Miminko často padá na hlavu

2
6.10.20 08:42

Miminko často padá na hlavu

Ahoj maminky,
chtěla bych se zeptat jestli jsme v tom sami, nebo jestli máte někdo podobně akční dítě. Syn se staví už od 6. měsíce. Teď má 7,5 měsíce a už obchází nábytek, ale ještě je dost nemotorný a často (cca jednou denně) letí rovným pádem dozadu na hlavičku, protože si neumí ještě sednout ani kleknout. :,( Snažím se u něj pořád stát, ale ne vždy to vychytám. Šla jsem s ním na rehabilitaci, protože se mi nezdálo normální, že je takhle napřed. Tam na něj fyzioterapeutka koukala s podivem, ale prý je v pořádku, když si prošel všemi vývojovými fázemi pohybu. Uvažovala jsem o helmě, ale tu mu dle mudr. nemáme dávat, že prý otupí reflexi z pádu. A prý je hlava dítěte na pády uzpůsobená, ale je to tak i u takhle malého dítěte (nemá ani srostlou fontanelu)? Já jsem z toho nešťastná, vždy uplně trnu, jestli se mu něco nestalo. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1804
6.10.20 08:50

Přijde mi to jako úplně běžné dítě a no…děti padaj. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3706
6.10.20 08:51

@kaalca Bohužel všechny děti padaji, i když tě chápu, v 7,5 mesicich je tedy rychlik :) A znáš tohle? Není to helma a zaroven by to mohlo pomoct.
 https://www.lunzo.cz/…ata-4-barvy/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
6.10.20 08:54

Mě takhle často padal nejstarší syn. Dnes už 11let. Nikdy se nic vážného nestalo naštěstí. Ne vždy tomu zabranis bohuzel. Pockej až se ti rozběhne bez opory. Přeju co nejméně pádu ;) ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.10.20 09:27

Já tě chápu, moje dcera leze a staví se od 5,5 měsíce. Teď má 6,5 měsíce a kromě obcházení chce na všechno vylézt (přes lehátko na stůl apod.). Já se ji snažím instruovat a velmi výrazně chválit za poklidné navrácení do sedu nebo aspoň upadnutí na zadek a strašně se to zlepšilo. Plus teda na dlažbě se od ní nehnu ani na metr. Jinak právě fontanela chrání mozek před těmi pády. Přeju pevné nervy a rychlý postřeh :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
6.10.20 09:43

Přesně tohle jsem měla s dcerou. Na pul roce se postavila, ale sednout si umělá až v 8mi měsících. Každodenní pády na hlavu a taky jsem trnula, jestli to na ni nebude mit následky. Teď ji jsou 3r a je moc šikovná. Vydrž, ono se to srovná. Chápu, že se to neda vždy ohlidat, ale děti jsou gumový a každym nezdarem se učí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
6.10.20 11:19

Já tě chápu, jaké z toho máš nervy. Když se mi začal stavět syn, vždy letěl dozadu jak prkno s ránou do hlavy. Když mi kamarádka poradila, ať ho nechytám, že se naučí na sebe dávat větší pozor a lépe padat, ťukala jsem si na čelo. Ale potom jsem (s drásajícím srdcem) přestala pády zachytávat a on se opravdu začal snažit, aby pády zvládl lépe. Takhle se děťátko spoléhá, že ho maminka většinou zachytí. A zní to sice strašně, ale ono na tom určitě něco bude, že je dětská hlavička uzpůsobená na pády a různé bouchance o nábytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
11.10.20 09:14

Jj, taky mám prvního syna akcnaka. Pády a lehké úrazy jsou na denním pořádku dodnes (4,5 roku). Nějakou dobu mi i přes veškeré zábrany padal z postele, téměř každou noc, to byly vždycky okamžiky hrůzy. Naštěstí se mu nikdy nestalo nic vážného, všechny pády na hlavičku přežil a je naprosto v pořádku. Jednou jsme s ním chtěli jet na pohotovost, ale to se srazil s jiným chlapeckem hlavou do hlavy. Bylo to seredne, dlouho pak byl takový otupely, a samozřejmě se to stalo k večeru, když už jsme byli na odchodu z návštěvy a věděli jsme, že potřebujeme přijít domů, dát mu najíst a dát ho spát. Jenže na pohotovosti (kam jsme volali, jestli máme dorazit nebo ne), nám říkali, že máme pozorovat zornicky, hlídat, jestli nezvrací a jestli nemění chování. Tak jsme ho pár hodin drželi násilím vzhůru a pak už jsme se na to vyprdli, dali ho spat a já celou noc nespala a pozorovala ho, jestli je ok. Byl, naštěstí. Ale chápu tě, ten strach je strašný. Musíte to přečkat, za nedlouho se to upraví a už nebudeš tak panikarit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí