Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Miisiii píše:
Ahojky holky, dneska mi 7měsíční miminko spadlo na zem..
Leželi jsme vedle sebe v posteli a ja jsem na chvíli usnula a myslela jsem si že spí. A najednou jsem uslyšela ránu a řev.. Rychle jsem k ní běžela a byla na bříšku. takže asi spadla na bříško.. :/ pořád ji pozoruju a nemá žadne přiznaky. jen se směje… Mám plašit? myslíte že by ji něco mohlo být? Děkuju.. jsem špatna![]()
jsme jen lidi muze se to stat kazdemu neznamena to ze jsi spatna
Na zemi je koberec? Kontroluj zornice, spavost, zda zvraci, zkus pritlacit bradu na hrudnicek, prohmat out brisko… Ja osobne bych neplasila, kor kdyz hned brecela
Jo si nejhorsi na svete
njestli ma v pohode zornicky, smeje se, nema bouli nebo viditelny zraneni, nezvraci tak to bude ok
@Šarlota4 proč hned ta jízlivost? ![]()
@Miisiii já myslím, že to bude ok, jak píšou holky, pokud vypadá v pohodě, reaguje, nemá nikde žádnou velkou bouli nebo modřinu a nezvrací, tak bych to neřešila, tohle lze bohužel špatně uhlídat. Kamarádce spadla holčička z přebalováku na dlažbu na hlavu a taky to dobře dopadlo, i když měla teda mega bouli
Jestli hned brečela, to znamená, že nebyla v bezvědomí, chová se normálně, nezvrací, zorničky reagují na světlo obě stejně, není nezvykle spavá, tak neplaš. Kdybys na ní pozorovala některý z uvedených přízaků, tak radši jeď k doktorovi, ale jinak není důvod se bát a obviňovat Tohle se stalo a stane spoustě lidí. Kdesi jsem četla, že maminky se dělí do dvou skupin - na ty, kterým už dítě spadlo, a na ty, kerým teprve spadne ![]()
@Miisiii neboj, bude v pořádk, taky mi děti spadly, obě… sleduj zornice a chování ![]()
Taky se mi to stalo…Malý se vůbec nepřetáčel a najednou se rozhodl, že se přetočí zrovna ve chvíli, kdy jsem se na vteřinu otočila, že vyndám něco ze skříně…spadl na plovoučku…Brečela jsem víc než on, takže chápu pocity…Nicméně taky se hned začal smát, takže jsem ho jen celý den sledovala ( zvracení, výrazná spavost atd.), kdyby šlo náhodou o něco vnitřního, zvenku neměl nic…To se může stát každému…
Mi spadl syn z postýlky ven, stál nechodil, nevím dodnes jak vylezl, no kluci, že, měl 7 měs, byli jsme na rengenu, ono člověk nikdy neví. Děti sjou gumové ale…
Samozřejmě smát se začal až poté, co přestal vřískat, jak se lekl, ale asi do minutky… ![]()
@Miisiii me spadl syn z postele bylo mu 5,5 měsíce. Plakal hned, ale ja plasila a zavolala sanitku. Prijeli hned, maleho jsme dali do sedacky a jelo se.Syn se celou dobu culil. Vyšetření ok, celou dobu jsem si opakovala jak sem hrozna a v sanitce i dr na prijmu me uklidnovali, ze je to normální. Jsme jen lidi.Maly byl v pohodě, nasli jsme prvni zub.Dr rikal, ze pokud hned plakal a v naruci se uklidnil, nezvracel a nebyl v bezvědomí, tak v klidu.Jen jsem ho měla v noci budit po třech hodinach.
Druhy syn spadl z postele, jdyz ho starší schodil z deky, bylo mu 8 měsíců, uz jsem tolik neplasila, ale kontrolovala jsem.
Nejsi špatná matka a v nestrezenem okamžiku se může stát cokoli.Snaz se uklidnit.Bude vše v pořádku. Malou hlídej.
Držím palecky ![]()
@Miisiii stalo se mi totéž zhruba ve stejném věku syna. Spadl na obličej, nohy mu zůstaly na posteli. Řev jak blázen. Tak jsem mu ohmatala nos, jestli není zlomený a dobrý. Teď je mu skoro 9m, staví se na nohy a to jsou kolikrát pády. I když se ho snažím hlídat, stejně se to občas stane. Syn je už odolný, většinou zamručí a šplhá znova
@Martrich ptz to neni ojedinele:) stava se to pomerne casto a pokud ma Clovek strach tak ma jet na pohotovost. Na vycitky je vzdycky casu dost
Btw spatna by byla, kdyby to udelala schvalne. Tohle neni duvod myslet si o sobe, ze je spatna. Nemelo to vyznit jizlive, nybrz odlehcene jakoze se za to nemusi krizivat.
Příspěvek upraven 20.12.15 v 14:22
@Šarlota4 tak pokud nekdo porad nelustruje emimino, tak mu to bezne neprijde, navic takhle male temer nepohyblive dite je i z tak male výšky poradna rana, tak to nejednu mamu vydesi ![]()
@tartaletka ano i ja z toho byla vydesena a jela jsem k doktorovi.
@Kassy píše:
na ty, kterým už dítě spadlo, a na ty, kerým teprve spadne
to je krasne vystizne.. Muj prvorozeny mi spadl uz ve 3 tydnech
U holky jsem byla extra opatrna a stejne mi spadla, i kdyz jen o par mesicu pozdeji.
@Miisiii pokud mas opravdu obavy, zajdi si na pohotovost, ale verim, ze je urcite vse v poradku. Holky tu uz popsaly, na co si mas davat bacha, tak to sleduj, ale hlavne se neobvinuj. Je to tezke, ale ver, ze kdyby se nestalo dnes, drive ci pozdeji by se stejne stalo. Zadna z nas neni superwoman a to ani ty, co si mysli, ze jsou lepsi, nez my ostatni ![]()