Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@V.A.E.A. píše:
@LilyJane
Dobrý den,
Jsem skoro 2 roky po porodu a Mirenu mám tak rok a 3 měsíce. Moje původní váha byla 55 Kg A do zavedení
NT Mireny jsem po porodu v pohodě shodila a to ještě k tomu na 52 Kg. Po zavedení na váze přibývám postupně a bohužel čísla dále stoupají. Nyní mám 62 Kg Mám 2 děti( necelé 2 a 3 roky) a manžela věčně v práci i na pár měsíců, takže mohu říci, že se s dětmi zrovna nezastavím. A do toho stále kojím. Nijak výrazně více, než dřív rozhodně nejím a stejně jak píšete ve většině,,zdravá strava". Ještě jsem chodila pravidelně behat a to necelé 2 měsíce a ani 1kg mi nešlo dolů. Kvůli tomu jsme byla pořád ve stresu a taky jsem si dělala TT jestli náhodou nejsem těhotná, když nehubnu ani při tom, že mam dost pohybu. Je to teprve týden, co mě napadlo jestli to náhodou nemůže být tělískem. No a po tom, co jsem si tu přečetla, mi to tak nějak už dává smysl, v čem to asi vše vězí. Stejně tak s chutí na mazlení- ta se jaksi po zavedení také někam vytratila. Přemýšlím tedy o vyjmutí, jen nevím jakou jinou HA zvolit
Ahoj!
Chtěla bych se zeptat, jak to u vás dál je?
Já čekala doteď (5 měsíců) a žádná změna, místo toho jsem doteď přibrala 14 kilo a to jsem se celé svátky nedotkla ani cukroví, ani sladkého, ani buchet. Kvůli covidu jsem nemohla cvičit, ale zato jsem nonstop běhala kolem dětí a manžela (na nákup pěšky a pak s těžkýma taškama domů). Ať dělám cokoliv, nejde to dolů. Celá rodina konstatovala, že jsem opravdu „opuchlá.“
Objednala jsem se na tento týden na vyndání tělíska a už nebudu brát vůbec nic. Jestli chce chlap sex, ať si koupí kondomy. To je prostě hrůza.
@LilyJane ahoj chce sa opýtať či si si dala vybrať teliesko a či si potom schudla. Ja mám mirenu 6 rokov a na váhe +12 kg. ![]()
@Daka1306 Ano, po tom co šla ven jsem na stejné stravě a pohybu zhubla 12 kilo. Není to nic moc ale kojila jsem, takže to šlo dolů pozvolna.
@LilyJane @LilyJane je to super 👍🏻mala si bolesť pri odstránení mireny? A po akej dobe si dala po odstránení dole tých 12 kg. Ja som už hotová som cela spuchnuta 🤦🏽♀️
@Daka1306 žádná bolest nebyla. Bylo to úplně v klidu. Sice nemohla najít ty šňůrky ale po pár minutách hotovo. A shazovala jsem to asi půl roku.
Jenom musím zmínit, že už před vytažením mireny jsem si nechala vytvořit jídelníček od michal josef tóth a ten jsem dodržovala prakticky doteď. Teď to budu trochu měnit, protože už jedu nějakou dobu i hodně fyzické aktivity, takže jídelníček už nestačí. Ale opravdu doporučuju si na tohle najít odborníka.
@LilyJane ja mám jedalnicek tiež a vôbec sa mi nedarí schudnut, myslím že koli mirene 🙈predtým som nemala problém schudnúť počas jedálničku a teraz ani gram
@Daka1306 píše:
@LilyJane ja mám jedalnicek tiež a vôbec sa mi nedarí schudnut, myslím že koli mirene 🙈predtým som nemala problém schudnúť počas jedálničku a teraz ani gram
No tak to jsme na tom stejně. Dokud jsem nevyndala mirenu, tak váha nešla dolů ani o gram. Ani prd. A to jsem mohla správně jíst, cvičit, plně kojit a nic. Jakmile byla venku, tak to byla hrozná úleva. Docela dost jsem i zadržovala vodu.
@LilyJane to si ma veľmi potešila. Ja to mám už v hlave doslova tak naprogramované, že keď sa mirena dá von kg pôjdu dole🙈tak dúfam že to tak bude. Ja si myslím že tiež zadržiavam vodu ale ináč nemám ani pocit smädu 😯a čo je horšie ani chuť na sex 😱 😱 😱tak hádam sa aj to zmeni a manzel sa poteší 😂
@Daka1306 píše:
@LilyJane to si ma veľmi potešila. Ja to mám už v hlave doslova tak naprogramované, že keď sa mirena dá von kg pôjdu dole🙈tak dúfam že to tak bude. Ja si myslím že tiež zadržiavam vodu ale ináč nemám ani pocit smädu 😯a čo je horšie ani chuť na sex 😱 😱 😱tak hádam sa aj to zmeni a manzel sa poteší 😂
Jo. Po vyndání se to chvíli dávalo dohromady (asi dva/tři týdny) a pak najednou buch, voda šla pryč, na manžela jsem skákala sotva vlezl do futer a kila šla pomalu dolů.
Opravdu držím palce, aby to tak bylo i u tebe ![]()
@LilyJane 😂 😂 😂 😂isto dám vedieť. 30.8 idem vybrať. Dúfam že to prežijem 😂
Ahojte, tohle je první diskuze, kterou jsem přečetla až do konce a ke které se musím přidat:
Mirenu mám skoro 3 roky, nechala jsem si ji dát po porodu, všichni lékaři moje rozhodnutí chválili. Po porodu to bylo ok, ale abych hubla porodní váhu musela jsem se jó snažit - pravidelné cvičení s trenérkou a denní dlouhé procházky. Dokud jsem kojila šla mi váha dolů a zastavila se na docela hezkém čísle. Dceru jsem odstavila ve dvou letech a od té doby mi šla váha nahoru a to i přes to, že jsem omezila jídlo a pořád cvičila stejně. Tento rok jsem dokonce cvičila 4×-5× denně a hodně chodila, změnila jídelníček a doufala ve výsledky. Váha se na chvilku zastavila, rozhodně jsem ale nehubla.. no a pak šla rapidně nahoru. Odchodila jsem si i maderku, výsledky nic. Mám těžké nohy, celulitidu, zvětšený podbřišek, suchou kůži, šupinky už od porodu, bolest v podbřišku. Docela šílené psychické stavy. Teď jsem byla ve stádiu kdy jsem se na jídlo fakt bála podívat a konečně jsem to začla spojovat s Myrenou. Už pár měsíců jsem přemýšlela, že ji vyndám, protože mi vadilo, že nemám pravidelný cyklus a že moc nejsem v kontaktu s tělem a s tím, co se s ním děje… tak tohle byla poslední kapka a za dva týdny jdu na vyndání. Doufám, že se všechno postupně upraví.. a i kdyby to bylo něčím jiným, tak tohle je moje první a poslední zkušenost s HA a nikomu nedoporučuju ✌️️
@rebekaz ja presne tak isto. Mirenu idem dať preč 30.8. Tak dúfam že mi to nič neprekazí. Celulitídu mám katastrofálnu, nervy v haji som už agresívna na celu rodinu 🙈sex mi nič nehovorí. No hrôza. Jedalnicek, Detox a ani gram dole, už nemám ani odvahu postaviť sa na váhu. S mirenou som bola celkom spokojná až kým som všetko zle čo sa mi deje nezačala pripisovať mirene. Mám ju 6 rok
za 6 rokov 12 kg hore z č36 na 40 ![]()
@LilyJane @rebekaz ahojte, tak mirena je vonku
bolesť pri odstránení žiadna. Na duši úľava. A som zvedavá čo bude ďalej, pevne verím že schudnem, nebudem nervózna a konečne sa budem chcieť venovať manželovi
.
@Daka1306 píše:
@LilyJane @rebekaz ahojte, tak mirena je vonkubolesť pri odstránení žiadna. Na duši úľava. A som zvedavá čo bude ďalej, pevne verím že schudnem, nebudem nervózna a konečne sa budem chcieť venovať manželovi
.
Super! Držím palce ať to jde všechno dle tvých představ a určitě pak dej vědět! ![]()
@Luli84
Dobrý den, můžu se zeptat jak to že jste dostala peníze zpět? kvůli vedlejším účinkům? děkuji za odpověd (radu) ![]()