Miminko se narodilo mrtvé - pohřeb

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
7.4.21 10:32

Miminko se narodilo mrtvé-pohreb

Dobrý den známa porodila mrtvá dvojčata těhotenství 39tt. Děti neviděla a teď nevím jak to chodí se všemi formalitami, pohřeb, musí mít rodný a úmrtní list atd…je ztoho zničena tak pro ni hledám informace…
S pozdravem Nikol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35616
7.4.21 10:35

To je strašný :,( Myslím, že ano. Vystavi ji rodný i úmrtní listy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
7.4.21 10:37

Pohreb

Jak dlouho trvá než nemocnice vydá těla a co a kde se přesně děla. poprosila bych o přesný postup a za jak dlouho teď v koruně trvá než pohřeb proběhne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4149
7.4.21 10:49

Normalne at si zavola tam kde rodila a poskytnou ji informace lepsi nez nekdo tady. Tam se to urcite bestalo poprve. My nevime zda probiha pitva, kdy vydaji tela, jaka se situace v pohrebnictvi ve vasem kraji, zda znama chce pohreb nebo jen urny. Komunikujte s nemocnici a pohrebnim ustavem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
7.4.21 10:55

Já jsem porodila mrtvé dítě ve 20 tt ( takže vlastně potrat), takže se to dělo asi trochu jinak než když jde o porod po 25tt, normálně se udělají RL, matka má normálně mateřskou atd. My jsme si o vydání pozůstatků plodu museli zažádat, pomohla nám sociální pracovnice dané nemocnice. Muselo se žádat do 96h. Hned po propuštění z porodnice jsme šli na pohřební službu. Ti se domluvili s patologií nemocnice, kdy si přijedou, vyzvednou, pak převezli, zpopelnili a nám předali urnu. Máme ji doma, ale nebyl by problém uložit ji na hřbitov.
Před pár lety se měnil pohřební zákon a tyhle úkony jsou jednodušší. U donošených mrtvých miminek se běžně dělá pohřeb, jsou malé dětské rakve atd.
Mně tehdy s těmi formalitami a jak jednat s nemocnicí pomohlo Hnutí pro život.

Příspěvek upraven 07.04.21 v 11:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35414
7.4.21 10:57

Informace můžete čerpat zde http://www.prazdnakolebka.cz/
Pro rodiče tu funguje podpůrná skupina https://www.emimino.cz/…kovani/5908/?…
Upřímnou soustrast :hug:

Příspěvek upraven 07.04.21 v 12:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
7.4.21 11:25

@andelka83 upřímnou soustrast :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
7.4.21 11:33
@iiiv píše:
@andelka83 upřímnou soustrast :hug:

Díky. Už je to přes tři roky. Doma mám dvouletého zdravého cvrčka. Ale bylo to těžké, navíc tehdy byl ten zákon nový, byli jsme první, kdo o to v nemocnici žádal. Ale jsem moc ráda, že máme malou doma, i když těhotenství skončilo brzy. Psychicky je to lepší.
Neumím si představit přijít o dítě na úplném konci těhotenství, těsně před porodem.. hrůza. Každopádně bych chtěla rozloučení, nějakou památku a normální pohřeb, rozloučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1245
7.4.21 11:57

http://www.ditevsrdci.cz/onas/
Nebo tady by měli poradit.
Hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty