Minimalistický dětský šatník - seznam
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@MalinaQ u nás je to jiné v tom, že nedostáváme nic a všechno si pořizujeme na děti sami. Tudíž mám přehled, co všechno jim chybí a musím koupit. Oblečení mají hodně, víc na kusy než co jsem tady pochytila v seznamech, ale nám to tak vyhovuje, peru míň větší pračky prádla plus bydlíme na vesnici, máme rozdělené oblečení na zahradu a mezi lidi, máme i různé sportovní věci. Děti mají každé naditou jednu skříň až ke stropu. Umím si představit, že dítě z paneláku si vystačí i s 1/3 toho co máme doma my ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 píše:
Ono to bude i tím, že nemáš školkové dítě. Tam máš jedny tepláky naven, jedny nadovnitř, jedny náhradní v taštičce. Jedny domácí a jedny prosichr „na výměnu“. A hned si na pěti kusech za den…
To samé vlastně ostatní oblečení. A to jsou počty na jeden den, je potřeba mít více navrch, kdyby se doma dítko něčím zlilo nebo ušpinilo, než se vypere várka a než uschne…
Náš malej má dny, kdy zmáchá patery tepláky během jediného dne
Přesně - my točíme na jedno dítě tak 15 triček s dlouhým a 15 s krátkým a ne málo sáhnu na dno komínku
Ve školce jedny legínky dovnitř umatlané od jídla, tepláky na ven od bahna. Přijde domů, převleče se, jde ven, přijde od bahna, doma legínky, polije šťávou
Takže mladá má tak 10 legínek a minimálně šestery tepláky jen do školky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chapu, ze u skolkoveho ditete je to jiny. Ale nechapu, kde na to lidi berou
jako vazne, treba samozivitelky… je mi jich lito. Mne to financuje chlap, sama bych potreby ditete neutahla. No musela bych, ale… treba kdyz slysim, ze zimni bundy dve lepsi a dve na ven pro trilete
to jsou ctyri zimni bundy kazdy rok
je to mazec. Nakupuji tedy hodne i bazarkove
bavi me to a radost vetsi jak z obchodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pomka tak tak, já taky hodně jedu v bazarových. Jinak zim. bundy mám většinou dvě horší (do školky na střídačku-ono když se ti v blátivé zimě dítko vymáchá v louži, tak těžko může jít druhý den v té samé, a neuschne to anináhodou) a jednu lepší „mezi lidi“. Samozřejmě to nejsou bundy po dvou tisících za kus, že… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pomka tak musí se nějak zařídit
Zas hodně lidí třeba v panelácích má sušičky, to potom taky tolik ks oblečení nemusíš mít. Zimní bundy máme taky po 3 ks plus ještě nějaký ten komplet na hory. Ale je fakt, že nekoupím novou značkovou bundu za litr
Když stejnou službu mi udělá bunda za tři stovky v přepočtu z výprodejů z Německa. Když byly děti menší, kupovala jsem i na bazárcích, ale nemám moc dobrou zkušenost. Ale někdy se zadařilo, loni jsem za dobrou cenu koupila komplet od tchiba na zimu, byl jako nový a letos si myslím, že ho za stejnou cenu zas prodám. Chce to prostě zbavit se toho malého a za to co dostaneš zas koupit další. Nic doma nehromadím a neschovávám.
Třeba trička na léto jsem teď kupovala v lidlu po 30 Kč za kus, to se dá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit