Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, čím jste mazaly miminko se suchou pokožkou. Malá má šupinky převážně na tváři a za ušima. Pokožka je opravdu hodně suchá a vyloupává se.
Děkuju za rady ![]()
Pokud jde o pár dní staré dítko používala jsem kokosak a krém od značky sebamed. Setra mi říkala že oleje se vstřebávaji rychleji než krémy. Krémy dýl vydrží ![]()
Malý má skupinky na nártech a ať mazu čím mazu, tak nic nepomáhá. Prý to časem odpadne. Ale tváře a za ušima je jiná kužicka, tak by to mohlo jít.
@marvinmango my sme bojovali hlavne s uškami a krkom potom trošku pokožka hlavičky. A pred tým než sme nakoniec skončili u kožnej som si myslela, že krémiky pre deti z drogérky pomôžu ale nám sa to zhoršilo. Lekárka nám potom doporučila obmedziť kúpanie (kúpali sme v lete každý deň) a namiesto mydiel používať sprchový olej. V lekárni nám pretlačili Uriage - super, fajn, prvý týždeň a povrchovo, ale po chvíľke sme suchú kožičku mali znovu. Druhý pokus bol Lipikar sprchový olej, ktorý sme kombinovali s balzamom a po mesiaci bolo suchá koža preč. Oproti drogérke síce drahšie ale účinné a ak už nakupujete v lekárni tak tie ceny u každej značky sú veľmi podobné. Nám toto pomohlo u malého ale ten marhuľový olej spomínaný používam na suchú pokožku pri sebe a tiež je to perfektná vec.
Hlavne pozor, jak tady neldo radi oleje… ty se musi nanaset na vlhkou pokozku, jinak naopak vysusuji.
My jsme měli úplně stejný problém. Na doporučení paní v lékárně jsem vzala balzám Lipikar od La Roche-Posay. A na ten tedy nedám dopustit, moc nám pomohl.
Naše mimčo mělo také velmi suchá místa. Po každém koupání jsem ho mazala olejíčkem od Avirilu. Tím nás ještě natíraly naše maminky a funguje to skvěle. Jak už někdo psal, aplikace olejů by měla být na vlhkou pokožku, což po koupeli i po osušení je. ![]()
Hodně nám pomohla Linola do koupele, a na mazání Bioderma Atoderm ![]()
Odmalička bojujeme s ekzémem, takže na doporučení kožní používáme pouze La Roche-Posay, a ten je super i na suchou pokožku, dokonce jsme s La Roche mazali i opruzeniny.
Ahoj, nám zabralo toto https://www.notino.cz/…od-narozeni/. Je jemný a ne tak mastný. Zároveň krásné voní a vydrží celkem dlouho.