Jídlo ho nezajímá ani v roce

82
30.9.19 09:14

Jidlo ho nezajímá ani v roce

Ahoj, holky. Jdu si pro radu, protože už jsem zoufalá a v koncích. Máme skoro ročního syna a jídlo ho jaksi nezajímá. Když ho krmim z flašky, tak jedine s hračkami, jinak se hned vzteka, brečí a snaží se zdrhnout. Když krmim ze lžičky, tak klasicky v kresilku a jedine u reklam, kolikrát mu musím tu pusu i pootevrit lzickou, pac by se jinak ani nenajedl. Vyšetření má v pořádku, byli jsme na neurologii, alergii mu taky vyloučili, všechny odběry v pořádku. Ano, já vím, ze je strašně akční, pořad by něco zkoumal a někam lezl, ale vždyť by se měl aspoň najíst v klidu. On ani nevydrží v náruči, takže vydrzet někde v křesle, houpatku je na něho moc. Prosím, zažili jste něco podobného? Jaké figly, rady, co vám na takového akčního nejedlika fungovalo? Moc nenabira, je pořad v té spodní hranici toleranci váhy na jeho věk. Všem děkuji, ze jste to docetli až do konce. Dr moc neporadi, tak se ptám tady a pevné doufám, ze nejsem v tom sama a časem to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
142
30.9.19 09:19

Mám doma to samé. Jediné co mi zabírá je dát ji telefon do ruky a pustit na youtube dětské písničky. To vydrží sedět a najíst se. Nic jinýho mi nepomohlo. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
30.9.19 09:27

U nás taky není úplně zájem o jídlo. Pomáhá dát ještě jednu lžičku a misku na hraní. Do té misky třeba i odeberu kousek jídla a dcera se snaží nakrmit i sama. Mezi jejími pokusy ji šoupnu do pusy plnou lžičku z mojí ruky a docela se daří a něco i sní.
Jinak to chce trpělivost. Já z toho taky občas chytám nerva. Člověk se vaří a takovýma delikatesama a dítě brečí a odvrací hlavu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
30.9.19 09:36

Některé děti takové holt jsou.

Výhodou je, že tím pádem není potřeba se stresovat extra vyvářením a prostě ho nakrmit tím, co je a není to vyloženě nevhodné. Nemá smysl čekat, že člověk najde nějaké zázračné jídlo, které najednou mimino sní s nadšením a začne děkovat. To ještě mnoho let nebude.

Holt je to prostě pro něj teď jen nutná povinnost, co už. TO není rodičovské selhání a není to známka toho, že člověk neumí vařit. Je to prostě jedno z prvních znamení, že holt děti jsou samostatné a svébytné osobnosti a že to že nenaplňují naše představy je zkrátka v pořádku, nikoliv naše chyba.

Maximálně bych zkusila princip že jí samo - třeba to pro něj bude zajímavější.
 https://jidlodotlapky.cz/

Jinak není třeba se bát že na jedno, dvě vynechaná jídla se dítěti něco stane, trocha hladu jedině pomůže s motivací jíst a evolučně jsme přizpůsobení spíš na nedostatek jídla, takže to vážně neublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
30.9.19 09:38
@NataliSt píše:
Ahoj, holky. Jdu si pro radu, protože už jsem zoufalá a v koncích. Máme skoro ročního syna a jídlo ho jaksi nezajímá. Když ho krmim z flašky, tak jedine s hračkami, jinak se hned vzteka, brečí a snaží se zdrhnout. Když krmim ze lžičky, tak klasicky v kresilku a jedine u reklam, kolikrát mu musím tu pusu i pootevrit lzickou, pac by se jinak ani nenajedl. Vyšetření má v pořádku, byli jsme na neurologii, alergii mu taky vyloučili, všechny odběry v pořádku. Ano, já vím, ze je strašně akční, pořad by něco zkoumal a někam lezl, ale vždyť by se měl aspoň najíst v klidu. On ani nevydrží v náruči, takže vydrzet někde v křesle, houpatku je na něho moc. Prosím, zažili jste něco podobného? Jaké figly, rady, co vám na takového akčního nejedlika fungovalo? Moc nenabira, je pořad v té spodní hranici toleranci váhy na jeho věk. Všem děkuji, ze jste to docetli až do konce. Dr moc neporadi, tak se ptám tady a pevné doufám, ze nejsem v tom sama a časem to přejde.

U nás taky frčí reklamy :lol: díky bohu za O2 TV :lol: ale teda sedí a ji, občas zkusím bez TV a jde to, pití z flašky je úplně bez nutnosti poutat pozornost. A zkusím radu za milion… Co když mu nechutná? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85410
30.9.19 09:44

@NataliSt nepotesim te, moji nezajima jidlo ani ve 4,5 letech. Takze u nas jsem zavedla TV k jidlu, aby u toho stolu aspon sedela. Nejsem toho zastancem, ale jinak to neslo. I tak sni nekdy velky kulovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85410
30.9.19 09:45

@Ou no moje ma pak krece v zaludku a bolesti bricha, kdyz neji, jednou jsme jeli malem
na pohotovost :zed: takze volim tu tv :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
30.9.19 09:47

Zkouším mu dávat i normální jídlo, omáčky s knedlikem, polévky atd a nic. Jedine, co do něho dostanu jsou kupovane prikrmy od Hipp a Pribinacek, také ovocné presnidavky, ale jak říkám, musím odvést jeho pozornost na něco jiného. Pusu otevře na nějaké kousky jídla, co konzumujeme my, ale z toho se nenaji. Ja si pravé myslím, ze problém ne i v tom, ze by mu nechutnalo, ale ze musí u toho jídla vydrzet v klidu, nebo nevím jak bych to popsala. Zkoušeli jsme ho nechat chvilku o hladu, ale on proste jist nemusí ani po 5 hodinách :zed: Děkuji za vaše příspěvky a budu se těšit na další, jste mi oporou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
30.9.19 09:48

Mela jsem to samy, touhle dobou se synek skoro vyhradne kojil. Zlepsovalo se to pomalinku, hrozne dlouho jsem musela mixovat. Ted mu jsou dva a sni vse, co neni pribity. Takze mam tu nejtezsi radu - vydrzet, nestresovat a nevytvorit mu blok, ono se to spravi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
30.9.19 09:51

@blumen moment -já nikde televizi nezakazuju, pokud to pomáhá, tak co už, hlavu mu to neutrhne a zanedbávání vypadá jinak. Spíš se snažím napsat, že není potřeba si to klást za vinu.

Podstatný je nedělat z jídla nějaké velké téma a pokusit se nepropadat emocím, když prostě zase sní jen trošku a s reklamama. Čím víc emocí na jídlo bude navázaných, tím komplikovanější to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35970
30.9.19 09:54

Taky jsem to měla podobně. Musela jsem mít po ruce spoustu hraček, aby se necim zabavila a něco snědla. Teď už je to lepší, ale taky není žádný jedlik, ale jako dítě sem byla úplně stejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
30.9.19 10:12

Nevim jestli jeste kojis nebo ne. Ja jsem syna v tomto veku kojila a jedl a pil hrozne malo. Kdyz mu byl rok, vratila jsem se do prace a byl s nim doma manzel. Zacal poradne jist a pit az kdyz nebylo prso tak casto k mani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85410
30.9.19 10:27
@Ou píše:
@blumen moment -já nikde televizi nezakazuju, pokud to pomáhá, tak co už, hlavu mu to neutrhne a zanedbávání vypadá jinak. Spíš se snažím napsat, že není potřeba si to klást za vinu.Podstatný je nedělat z jídla nějaké velké téma a pokusit se nepropadat emocím, když prostě zase sní jen trošku a s reklamama. Čím víc emocí na jídlo bude navázaných, tím komplikovanější to bude.

Jojo, s tim souhlasim uplne. Uz jsem to hodila za hlavu a hlavne do toho netlacit, nestresovat. Pak to to dite vyciti a je to jeste horsi. Ja uz si na ty pidi porce zvykla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
30.9.19 10:34

Já jsem bohužel nikdy nekojila, malý je na UM. Holky, a když vám dítě nesni celou porci, dokrmujete mlékem? Za chvilku máme roční prohlídku a já už mám nervy, ze nám dr řekne, ze zase nabral málo.
To jsem nečekala, ze nás bude tolik s nejedlikama :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
30.9.19 10:46

Moje dcera jako malá taky moc nejedla. Už kojení byl horor. Zpětně vidím, že mě hlavně stresovalo srovnávání s jinými dětmi, ty snědly celou přesnídávku a chtěly víc, moje 4 lžičky a váha na minimu. Oč by mi bylo líp, kdybych neviděla jiné děti jíst. Doktorka to nikdy neřešila. Prostě každé dítě asi potřebuje jiné množství. Zdravá byla vždy. Teď je školačka, drobná, ale to má po mě, sportuje a vyloženě žere :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí