Miminko nechce pít mléko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
miminko nechce pít mléko
Ahoj maminky, dcerce je 8 měsíců už dva měsíce dáváme příkrmy k obědu odpoledne bílí jogurt nebo ovocnou přesnídávku a k večeři krupicovou kaši. Nic méně předtím my spala celou noc jen se budila na dudlík a teť zase kolem 4-5 na mléko občas jí dam napít čaje tak vydrří ještě do6. Jenomže předtím pila 180ml um a teť my vypije sotva 150ml ráno i dopoledne kolem 9. Ve 12 dostane ten oběd ve 3 jí dám ten jogurt nebo přesnídávku a večer kolem pul 7 kaši ale mezi tím mi pije hrozně málo čaje když nemá to mléko. A přijde mi že ten sunar už moc nechce ale nevím jak nastavit jídelníček co jí dát ke snídani vtěch 6 ráno jiného a co v 9 ráno ke svačině co dáváte vy? Je vůbec v pořádku že 8 měsíční miminko by bylo úplně bez mléko jsem zoufalá
A co dávát k pití když moc pít nechce skoušela jsem různé čaje sotva za ten den vypije 150 ml stačí to? Teť my navíc v noci hrozně špatně spinká pořád se budí nevím jestli o je tím že ji vypadne dudlik ale stávám k ní třeba i 3× za hodinu už jsem s toho na prášky zub nikde zkoušela jsem i čípky viburcol když bylo zle nepomohlo. Máte někdo s tím zkušenost? moc děkuji za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Co se týče nočního spánku jestli ta kaše na ní není moc těžká. Já dávala kaši na snídaní, případně dopoledne. Je těžko stravitelná. Jsou to sacharidy. Na večeři jsem dávala polévky zeleninové. Různé druhy zeleniny. Nebo jednodruhové. Zahuštěné červenou čočkou, kuskusem apod. nebo jen čistá zelenina. Když se ti vzbudí v noci dáš to UM? Mi se dcera vždy budila koelm 4-5-6 na UM a pak spala ještě do cca 7-8
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To mě nenapadlo že by mohla být těžká, mě právě řekla dr že jí nestačí na noc mléko ať dávám kaše a spala do rána ale teť se mi pořád budí. Ano když se zbudí kolem té 4-5 tak jí dám dulík nebo napít a čekám když začne kňourat tak jí du udělat mléko vypije ale tak 90-100ml a pravidelně stává ráno mezi 6 - půl 7. Polévky je problém že mi je moc nechce a nevím co jiného na večeři. To by bylo taky dobrý nápad ke snídani kaši místo večer moc děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ssamarka píše:
To mě nenapadlo že by mohla být těžká, mě právě řekla dr že jí nestačí na noc mléko ať dávám kaše a spala do rána ale teť se mi pořád budí. Ano když se zbudí kolem té 4-5 tak jí dám dulík nebo napít a čekám když začne kňourat tak jí du udělat mléko vypije ale tak 90-100ml a pravidelně stává ráno mezi 6 - půl 7. Polévky je problém že mi je moc nechce a nevím co jiného na večeři. To by bylo taky dobrý nápad ke snídani kaši místo večer moc děkuji
Na večeři třeba pak něco od oběda ale zase bez masa. Záleží co ma ráda. Já dávala kolem 18 hod ty polévky, potom před spaním těsně UM, ale ona ho ma ráda. A potom nad ránem to UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna o tom čtu co jiného že bych nedávala kaši každý den k večeři, vyzkouším nějakou tu polévku a podívám se co bych ještě mohla zkusit
vám moc děkuji vůbec sem nevěděla že by to mohlo být po kaši
moje dr je zrovna samá tabulka že to tak prostě být musí a víc neřekne
… a ke snídani dáváte tedy to mléko nebo tu kaši a dopoledne před obědem?
já se jí snažím to mléko dávat i když vypije málo aby ho neodbourala úplně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ssamarka píše:
To mě nenapadlo že by mohla být těžká, mě právě řekla dr že jí nestačí na noc mléko ať dávám kaše a spala do rána ale teť se mi pořád budí. Ano když se zbudí kolem té 4-5 tak jí dám dulík nebo napít a čekám když začne kňourat tak jí du udělat mléko vypije ale tak 90-100ml a pravidelně stává ráno mezi 6 - půl 7. Polévky je problém že mi je moc nechce a nevím co jiného na večeři. To by bylo taky dobrý nápad ke snídani kaši místo večer moc děkuji
A děláš jí polévky na másle? Já ještě zahušťuju ovesnou moukou, pak vše mixnu a dceři chutná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na másle jsem nezkoušela, máte nějaký recept jaké polévky děláte? zkoušela jsem brokolicovou a kuřecí vývar se zeleninou a taky jí to nechutnalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ssamarka píše:
Zrovna o tom čtu co jiného že bych nedávala kaši každý den k večeři, vyzkouším nějakou tu polévku a podívám se co bych ještě mohla zkusitvám moc děkuji vůbec sem nevěděla že by to mohlo být po kaši
moje dr je zrovna samá tabulka že to tak prostě být musí a víc neřekne
![]()
![]()
![]()
… a ke snídani dáváte tedy to mléko nebo tu kaši a dopoledne před obědem?
já se jí snažím to mléko dávat i když vypije málo aby ho neodbourala úplně
Ráno mívala UM kolem té ranní 4-6, pak po vstanutí tu kaši, pak třeba UM nebo přesnidávku nebo jogurt apod. Pak oběd, odpoledne zase UM nebo nějakou svačinku (jogurt, křupky, přesnidávka, ovoce…), večer tu polevku, pak UM. Vím že v 8mi měsicích měla to UM cca ještě 3 za den určitě. Dceři už jsou tři roky, takže tak nějak přemýšlím jak to bylo. Určitě jsem nikdy nedávála ty kaše večer, taky díky radam odsud, že je to těžké, i když některé děti to snášejí dobře a spí po kaších. Vím že cca od roka pak měla UM ráno a večer, a tak to teda má i nyní ve třech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ssamarka píše:
Na másle jsem nezkoušela, máte nějaký recept jaké polévky děláte? zkoušela jsem brokolicovou a kuřecí vývar se zeleninou a taky jí to nechutnalo.
Já ted kupují od bonduelle mražené polévky. Jsou brokolicové, dýnové a květákové. Je to už mix zeleniny. Udělám na másle. A pak mixnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ssamarka píše:
Na másle osmažim nastrouhanou zeleninu, zaleju vodou a buď vařim jen takhle nebo pak vhodim na kousky nakrájenou rybu nebo maso. Po uvaření mixuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky holky, tak jak to tu čtu, tak já mám prdolku 6 mesicu a 2 měsíce už na prikrmech. Mě už UM pije jen v noci a jinak občas když ji dám odpo že jsem pryč a udělám si sebou. Jinak si dopoledne čeká na obed, který má uvařený ode mě a pak si dá třeba ještě nášup, pak ovoce, křupky a večer máme mléčné kaše od Sunarku. Já zkoušela jahlovou a nechtěla jí vůbec. Ani s ovocem v jí. Takže každý den má to a střídám dvě příchutě a pak zase další dve. A úplně v pohodě. Rambajznik mi totiž už leze a snaží se sedět rovne, jinak zatím sedá na zemi na bok. Je dost v pohybu a moc toho nenaspi přes den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25: no to je a není chvíli v klidu
A to mi dá přes den 2× 20 min a to je konec spani
pak až na noc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Wilou píše:
Ahojky holky, tak jak to tu čtu, tak já mám prdolku 6 mesicu a 2 měsíce už na prikrmech. Mě už UM pije jen v noci a jinak občas když ji dám odpo že jsem pryč a udělám si sebou. Jinak si dopoledne čeká na obed, který má uvařený ode mě a pak si dá třeba ještě nášup, pak ovoce, křupky a večer máme mléčné kaše od Sunarku. Já zkoušela jahlovou a nechtěla jí vůbec. Ani s ovocem v jí. Takže každý den má to a střídám dvě příchutě a pak zase další dve. A úplně v pohodě. Rambajznik mi totiž už leze a snaží se sedět rovne, jinak zatím sedá na zemi na bok. Je dost v pohybu a moc toho nenaspi přes den.
V 6ti měsících sedí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit