Mirena s hormony vs. Gynefix bez

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20.3.21 06:01

IUD Gynefix

Zdravím, chtěla bych se svěřit se zkušeností s tímto nitroděložním tělískem. Protože nesmím užívat hormonální antikoncepci z důvodu proběhlého krvácení do mozku, jediná pro mě i partnera vhodná varianta ochrany, s ohledem na cenu, komfort, bylo toto nehormonální tělísko. Jako nerodičku mě zavádění bolelo. Následné silné špinění s příměsí krve mě děsilo, ale četla jsem, že to je normální a bude se to zeslabovat, tak jsem se snažila být klidná. Po 14 dnech mi to konečně zesláblo. Bylo to otravné mít víceméně pořád rádoby krámy. Oblast sexu nemám s touto IUD prozkoumanou. Doufám, že to vlákno z tělíska nebude partner při styku cítit a mě to nebude bolet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
21.3.21 14:06

@Sarkapolakova To špinění a krvácení je na začátku bohužel normální. Mám ho již po druhé. Zavádění bolí asi všeobecně. Já jsem po 3 dětech a bolí to pekelně. Nicméně za ty roky klidu to stojí. Kdyby drátek vadil, lze zajít za lékařem a měl by ho upravit. Nejlepší je jim říci, aby ho nechali delší a on se jakoby ohne nahoru a pak rozhodně neškrábe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí