Miminko a všechno kolem

5
4.6.18 20:25

Miminko a vsechno kolem

Dobry den maminky,
mame doma miminko, staré sedm tydnu. Uz porod nebyl ideální - preeklampsie, protoze nebyly připraveny porodni cesty, tak priprava, vyvolavani a nakonec akutní císař pro klesající ozvy. Porodni hmotnost 2280g. V porodnici jsme se překvapivě dobre rozkojili a šli domu. Od te doby kojime každé dve hodiny, nekdy i kazdou hodinu - podle chuti a horka, a to všechno i v noci. Opravdu párkrát se stalo, ze malej spal tri hodiny. Mlika mam myslím dost. Malej přibírá krásné - dnes 4500g.
Do toho asi od druheho tydne řešíme kolíky. Probiotika uz ma jedny vybrany-bez efektu. Espumisan, Baby calm taky. Vsechny opatření děláme. Malej je permanentně chovanej a nosenej - ale to se mu moc nelíbí. Ted k tomu z toho vzduchu v břiše začal jeste blinkat. Skoro nespinka. Noci proplace a prorve. Zatim je plně kojeny, ale kazdej den bojuju sama se sebou, jestli ho jeste nedokrmit UM, ale vim, ze je to začátek konce.
Hlavne ja uz melu z posledního. Dva měsíce spim v hodinovych intervalech. Doma binec, nestiham ani vařit. Nekdy se dokopat na vychazku je nadlicky vykon. Manžel pomáhá, ale chodí do prace. Jsou chvíle, kde nad malým sedim a placeme oba :,( Vsichni se snaží me podporovat, ale lip mi stejne neni.

Mela to některá z vas podobně a preslo to? Srovnalo se vsechno? A kdy?
Vlastně asi potřebují hlavně vlit optimismus do zil. Neco co si budu v těžkých chvílích procitat. Uz fakt jedu z rezerv a konec je v nedohlednu.

Diky za přečtení takto dlouhýho příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Huk
620
4.6.18 20:34

Chuděro…to co popisuješ jsem měla rozdělené mezi obě děti. Jen teda spát mě milostivě nechaly trochu víc.
Kolíky přestanou tak kolem třetího měsíce, jak se začne prcek sám víc vrtěti, tak se vyprdí. U nás na kolíky hodně pomohly laktobacily z Dr.Maxu (jejich privátní značka), plus jsem pila čaj, myslím fenykl se na to dává.
A pokud jde o ten zbytek - o příkrmu se poraď s dětskou doktorkou, ale jestli přibírá, možná bude proti. Moje starší přibírala málo, takže doktorka sama řekla, ať zkusíme UM před spaním (malá nechtěla láhev, takže z toho nakonec sešlo) ale od ukončené 4.měsíce můžeš dát na noc kaši a to také někdy pomůže.
Pokud jde o tvé pocity, tak taky jsem si připadala jako nejhorší máma na světě, co nedovede pomoci svému maličkému. To taky přejde. Pokud není nikdo, kdo by malého vzal do kočáru, aby ses mohla trochu prodat, nezbývá než zkusit placenou hlídačku. A vydržet, vydržet. Opravdu to bude lepší, i když teď světlo na konci tunelu třeba nevidíš. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
4.6.18 20:41

Co udělá autokorekce s emiminem… děti mají kolíky :mrgreen:

Nám na koliky pomohlo koupání v kyblíku, děti si prohřály bříško, byly v super poloze a vyprděly se. Jinak cvičení a masáž bříška. Já teda nekojila, tak u tebe hlavně pozor na to, co jíš a piješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.18 20:42

Vidim v tom sama sebe pred par mesici, uplne se mi udelalo spatne… Vydrz!!! Vim moc dobre, jak pomalu to utika, ale bude lip!
Ja prestala kojit celkem brzy, mela jsem malo mlika, jedine pozitivum na tom bylo, ze me mohl nekdy vystridat manzel, abych se treba 4,5 hodin v kuse vyspala.. Kapky taky zadne nepomahaly a bylo to doslova peklo… Chce to zatnout zuby a preckat to, kolem konce 3. mesice se to bude lepsit! A pak uz bude lip a lip. Drz se!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
4.6.18 20:47

Rozumím Ti, můj syn už má sice rok, ale ještě teď když si vzpomenu na naše začátky, tak je mi na nic… nespal, jen se kojil (každou půl hodinu až hodinu i v noci) a bříško bolelo taky, ačkoli koliky měl asi jen dva měsíce, uplakaný a vysloveně uřvaný byl déle.. mírný posun k lepšímu byl ve třech a půl měsících, kdy se začal otáčet a velmi výrazný posun k lepšímu když se začal plazit a pak lézt.. co se týká spaní, asi tě zklamu, ale u nás se to zlepšilo až když jsem na noc začala dávat UM (edit: v 8 měsících), i tak se ale budil každé tři hodiny (což bylo pořád lepší než 11× za noc :roll:). Kojení nám vydrželo do teď ;-) Teď v roce už spí dvakrát denně 45 minut, což je fantazie a člověk si i vydechne :D a v noci se vzbudí někdy jednou, někdy spí až do pěti v kuse :palec: Poradím ti snad jen, pokud můžeš třeba odstříkat mléko na jedno krmení, malýho šoupnout tátovi do kočárku a vyspat se aspoň trochu přes den.. nebo poprosit kamarádku, určitě tě neodmítne ;-) hlavně se drž, najdi si něco co tě dobíjí a odpočívej kde to jde. Na bordel se vykašli, vaření odstřihni a dělej jen rychlovky, uvař na víc dní dopředu nebo prostě objednej jídlo z restaurace či ber obědy z jídelny ;-) a buď na sebe hodná a laskavá ;) bude líp, uvidíš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
4.6.18 20:51

Já tohle mela s dcerou cely 2mes…masakr… Vydrz…u me byl klid po přechodu na um

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
4.6.18 20:59

:hug: Jsi krátce po šestinedělí, dáváš se teprve dohromady. Fakt to bude lepší! S tím UM Ti nikdo neřekne, jestli by to pomohlo nebo ne. My dokrmovali už od porodnice, teď má dcera jednu flašku denně, zbytek kojím - u nás to začátek konce nebyl. A jsem ráda za obojí. Teď jsem byla nemocná s horečkama a věděla jsem, že díky kojení má protilátky a zároveň večerní flašku dával muž a já šla dřív spát a byla dřív v pohodě.
A Ty probiotika jíš? Měla jsem atb a na malé to bylo znát, pár dní po dobrání je zas v pohodě.
Na binec kašli, uklízej jen nezbytné. A Ty, co Tě podporujou, popros, ať Ti uvaří. Mně ze začátku návštěvy jezdily s kastrolem a buchtou a vyfasovaly mimino do kočárku.
Máte hrazdičku? Malá si časem začala hrát pod hrazdičkou, nejprve pár minut, pak i déle. Teď stihnu i pověsit prádlo a ani si nevšimne, že nejsem v místnosti.
Když měla v těch pár týdnech ječavku, tak taky pomáhalo si s ní lehnout, popř. kojit v leže nebo s ní hopsat na balonu.
Jo a taky jsem ze začátku měla svou svatou večerní dvacetiminutovku. Po posledním kojení si ji převzal muž a já jsem se zavřela v koupelně. Strašně mi to pomáhalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
4.6.18 21:02

Ja teda nechapu porad ten humbuk kolem kojeni. Musis kojit, musis. Lame se to pres koleno. Mama nervni, mimi taky. Kdyz to nejde, tak neni 100× lepsi dat UM a je spokojena cela rodina. Mama se vyspi, dite taky…
A porad, aby si clovek daval pozor na to, co ji. Kdyz se to tak vezme, tak skoro nic :mrgreen: jenze neco jist musis, aby bylo mliko. Jinak me kojeni nebavilo a nedovedu si predstavit kojit do roka 8o
Jinak ano. ProbioMaxik @Huk opravdu super.
Kapky espumisan jsou k prdu. @skriteek
Ja bych zkusila aspon na noc zkusit UM a vymenit ty kapky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
4.6.18 21:02

Také jsme na tom byli velice podobně. I tu preeklamsii máme společnou, jen náš syn se narodil skoro tříkilový. První dny byly vpohodě, to jen spinkal, ale pak to začalo… Na prdíky jsme zkoušeli snad všechno co se dalo, nekolikery kapičky, masírování, nahřívání, cvičení a jediné co tedy trochu pomohlo bylo nošení v šátku. Nakonec to stejně asi v 8. týdnu přešlo samo :) a teď mám doma místo uvřeštěného nešťastného tvorečka vysmate pohodové miminko :) Budu držet palce aby to u Vás také brzy přešlo :hug: ten pocit úlevy a pohody když je mimčo konečně spokojené je úžasný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.18 21:07

@TopSecret Bodejt, naprosto souhlasim! Zaplatpambu za UM… Taky jsem byla zkraje na mrtvici, zmasirovana “kamaradkami”, pak i manzelem, ktery si zrejme neco o kojeni precetl…Hodila jsem to za hlavu a byla jsem v pohode. Kdyz to nejde, tak to proste nejde, chapu i mamy, co se rozhodnou nekojit. Ja sama jsem taky byla od mala na vyzive, nijak se to na me a vztahu k mame nepodepsalo… Dela se kolem toho strasny halo a pak kdyz to nejde, tak se ta mamina hrouti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.18 21:13

@skriteek Nebudu ti radit, at prestanes kojit, asi by to problem s briskem nevyresilo.. Ja jsem o mliko prisla, protoze jsem z nervu a toho revu a nevyspani VUBEC nejedla, byla jsem zrala na skok z mostu…Takze jsem zacala davat UM, rev byl stejne, nepomahalo nic, trochu noseni, ale to byly hodiny a hodiny v kuse.. Pak se to zacalo pomalu lepsit. Ovsem dostat do malyho mliko byl vykon..kroutil se, prskal..
Za cas ti to vsechno vynahradi!!! Uvidis! Muj je ted uz zlatej, krasne basti lzickou prikrmy od 4. mesice a krmeni si uzivame oba. Za chvilku na tom budete taky tak!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
4.6.18 21:23

@skriteek když byl synovi měsíc, přestal přes den spát v postýlce, jen plakal a chtěl se nosit. V kočárku řval taky. Večer už byl přetažený a řval o to víc. Zachránil mně skákací balón. Usnul během chvilky, pak jsem si lehla na gauč, syna položila břichem na svoje břicho a spala s ním třeba 3 hodiny.
V noci spal u mě v posteli, to taky dost pomohlo.
A na koliky mu nejvíc pomohl enticon.
Je škoda dávat UM, když máš dost mlíka. Neumím si představit, vstávat 3× za noc a jít ohřívat vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
4.6.18 21:27
@twinkletwinkle píše:
@skriteek Nebudu ti radit, at prestanes kojit, asi by to problem s briskem nevyresilo.. Ja jsem o mliko prisla, protoze jsem z nervu a toho revu a nevyspani VUBEC nejedla, byla jsem zrala na skok z mostu…Takze jsem zacala davat UM, rev byl stejne, nepomahalo nic, trochu noseni, ale to byly hodiny a hodiny v kuse.. Pak se to zacalo pomalu lepsit. Ovsem dostat do malyho mliko byl vykon..kroutil se, prskal..
Za cas ti to vsechno vynahradi!!! Uvidis! Muj je ted uz zlatej, krasne basti lzickou prikrmy od 4. mesice a krmeni si uzivame oba. Za chvilku na tom budete taky tak!!

Z toho mam obavy, ze to nastane, ze jeste prizijeme nekolik hrozných noci a ja o mliko prijdu- ze stresu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
4.6.18 21:29

Tohle jsme měli též, vlastně pořád máme, ale v mnohem menší míře. Nejvíc pomohl infacol bez něj bych si už hodila mašli a pořád piju kojící čaj od lerosu a heřmánek a toužebně očekávám období příkrmů :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.18 21:31

Jak ja Vam rozumim. Celej muj syn! Na prdiky pomohla rektalni rourka, za kapky jsem vyhodila majlant a k nicemu. Mleka jsem mela dost, ale i tak jsem na radu Dr. vyzkousela dat UM na noc, ale bez vysledku. Nastesti syn by pil i ze zahradni hadice, kdyby teklo, takze zadny konec kojeni. V peti mesicich jsem zkousela dat kasi, ale taky nic. S prdiky se to zacalo lepsit kolem pateho mesice a se spanim kolem roku.Bude opravdu lip, drzim Vam palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí