Miminko přes noc u babičky

66
4.8.23 08:00

Miminko přes noc u babičky

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat jak jste zvládaly, když bylo miminko u babičky přes noc? Naši slečně je půl roku, tchyně má teď dovolenou a chtěla by si ji vzít na noc a dopoledne. Už takhle spolu noc strávili když jsem musela na operaci. Ale to bylo nutné. Teď když to jakoby nutné není mám z toho trochu výčitky. Vím že malá i babička to zvládnou dobře ale mě to nějak nejde :D :D je to moje první dítko tak mám asi víc nervy než by bylo zdrávo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
4.8.23 08:03

Tak ji dítě na noc nedávej, když to nepotřebuješ.  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
4.8.23 08:19

Osobně bych půlroční miminko nikomu na hlídání přes noc nedala :nevim: (pokud by to tedy nebylo ze zdravotních důvodů nutné)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22892
4.8.23 08:20

Já obě holky kojila do 2,5 let takže takovéhle prespavacky nepřipadaly v úvahu.
A i tak já byla magor a dítě bych v půl roce nedala.. :nevim: poprvé byla dcera sama, ale s manželem, v roce a půl, když jsem jela na trhy do zahraniči..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65172
4.8.23 08:22
@Tianhou píše:
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat jak jste zvládaly, když bylo miminko u babičky přes noc? Naši slečně je půl roku, tchyně má teď dovolenou a chtěla by si ji vzít na noc a dopoledne. Už takhle spolu noc strávili když jsem musela na operaci. Ale to bylo nutné. Teď když to jakoby nutné není mám z toho trochu výčitky. Vím že malá i babička to zvládnou dobře ale mě to nějak nejde :D :D je to moje první dítko tak mám asi víc nervy než by bylo zdrávo :think:

Hlidala jsem 7mesicniho vnuka, v pohodě. Uzij si volno, kdyz si takhle zvyknou odmala, budou moct občas hlidat a vy si můžete nekam zajit s manželem. Maly byl teda na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
4.8.23 08:24

@Tianhou také bych bez nutnosti nedala, proč? Malá z toho ještě nebude mít rozum.

Ale co třeba babičce nabídnout, aby přespala u vás a vy si s manzelem můžete vyrazit? Večeře, divadlo, bar? A ráno si přispat? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2755
4.8.23 08:29

Řid se svými pocity. Ja bych tchyni musela vysvětlit, že bych byla nervozni a ze to ještě musíme odložit. Ale ať se nebojí, že se ještě nahlida dost. Pokud by ji chtěla přes den, tak ano, přes noc, kdy sama spi bych měla strach ze se ne probudí kdyby něco. A já bych nespala určitě. Ale jsou maminky co toto neřeší a umí si to užít. Záleží na tvoji povaze a i povaze tchyne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.23 08:31

Mě to mám taky pořád nabízí, taky půl roku, na UM, že si odpocinu. No jednou jsem souhlasila ale proto aby ona si vnouce užila, protože to prostě chtěla, ale častěji se mi taky nechce. Řekla jsem ze je hodná že mi to nabízí a když budu potřebovat, moc ráda to vyuziju, ale dokud nepadam po hubě tak ho mám radši prostě u sebe nebo s tátou. I když vím že by to v pořádku bylo. Výčitky asi není důvod mít, jestli máš chuť si odpočinout a vyspat se nebo babi udělat radost tak proč ne, ale jestli ti to je nepříjemné, tak si myslím že je to u tak malého dítěte pořád pochopitelne.

• Citovat
  • Upravit
34322
4.8.23 08:32

Jestli nechces, dite ji nedavej.

Nejvyssi cas naucit se rikat „ne“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.8.23 08:33

A nepripadej si kvuli tomu blbe (!!), kdyz nedas.

Rika se tomu matersky pud a jsi zcela normalni zena, kdyz ho mas silny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7350
4.8.23 08:34

Sestřenka dává svoji dceru svým rodičům snad od třetího měsíce i na celý víkend. Známi jeli do Tuniska a nechali tu 10ti měsiční na 10dní babičce… Já toto nechápu. Ale zase výčitky svědomí neměj… pokud ti to nevadí a chceš spočnout tak v pohodě :-), ale pokud se s tím neztotožňuješ tak to nedělej. Já bych nedala půlroční na noc a to byla už na UM. Já odjedla od dcery poprve v necelých dvou letech, to hlídal manžel. A s babičkou byla na noc poprvé na chatě ve třech letech a to jsem byla od ních 15km a taky jsem musela na třetí noc přijet… už druhou plakala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
4.8.23 08:45

Všem moc děkuji,
neříkám že se mi nelíbí představa rande s manželem :D ale třeba moje mamka přijela k nám, já si malou okoupala, uložila a vyrazili jsme a než se probudila na první jídlo byla jsem doma. Tchyně bydlí kousek a měla synovce takhle skoro pořád tak je vybavena a u nás být nechce :D spíš jde asi o mě protože nikdo jiný u nás s tím evidente problém nemá. Snažím se to brát trochu s nadsázkou a teď ještě u babicky párkrát bude než se vyřeší moje zdraví. Každopádně děkuji za názory i pochopení že nejsem padla na hlavu a je to normální:) dík ženy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.23 08:47
@Tianhou píše:
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat jak jste zvládaly, když bylo miminko u babičky přes noc? Naši slečně je půl roku, tchyně má teď dovolenou a chtěla by si ji vzít na noc a dopoledne. Už takhle spolu noc strávili když jsem musela na operaci. Ale to bylo nutné. Teď když to jakoby nutné není mám z toho trochu výčitky. Vím že malá i babička to zvládnou dobře ale mě to nějak nejde :D :D je to moje první dítko tak mám asi víc nervy než by bylo zdrávo :think:

A to je babička.
My včera dali dítko(20M) na přespání blízkým kamarádům..( taky mají děti). Nebyli jsme z toho úplně odvareni. Pořád jsme přemýšleli jestli to nebyla chyba. Podle toho jak máš informují nás dítko vůbec nepostrádá. Nevzpomene si. Má tam děti, což je magnet a je spokojené. V každé zprávě je chvála až se nám tomu nechce věřit. Škoda, že naše babička se z prespavacky a hlídání (když potřebujeme) vykrucuje. Ta už po 2 hodinách volá, jak jsme na tom.

• Citovat
  • Upravit
9918
4.8.23 08:57

Nemela by jsi delat nic z ceho se necitis dobre a nechtit dat pulrocni dite nekam jinam na hlidani, je naprosto pochopitelne.

Treba ja i rozumim tomu, ze jsi se citila lepe, kdyz tvoje mama zustala u vas a ty sis malou ulozila. Delej veci, tak jak citis, protoze, kdyz se budes do neceho nutit kvuli okoli, tak se ti z toho muzou rozjet treba uzkosti. Zkratka nepotlacuj svoje emocionalni potreby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.23 09:00

Já bych takhle malý miminko přes noc nedala, dceru jsem přes dva roky kojila, takže to nepřicházelo v úvahu, pak jsme to zkoušeli, ale furt jsme byli v jednom domě, takže ji mohli naší s pláčem vrátit…a teď ve skoro 4letech na to teprve dojde, že už bych ji naším na noc klidně půjčila :-) přes den mi to nevadilo, to vydržela od narození klidně mezi kojením okolo 2 až 3 hodin, od příkrmů i déle…ale ta noc mi přišla zbytečná :-) s tatínkem je bez problémů, když jsem ze zdravotních důvodů nemohla být po pár dnech doma nebo si ji vzal na stavbu přes noc :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure