Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
chtěla bych znát názory holek, které si myslí, že po Mireně přibraly, dokázalo vaše tělo pak zhubnout? Já mám Mirenu zavedenou zhruba 4 měsíce, přerušovaně furt špiním, zhoršila se mi pleť, plus mi vzrostla váha, i když cvičím a nepřejídám se..jím lépe než dřív.. mám problémy ještě se štítnou žlázou, kterou mám léčenou a jsem půl roku po porodu, takže na váhu mohou mít vliv i jiné faktory..nicméně, jde mi o to, že do června jsem hubla a jakmile mi dal Dr. Mirenu, tloustnu.. třeba shoda náhod..ale kdo ví… díky za názory ![]()
@tehulka_janina Ahoj, mirenu mám už 8 měsíců a váhu mám stále stejnou a to nemám žádný dietní režim
Já mám Mirenu od ledna a daří se mi hubnout-sice pomalu ale jde to
Mám už mirenu po druhé a u mě vliv na váhu nemá, jen lehce zhoršená pleť, ale to mám z každé antikoncepce co obsahuje hormon. Teď jí mám měsíc a pořád špiním, ale to můžu i půl roku a pak menzes nemívám.
Jani já nepřibírám, ale ani nehubnu. Když jsem byla na kontrole u doktora, ptal se, kolik jsem po zavedení Mireny přibrala, když jsem řekla, že nic, ale že jsem ani nezhubla, řekl že to je OK.
@Fidak muj to moc neřeší..jen si zkontroloval jestli sedí v děloze a nashle ![]()
Já měla Mirenu 3 roky, nechala jsem si ji zavést 4 měsíce po porodu. Do té doby jsem shodila 10 kg a po zavedeni pomalu zase 5 nabrala. A za cele 3 roky jsem se zbavila jen 2 kg, at sem delala cokoliv. Po vyndání Mireny, kvůli plánování druhého miminka jsem shodila 5 kg, aniž bych cokoliv dělala. Takže po druhé už si ji zavést nenechám. Ale kamarádka ji má také a když začala se specialnim jídelníčkem, tak taky shodila přes 10 kg, bez cvičení. Takže podle mě to má každý jinak ![]()
Podle mě se po mireně netloustne…v mém případě velká škoda. Mirenu mam přes rok a zhubla jsem pomalu 10 kilo ![]()
@Denino ono je to asi individuální… je to asi spíš voda, než tuk..ale vliv to, podle mě má… někdo zhubne, někdo nabere… přeci jen to hormony jsou.. já jsem s váhou neměla nikdy problémy, at jsem jedla, co jsem chtěla.. ted sice nevážím moc, ale mívala jsme míň a tohle mi nejde sundat..zatím.. ale já na to vyzraju ![]()
Mám stejny problém. Nez mi byla zavedena, šla mi váha po porodu dolu, ale po zavedeni se to zastavilo a spis mi jde nahoru. Po prvních dvou dětech jsem vždy kila shodila a dostala se na původní váhu, ale ted s tím nemohu hnout. A nemám pocit, ze bych se stravovala hůř. Problémy se stihnout zkázou mám take
tak nevím. Docela me to štve, protoze jsem tak 4 kg nad původní vahou.
@Majulda píše:
Mám stejny problém. Nez mi byla zavedena, šla mi váha po porodu dolu, ale po zavedeni se to zastavilo a spis mi jde nahoru. Po prvních dvou dětech jsem vždy kila shodila a dostala se na původní váhu, ale ted s tím nemohu hnout. A nemám pocit, ze bych se stravovala hůř. Problémy se stihnout zkázou mám taketak nevím. Docela me to štve, protoze jsem tak 4 kg nad původní vahou.
dokud jsem jí mela, tak váha bohužel rostla..aniž by mela duvod… tvrde jsem cvičila…takže by se mela hýbat spíš naopak…jakmile mi ji po pulroce vyndal, šlo to dolu… ted jsem pul roku bez ničeho a v utery jdu zkusit klasický nehormonální telísko..jestli neklapne to, tak už asi nic..
Děkuji moc za reakci. Já ji mám teprve dva měsíce. Tak se zkusím teď opravdu hodně v jídle hlídat a zkusím na podzim i cvičit a jestli to nepovede ke zlepšení, tak je to jasné:-( Pro mě varianta budou asi prášky, chuť na sex je při tělísku stejně mizerná, jako při prášcích, navíc při prášcích jsem měla alespoň hezkou pleť a mohu je kdykoli vysadit.
@Majulda píše:
Děkuji moc za reakci. Já ji mám teprve dva měsíce. Tak se zkusím teď opravdu hodně v jídle hlídat a zkusím na podzim i cvičit a jestli to nepovede ke zlepšení, tak je to jasné:-( Pro mě varianta budou asi prášky, chuť na sex je při tělísku stejně mizerná, jako při prášcích, navíc při prášcích jsem měla alespoň hezkou pleť a mohu je kdykoli vysadit.
já jdu zítra na nehormonální.. tak uvidím..
A jaká je pravděpodobnost nechtěného otěhotnění u toho nehormonálního tělíska? Není tam vyšší? Další mimi u nás už rozhodně nepřichází v úvahu ![]()
Jinak vám držím palce, ale když tam nebudou hormony, tak by všechno ostatní mělo být v pohodě.
A ještě k té mireně - u mě se 100% jedná o zadržování vody, protože ve čtvrtek jsem to zřejmě dostala - do soboty mě vylětěla váha na 70 kg, a teď jsem se vážila a ukázalo mi to sotva 68, takže zítra po ránu budu mít tak 67kg. Tzn. že mi tam 3 kg lítají sem tam. Vypadá to, že před menstruací a v začátku menstruace váha začne růst, a pak to zase padne. Ale uvidím ještě po pár dalších cyklech, co to bude dělat. (Jím pořád stejně, v jídle ani pití to být nemůže - a nikdy mi to takhle nelítalo)