Minijob - v čem je háček?

27
28.9.16 17:13

Minijob-v čem je háček?

Ahoj,
mám dotaz ohledně minijob v Německu. Máte někdo zkušenosti? Jak to je pak s nemocenskou, případnou mateřskou… budu mít vůbec na něco nárok? A budu mít nárok na Kindergeld?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25123
28.9.16 17:21

@Laurinka30 jak psala @Patricia89 abys měla nárok na kindergeld musíš mít alespoň poloviční úvazek… u minijobu na ně nárok nemáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
28.9.16 17:30
@Patricia89 píše:
Nejspis ne. Kindergeld je podminen, ze odvadis v DE dane.
A nejsi socialne a nemocensky pojistena. Minijob se nedani.
Musel by tam pracovat manzel, abys na nej byla pojistena a delat minijob.Musis si spis najit Teilzeit. To uz pak budes pojistena, budes danit a tudiz mit narok na KG.

Naprostý souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
28.9.16 18:16

@Laurinka30 minijob? U toho se neodvádí daně, takže… asi nic… musela bys být na teilzeit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
28.9.16 19:53

No tak když to tak čtu, tak co to teda je ze smlouvu? Člověk nemá na nic nárok… a ten Teilzeit mi můžou napsat na kolik hodin chtějí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
28.9.16 19:54

@Patricia89 no to je jako mateřská ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
30.9.16 08:39

@Patricia89 Jojo chápu…teda myslím. A kdo za mě bude platit zdr. pojištění? Manžel děla v Čechách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
6.11.16 20:46

Ahoj, už zase otravuji…NUTNĚ ALE OPRAVDU NUTNĚ potřebuji vědět, na kolik hodin minimálně musím mít smlouvu, abych měla nárok na Kindergeld??? Prosím určitě ověřené info, ať mám jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23731
7.11.16 22:00
@Laurinka30 píše:
Ahoj, už zase otravuji…NUTNĚ ALE OPRAVDU NUTNĚ potřebuji vědět, na kolik hodin minimálně musím mít smlouvu, abych měla nárok na Kindergeld??? Prosím určitě ověřené info, ať mám jistotu.

Musis odvadet normalne zdravku+socku a pracovat aspon 12m za sposlednich 24 mesicu, aby ti vznikl narok. Takze vydelavat vic jak 450€, danit, odvadet a pak vznika narok po odpracovanych 12m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
8.11.16 19:29

Takže smlouva na 60 hodin stačí? A to tedy můžu žádat až po roce??? Já myslela po 3 měsících… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23731
8.11.16 21:17

@Patricia89 Treba tady:
Kein Mutterschaftsgeld erhalten von uns z. B.:

Pflicht- bzw. freiwillig in der gesetzlichen Krankenversicherung Versicherte, auch wenn sie eine geringfügige Beschäftigung (Minijob) ausüben. In diesem Fall wenden Sie sich bitte an Ihre Krankenkasse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat