas najit cas se s ni proadne mazlit a neodsunovat ji…
labrosuka ta by ho nejradsi laskou snedla :-) ale to jen kdyz s nim blbneme a ukazujeme ji ho jinak si h nevsima, nevim jak az bude vetsi a bude behat…civava na nej jendou vyjela kdyz ji chytl za srst a zatahl ale hendse vratila a olizla mu ruku ajko na omluvu :-)
takze u nas byl rpubeh docela v pohode, vp orodnici jsem mu davala pod halvicku plinku a ptom h sni utirala a podobne aby sla co nejvic citit jako on a manzel ji vzal domu pejsku ocuchat jeste nez jsem se vratili domu…tak to zkus pry to pomaha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3362
28.9.11 20:58

ahoj, my máme dva psíky jednoho taky teriera a druhyho malyho knirače, první je právě taky divokej a bláznivej, když nás vítá, myslím, že dostane infarkt :mrgreen: druhej je sice klidnější ale hrozný závislák, no oni jsou oba. taky jsme se báli co budou říkat na miminko, když jsme přijeli z porodnice, tak jsme autosedačku dali na zem a Beník (terier), ten k ní šel a hned jí olízal a Monty (knírač), ten se jí trochu bál a nevěděl co se děje. Beník pak seděl před proutěným košem asi dvě hodiny a kňučel :-) jak se něco v koši šustlo, hned oba byli u malý a koukali co se děje a postupně si zvykli oba dva a dneska uplně v pohodě. ten větší závislák žárlil a asi žárlí ještě teď občas, protože mě občas neposlechne, asi aby mi dal najevo, že jsem se na něj tak trochu vybodla :-) že už není na prvním místě, Beník to bere sportovně, taky mi celý těhu spal u bříška, tak možná proto. Určitě nedoporučuju ji dávat někam pryč, jak píšeš, jen ať se seznámí hned. Ono jako nějaký režim stejně nebudeš mít ani po 14 dnech, ze začátku to je všelijaký a často se to mění, my máme 6 týdnů a pár dnů a taky zatím máme dny různé, něco třeba už máme ve stejnou dobu, ale třeba ranní vstávání je různý…a kluci se aspoň pěkně hned od začátku naučili chodit u kočárku a vlastně ven chodíme všichni vč. psů :-) takže za mě, nechat ji doma, miminko dát očuchat hned jak přijedete a uvidíš, že si rychle zvykne. A hlavně na ni nezapomínej, ono budeš mít plnou hlavu starostí o miminko, ale když třeba bude mimčo spát, tak poňuchej pejska, ona na to bude určitě čekat. Já je taky prvních pár dní zanedbávala a bylo to na nich vidět, teď už se věnuju všem :-) tak přeju ať to zvládnete :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sabrine
28.9.11 21:03

Tak my máme ted doma 5 týdnu holčičku a žažívám peklo tím tě nechci starašit ale naše fenka žárlí už to odnesla naše sedačka tam kde malá lehává vytrhala molitan a celý to dotrhala.Roztrhala přebalovací podložku když jsem s malou v ložnici a kojím ji ona v obýváku šílí a knučí.Když odejdu z bytu z kočárem a ji nechám doma štěká a vyje no děs :zed:
Psa nechceme dát pryč a nevíme jestly pomuže vykastrovat ji :nevim:
Ještě počkáme a uvidíme
Samozřejmně neexistuje je nechat osamotě člověk nikdy neví.

• Citovat
  • Upravit
18223
28.9.11 21:05

Souhlasím, taky nedávat pryč. Pokud budete chtít nastolit nějaký režim, musíte začít dost brzo před narozením drobečka, aby on a nevěděla, že je to reakce na miminko. Jinak se hlavně snažit pro ní ten režim neměnit, stejné vycházky, hraní a pod. Je to těžké.
Naše fenka je taky střelenka. Ale miminku se vyhýbá, jen si k němu čmuchne a jde pryč a pod. Trochu žárlí, ale projevuje se to tím, že třeba si hraju s Daníkem a ona přijde a přinese si hračku, chce si taky hrát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
28.9.11 21:08

já si to taky právě myslím, že je nesmysl dávat ji na hlídání na pár dní pryč i když toho kamaráda co by jí měl zna od malička hlídaval mi ji když jsem jezdila na dovču nebo tak, ale přítel ten zas takovej milovník psů není :-( Gigi jsem si pořídila, ještě než my dva jsme se dali dohromady a on by ji nejradši dal pryč :-( což samozřejmě nikdy nedopustím to by šel dřív on :-), jen mám strach aby nevyšiloval, až holčičku přivezeme a abychom se do toho všeho ještě nehádali. Nevěřím, že by Gee byla zlá na malou, jenže problém je že stále chce spát s námi v posteli a přítele to už zlobí že se tam pak s námi bude mazlit holčička a pejsek tam bejt nemůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
28.9.11 21:09

S Tvým problémem Ti neporadím, ale ráda si přečtu rady a zkušenosti, protože řešíme stejný problém. Máme dvouletou fenku retrievera. Sice je většinou jen venku, ale taky jsem zvědavá, jak bude reagovat. Na děti reaguje moc hezky, tak doufám, že to bude stejné i s tím naším. Akorát mám strach z žárlení. Jí stačí, když mi manžel dá před ní pusu a hned se jde dost tvrdě vtírnout mezi nás :lol:
Moc se mi líbí nápad s plínkou :palec:

• Citovat
  • Upravit
17565
28.9.11 21:12

určitě ji pryč nedávejte, až by se vrátila, bylo by to mnohem horší. Nachystáš si k přebalováku piškotky a když budeš něco dělat s miminkem a pejska se přijde podívat, tak jí vraž piškot. Mimino = ňamka. To funguje na žárlivost velmi dobře :-D
A samozřejmě se jí nepřestat věnovat, zajděte si spolu ven bez mimina (taťka pohlídá), ať se necítí odstrčeně.

Naše psina je bambula a mimina se spíš stydí, ale bála jsem se, jak budou reagovat kočky. Kromě postýlky mají dovoleno jít všude k miminku, samozřejmě je hlídám, při kojení se ke mně přitulí a já volnou rukou hladím… a miminko milujou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
28.9.11 21:14
bubikoval píše:
já si to taky právě myslím, že je nesmysl dávat ji na hlídání na pár dní pryč i když toho kamaráda co by jí měl zna od malička hlídaval mi ji když jsem jezdila na dovču nebo tak, ale přítel ten zas takovej milovník psů není :-( Gigi jsem si pořídila, ještě než my dva jsme se dali dohromady a on by ji nejradši dal pryč :-( což samozřejmě nikdy nedopustím to by šel dřív on :-), jen mám strach aby nevyšiloval, až holčičku přivezeme a abychom se do toho všeho ještě nehádali. Nevěřím, že by Gee byla zlá na malou, jenže problém je že stále chce spát s námi v posteli a přítele to už zlobí že se tam pak s námi bude mazlit holčička a pejsek tam bejt nemůže

nase civava spi s nama v posteli porad ikdyz si tam vemu malyho rano treba tak ona prijde taky se se mnou pomazli a nekdy ani to ne ap orad spi a ani se nehne…no a par chlupu svet nezbori tak se casteji povlikne a casteji se pes vykoupe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
28.9.11 21:21

to Etcetera: to je dobrý nápad vyzkoušíme :-) děkuji :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
28.9.11 21:26

Jestli potřebujete pořešit tu postel, tak začňěte hned. Prostě jí dej pelíšek ven a večer zavři dveře do ložnice. Když bude řvát moc, tak mírně vyhubovat, hlavně žádné utěšování. Stejně chodíš na záchod několikrát za noc, tak se pokaždé s ní pomazli a zas pápá…prvních pár dní je těžkých, ale věř, že se to naučit dá. Nejlepší je do ložnice nepouštět vůbec, prostě ji na prahu zarazíš a když se zastaví, tak pochvala atd. Asi i přítel by byl spokojenější, kdyby se to povedlo :wink:

Jestli nebudeš mít na to nervy, tak holt se budete muset do postele vejít všichni a nějak se tam porovnat. Naše micky spí zásadně se mnou v posteli a mimi dost často taky. Takže mám chlupaté miminko a spím jen napůl, protože dávám bacha, aby kočky malou omylem nezalehly, ale už jsem si zvykla, i když nadšená z toho nejsem :nevim: Až budeme mít dětský pokoj (teď je to skladiště), tak tam kočky maj zákaz, tak třeba bude Anežka míň chlupatá potom :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný