Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravim vas,
objednaval jste si nekdo spodni pradlo Miriale? Jake s touto firmou mate zkusenosti? Objednala jsem si zavadeci balicek podprsenku a kalhotky za 99kc. Vse probehlo v poradku, ale dalsiho balicku jsem se nedockala a uz je to 6 mesicu. Dneska mi prisla upominka, ze jim dluzim 1034kc za 2 odebrane balicky pradla. Samozrejme jim napisu doporuceny dopis, ze jsem nic nedostala a ze odmitam zaplatit, ale jak mam dokazat, ze mi nic nedodali kdyz zasilku nenosi posta, ale lidi, co roznaseji letaky pro hypermarkety. Samozrejme u prvniho a jedinyho balicku nechtel nic podepsat o prevzeti jen zazvonil a to je pro vas. Stejne tak by mne zajimalo, jak by oni me mohlůi dokazat ze to pradlo mam? Prece nevyplaznu litr za nic.
Nic neplať, taky jsem napsala dopis, že jsem nic neobdržela, po telefonické domluvě a v pohodě, nic po mně už nechtěli. Jinak jsem o tom někde nedávno četla, že prakticky bys nemusela těmto společnostem platit vůbec nic, protože pokud ti zboží nedodají do ruky, tzn. třeba s dodejkou kterou pošťačce podepíšeš, tak je neprůkazné že jsi vůbec něco dostala…ale hádej se s nima že…
Zadej si do googlu zmíněnou firmu a hned ti vyjede pár diskuzí na tohle téma, podle zběžného prolétnutí oné diskuze doporučuju přidat se k ostatním a podat trestní oznámení, pokud tu částku nestáhnou. Je to jedna z těch „úžasných“ firem, která určitě nesidlí v čr a je to pak problematické. Nedávno o tom vyšel nějaký článek, ale bohužel už ho nemůžu najít.
Taky to nemůžu najít ten článek o tom, mně alepo rozhovoru s operátorkou okamžitě vyhověli, řekla jsem že jsem nic nedostala a bylo mi řečeno, že mám složenku zničit a je to.
No tak ja to same, mne prisla upominka na nejake pradlo.
Volala jsem tam, a baba mi rekla, ze vsechno stornovala a ze se omlouva
Coz mi teda nestacilo a pod vyhruzkou trestniho oznameni jsem si zazadala o potvrzeni, ze opravdu nic nedluzim
Je to par korun, ale nerada bych, aby mi nekdo za par let napsal ze dluzim nejakou horentni sumu. Nechapu jak nekomu tohle muze prochazet ![]()
Presne jak pise @blorchi nerada bych aby mi za nekolik let prislo, ze jim dluzim x tisic