Miminko je menší o 14 dní

Anonymní
29.7.22 15:44

Miminko je menší o 14 dní

Ahojky, dnes mi bylo řečeno, že je mimčo o 14 dní menší a že je to problém. V pondělí jsem objednaná do rizikové poradny.

Termín porodu dle ms: 20.11.2022 (23+5tt)
Termín porodu 1 screening: 25.11.2022 (23+0tt)
Termín porodu z dnešní uz: 4.12.2022 (21+5tt)

Mimčo je prý menší už od začátku, ale bylo to cca týden (což je rozdíl mezi ms a uz) a teď najednou 14 dní a dr mě straší, že mi špatně funguje placenta. Pořád vše počítá podle ms, přitom nevím, kdy došlo k oplodnění :nevim:
Navíc jsem drobná 147cm a moje porodni vaha byla 2.400g a narodila jsem se v termínu

Z dnešní kontroly mám napsaný váhový odhad 454g +/- 68g a to prý odpovídá 21tt takže to by bylo už o 3 týdny?!

Jsem z toho dost špatná :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Stará známá
29.7.22 16:19

Nejpresnejsi termin porodu je podle UZ screeningu v I. trimestru. Tedy ten namereny rozdil neni az tak velky. Spravne premyslis, ze je treba se divat na celkovou konstituci matky a jeji vlastni porodni vahu ci vahu jejich predchozich deti. Myslim, ze je velka sance, ze miminko bude ok. Budou te vysetrovat casteji, sledovat pritom rust, prutoky v pupecniku, pripadne i v hlavicce plodu, pozna se tak, jak funguje placenta a obeh plodu. Pokud bude vse v poradku a plod poroste po krivce, mohou se terminy kontrol i prodlouzit. Drzim palce.

• Citovat
  • Upravit
14765
29.7.22 17:17

Termin dle MS je irelevantni, ten ze svych uvah vynech. Miminko je tedy mensi o 9 dni, coz neni zadna hruza. Navic neni divu, kdyz jsi tak drobna. Je dobre, ze budou miminko sledovat. Ale byla bych v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
29.7.22 18:42

Dnes jsem byla na 2.sreeningu (přesně 20+0) a bylo mi řečeno, že miminko je menší o týden.. Taky mě to trošku rozhodilo.. Váhový odhad dnes 279g. A druhý parametr který ukazoval na menší mimi byl obvod hlavičky. Jinak vše v normě. Pan doktor to ale stejně zdůraznil, že vypadá menší..Ale já i manžel jsem docela velcí já 172cm a on 187cm, žádní drobci. Tak jsem byla překvapená..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.22 18:45
@Eskoo píše:
Dnes jsem byla na 2.sreeningu (přesně 20+0) a bylo mi řečeno, že miminko je menší o týden.. Taky mě to trošku rozhodilo.. Váhový odhad dnes 279g. A druhý parametr který ukazoval na menší mimi byl obvod hlavičky. Jinak vše v normě. Pan doktor to ale stejně zdůraznil, že vypadá menší..Ale já i manžel jsem docela velcí já 172cm a on 187cm, žádní drobci. Tak jsem byla překvapená..

Já měla na 2 screeningu 20+3tt odhad 302g a jedine co bylo, tak se mě ptali kolik měřím :nevim: a u dr za 4 dny bylo namereno 325g a to mi najednou řekla že je o týden mensi :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky