Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, omlouvam se za mozna debilni dotaz, uz jsem psala sms i doktorce, bohuzel ma ted dovolenou…bude tam jen zitra.
Malej trosku kaslal, to jo, byl po nemoci tak je to pochopitelne, upozornovala jsem na to lekare i detskou, caler pry ok.
Je fakt, ze doma ted nekasle moc, vrozhodne ne vbic a v podstater je to par zakadlani zanden, mimo plac…ale dostanuse k tomu..
Ted se mu zmenil plac…vypadato tak: predchazitomu spis knourani, pak vzdy na zacatku parkrat zakasle a plac…ale place trochu jako kdyby si vychlastal hlas…jak vychlastana herecka, rikame. Ale na intenzitu to nema vliv, mozna jen place malinko mene…nicmene, je to normalni? A do toho place kaslat?
A ted ve spanku ke vsemu zacal chrochtat…
To je taky ok? Predtim to medelal…:(
@Niemeyer: Viděla bych to tak, že je prostě zahleněný a chraptí, zřejmě ještě není úplně doléčený. Kdyby začal kašlat štěkavě, mohla by to být laryngitida, s tou bych u malého mimina neváhala a jela na pohotovost. Jinak zvlhčovat vzduch, nos prostříkávat vincentkou a zítra k doktorce, ať si ho poslechne, jestli je to jen obyčejné nachlazení nebo něco víc.
Mě taky děti při viróze párkrát ochraptěly, z toho si nic nedělej. Léčit hlavně tu primární virózu a ono to zas přejde.
Maly pri rymne take chrochtal, vubec jsem se nevyspala:-).Hlas se mu taky zmenil. Jednou i z breceni, jednou z kasle. Zvlhcuj vzduch.
No, blbe je, ze on by mel byt doleceny. A nesmi nic chytit, jinak bude prusvih..trochu kaslal rad, ale ted se pridalo tohle, no… ![]()
Podle mě to bude nějaá viroza. malej s tím bojuje tak yuž 14dní, aktuálně má taky jenom zastřený hlas, jinak skoro nekašle, nic. a v létě nám tu proběhla viroza, která se všem třem klukům projevila jako 3 dení lehký chrapot, a já se týden plácala s rýmou a kašlem..a patrně to byl stejnej virus, jelikož to ode mě děti nechytily.
Je to viroza… na plicích nic nemá, poslechově je ok - říkali na pohotovosti. jinak doktorka přijde dnes.
jinak teda sípe a kašle čím dál víc, ale ve spánku ne. a zakuckává se u pití, což mě strašně děsí a každé krmení je tak nápor na moje nervy…
myslela jsem si, že si aspoň chvíli budu užívat zdravého miminka… ![]()