Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak pokud jsi mladá, jak píšeš, tak bych ještě neodskakovala za sousedem, medicína dneska už leccos umí, až budete mít za sebou 5 IVF, tak bych možná teprv začala přemýšlet nad jinou možností… pokud by teda tvuj partner byl neplodnej, tak můžeš jít na IVF se spermatem dárce, nemusíš rovnou přítelovi zahybat, ne?
Tak mám kamaráda co mají po MESA dceru a pokud jde o odskočení tak bych šla do dárce spermatu. Myslíš si, že ti uvěří když mu dr řekli, že jinak než chyrurgicky to nejde a střílí slepejma jak se říká a najednou jako mávnutí proutku tě oplodní.
Neříká to partner jen tak?
Neřekla bych, že tohle myslí chlap vážně. Já osobně bych do toho nešla, ale nikoho neodsuzuju.
Já tedy kvůli partnerovi došla až k IVF k metodě ICSI. Já jsem zdravá. Pokud jsou možnosti, zašla bych co nejdál, nejdříve zkusit spermie odebrat chirurgicky, pak anonymní dárce… ![]()
Chápu, jasně, jen já jsem taky ze všech mrtvých po 6 letech a jsem opravdu otce.
Když jsem doma navedla téma dárce tak hned bylo smeteno ze stolu
přijde mu to prý jako nevěra, já nevím, jsem z toho docela zoufalá..
@Anonymní píše:
@ivodička a podařilo se vám napoprvé?
ne
, ale měli jsme zamražená embria…
Co se domluvit v CARU jak to dělají holky co mají nekvalitní vajíčka.
Stimulujou spolu s dárkyní a pak jí tam dají oplozené vajíčko pokud nechce neví jestli je její nebo ne. On ůjde na operaci + dárce a uvidí se.
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, chci se zeptat, těch, co se snaží už dlouho.. .Jak daleko by jste byly nebo jste byly schopné zajít při snažení se o miminko, pokud to nešlo jen ze strany partnera?
Dokázaly jste zahnout a zalhat o případném otcovství…
Nedokážu si to představit, jen přítel se občas trápí, že si to dítě stejně udělám s někým jiným ( ano máme kvůli tomu menší krizi, pár let se už nedaří )
Momentálně jsme rozhodnutí pro IVF, ale on zase říká, že jsem zdravá a mám život před sebou a že nechce, abych to podstupovala jen kvůli němu.. Ikdyž by moc rád a rád by dal život našemu děťátku.
ALE. Na ivf máme s jeho zdravotním stavem a spermiogramem - museli by žížalky odebírat chirurgicky.. velmi malé šance, necelé procento na jeden pokus, takže mě napadlo, jak mi i lékaři na půl pusy radí, " odskočit si " zní to hrozně a doufám, že mě za moji myšlenku neukamenujete.
do toho ych nešla, přeci jen manžel není blbej a bude mu jasný, že po letech snažení tě asi neoplodnil on ![]()
ale šla bych do dárce spermatu ![]()
@Anonymní píše:
@ivodička a říkali vám proč to nevyšlo?:(
Bohužel, to nikdy neřeknou, nejsem první ani poslední, které nevyšlo IVF na poprvé, ale důležité je to nevzdávat. Prý je to jako, když se zasadí květina - buď se chytne, nebo ne…
@atominnka dárce nechce. Víš, jak jsem psala, já jsem tu po 6 letech z mrtvých spermií..
Omlouvám se za anonym, chci se zeptat, těch, co se snaží už dlouho.. .Jak daleko by jste byly nebo jste byly schopné zajít při snažení se o miminko, pokud to nešlo jen ze strany partnera?
Dokázaly jste zahnout a zalhat o případném otcovství…
Nedokážu si to představit, jen přítel se občas trápí, že si to dítě stejně udělám s někým jiným ( ano máme kvůli tomu menší krizi, pár let se už nedaří )
Momentálně jsme rozhodnutí pro IVF, ale on zase říká, že jsem zdravá a mám život před sebou a že nechce, abych to podstupovala jen kvůli němu.. Ikdyž by moc rád a rád by dal život našemu děťátku.
ALE. Na ivf máme s jeho zdravotním stavem a spermiogramem - museli by žížalky odebírat chirurgicky.. velmi malé šance, necelé procento na jeden pokus, takže mě napadlo, jak mi i lékaři na půl pusy radí, " odskočit si " zní to hrozně a doufám, že mě za moji myšlenku neukamenujete.