Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jake minimum tekutin vam kojenec vypil pri nemoci? Nas (4 mesice) je od dnesni pulnoci na 250ml. Moc svetla, hraje si a je vesely, ale stejne me to trochu strasi… ![]()
Pocitaji se pocurane pleny. Zkus mu dat lahev ve spanku. V nejhorsim strikackou rovnou do krku, tak jsem to delala pri strevni viroze a dobry.
Musis hlidat pocurane plinky, hydrataci sliznic. Ted mu to stacit muze, zitra ne. Pri apatii do nemocnice. Dvouletak mi pije malo odjakziva, davam mu aspon presnidavky a kapsicky i jogurt pri nemoci. Dcera kazdorocne skoncila pri horeckach dehydratovana v nemocnici, nepila skoro vubec. Chce to porad nabizet
A ty plenky musi byt uplne pocurane nebo aspon trochu? Jako jestli jde o to, aby aspon sestkrat cural, nebo mel sest nacucanych plen. To jsem nikdy nikde nezjistila… ale ted me dvakrat pocural behem koupani. Podarilo se mi dat mu asi 40ml lzickou. Doufam, ze si da vecer a v noci, protoze pres den nechtel ani ve spani/po probuzeni/strikackou/v polospanku. Ale je ruzovy, cily, vesely….
@Bamace hodne pocurane, proste stejne, jako pred nemoci. A Ty teda nekojis? Davas UM a nechce nic nebo jak?
@blumen davam um a nechce. Tusim, ze to ma co delat s tim, ze se proste u toho zanetu prudusek zakaslava, furt mu to zaskakuje, a tak uz to nechce ani strcit do pusy. Zkousela jsem i pres malicek, strikackou, lzickou, caj a vysledek dost podobny. Samozrejme, kdyby nebylo zbyti, asi u nej proste budu dve hodiny sedet a nejak to do nej narvu, ale zkusim pockat na noc. Obecne ted nejakou dobu i pred nemoci pil pres den tak trikrat a pak se dopijel v noci…
Zkousela jsem rasu na brisku, vraci se krasne. Moc svetla, jsk uz jsem psala, celkove vesely a zivy, nijak vic spavy nez obvykle, tak snad to jeste neni duvod k panice…
250 ml je malo, pokud by si do něj do rána nedostala víc tak bych asi jela i do nemocnice. Takhle malý miminko se dehydratuje rychle.
@Bamace píše:
Zkousela jsem rasu na brisku, vraci se krasne. Moc svetla, jsk uz jsem psala, celkove vesely a zivy, nijak vic spavy nez obvykle, tak snad to jeste neni duvod k panice…
Pokud je to takto, tak bych se fakt nebala.
Dehydratace nenastane tak snadno a suche pliny jsou fakt dost videt.
@Lucie_Sx jo, uz jsme se doma uklidnili.
Pres noc si vypil 320, ted teda pocucava, ale aspon neco, tak uz to snad bude lepsi. ![]()