Dovoz dětských příkrmů z ciziny

Anonymní
27.9.19 22:16

Dovoz dětských příkrmů z ciziny

Milé maminky,
zná mě tu až moc maminek, tak raději anonymně, protože vím, že z některých stran bych se mohla setkat s negativními komentáři - a to nechci :(

Bydlíme na hranicích s DE, mám to „co by kamenem“ do německých marketů a drogerií a jezdím tam dětem (mým i bratrovým) pro zeleninové a masové příkrmy. Cenově i chutí jsou nesrovnatelné s tím, co se dá koupit u nás, bohužel :(

Každá korunka se hodí, tak mě napadlo, že bych příkrmy přeprodávala. Zkrátka nakoupím v DE a přeprodám tady v ČR, samozřejmě oficiálně, na živnost a pro kupujícího i s dokladem. A samozřejmě bych si na to něco přihodila, aby to teda bylo výdělečné.
Co si o tom myslíte?
Má to šanci?
Respektive, koupily byste si to? Já třeba jo, i když vím, že se to dá objednat i do ČR z nějakých německých e-shopů, ale brala bych to jako úsporu mého času, za kterou si mírně připlatím.

Děkuji moc za názory, moc mi pomůžete.

D.

P. S. Názory typu „Lepší je vařit“ tady neřešme, prosím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
116040
27.9.19 22:23

A to si otevřeš obchod nebo to budeš posílat na dobírku? aby se ti to vyplatilo, tak bys to musela nacenit tak, že se to zase nevyplatí nikomu koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
StaráPuška
27.9.19 22:27

Tak budou mit mamky levnější příkrm nez v ČR, ale poštovným se to možná i prodraží. Kdyby to ekonomicky dávalo smysl, už to dávno někdo dělá si myslim. Jinak já jsem taky z příhraniční, takže ty ceny znám a je humus, co my zs totéž platíme tady. Teda my dvě konkrétně ne, my si zajedem do DE. :wink:

• Citovat
  • Upravit
6024
27.9.19 22:28

No to se pekne prodrazi posta, posilat sklenicky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.19 22:29

@aiwwa @StaráPuška
Právě to poštovné řeším. Ono se dá přes ČP posílat už za celkem slušné peníze a ve chvíli, kdy maminka koupí těch skleniček 10+, tak už se jí to joo vyplatí.

• Citovat
  • Upravit
116040
27.9.19 22:32
@Anonymní píše:
@aiwwa @StaráPuška
Právě to poštovné řeším. Ono se dá přes ČP posílat už za celkem slušné peníze a ve chvíli, kdy maminka koupí těch skleniček 10+, tak už se jí to joo vyplatí.

tak je to docela těžké, navíc sklo, takže budeš muset posílat křehce. jestli si to dáš jako živnost, tak odvody, daň. Podle mě se to nevyplatí, nebude o to zájem, pokud dáš ty cenu abys vydělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116040
27.9.19 22:34

Jako pokud bys měla prostory a otevřela si obchod, tak možná…jenže zase, když si v pohraničí, tak to si každý raději zajede přímo tam, navíc mám dojem, že bys to musela opatřit českou etiketou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
27.9.19 22:38

Podle mě s to ekonomicky nevyplatí, pokud bys to v DE nakupovala v běžném marketu, leda ve velkoskladu a dovážela to fakt ve velkém. Nebo kdybys nebydlela u hranic, ale třeba v Pze, jezdila tam i z jiného důvodu a prostě jen přihodila pár balíků skleniček, které bys přeprodávala svému okolí.
Jezdíme do DE na víkendy sportovat a při té příležitosti tam taky děláme velký nákup, všichni dětní přátelé berou dětské výživy ve velkém, ale když tam zrovna nejedou, tak to zas nikdo nehrotí tak, aby je kupoval přes e-shop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.19 22:48

Unas ve meste je obchudek kde se prodavaji veci z DE.Ne jen pro deti Ale da se tam objednat co clovek chce a pan doveze. Jinak do DE si jezdime nakupovat pleny, ubrousky a prikrmy na cesty. A take neco sobe.Mame to skoro 80 km a vyplati se nam to. Pokud se nam nehodi tam jet a neco nam chybi zajdu do toho kramu a pan me to do dvou dnu doveze knim na kram. Jinak lidi jim tam chodi asi dost. Mivaji vzdy velky vyber pred Velikonoci, mikukasem atd.Ale jak pisu jezdime si tam radi sami.

• Citovat
  • Upravit
56294
27.9.19 23:05
@Anonymní píše:
@aiwwa @StaráPuška
Právě to poštovné řeším. Ono se dá přes ČP posílat už za celkem slušné peníze a ve chvíli, kdymaminka koupí těch skleniček 10+, tak už se jí to joo vyplatí.

máš to konkrétně spočtené? Protože toto se mi fakt nezdá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
27.9.19 23:23

Co se posílání jídla poštou týče, tak bych si o tom zjistila informace. Ono to nebude tak jednoduché. Jinak my jsme z Prahy a cca 14 dní zpátky jsme si udělali cíleně výlet do Drážďan a nakoupili tam mladšímu synovi zásobu na půl roku. 🙈 Jako pán za kasou jen koulel očima a když jsme skončili, tak si zavolal kolegyni a hlásil jí, aby šla doplnit zásoby. Když jsem to spočítala, tak nám ušetřené peníze zaplatili cestu a i tak jsme nějakou tu tisícovku ušetřili. Takže za mě, já bych takové služby asi nevyužila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
28.9.19 00:01

Já bych to na Tvém místě klidně zkusila, ale nesoustredila bych se jen na ty skleničky, ale na širší sortiment, tj. plenky, čistící ubrousky, nutellu, čokolády, čistící prostředky apod.. Sama bys pak viděla, o co je zájem a Mohla bys sortiment upravovat, případně rozšiřovat.. Na začátku bych si vyřídila živnost a udělala si e-shop - tam dala různé zboží a vše nacenila - a pak čekala na první objednávky - a až bych Měla konkrétní objednávky, pak bych Jela koupit dané zboží.. Když se tato služba nechytne, tak aspoň o moc neprijdeS a budeš vědět, že jsi to zkusila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20896
28.9.19 05:23

**poslano vicekrat

Příspěvek upraven 28.09.19 v 05:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20896
28.9.19 05:23

** poslano vicekrat

Příspěvek upraven 28.09.19 v 05:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20896
28.9.19 05:24

Pokud to chces u nas preprodavat, musi na tom byt slozeni apod. v cestine. Coz je docela oser to rozbalovat a kazdou sklenicku zvlast polepovat. Hlavne je to zbozi, co je hodne tezke. Takze pri vetsim mnozstvi budete mit vytahane ruce az k zemi. Hlavne s tim postovnym, da se smluvne dostat treba za 90-100 bez dobirky, pokud mate depo ulozenky, zasilkovny pobliz, tak jeste niz. Pokud budete mit marzi 10kc na sklenicce. Tak se vam to nevyplati a umrete z toho tahani. Navic musite zaplatit obalovej material, stitky ats. Prace s tim je. Projetej benzin.

Kdyz vsechno spocitate, tak byste jich musela poslat tisice mesicne a z toho baleni vas jebne :) nejde jen tak to plato hodit do krabice a poslat. To se rozbije cestou.

A to nemluvim o silenym papirovani v ucetnictvi pri vetsim mnozstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí