Miriam ano/ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
98
27.10.22 11:28
@Anonymní píše:
Kamarádka Miriam má, přišlo mi to krásné, říkají jí od narození Miri, Mirinka. Jenže problém je, že jí tak říkají jen rodiče. Všichni ostatní - širší rodina a ve školce z ní udělali Mirku. Mě osobně se jméno Mirka nelíbí vůbec, pro malou holčičku už vůbec ne, a jim taky ne. Ona sama už teď na dotaz, jak se jmenuje, říká Mirka, protože jí tak přece říkají všichni. Tak bych to jen vzala v úvahu, že pro hodně lidí je přirozené takové zkrácení, mě by to třeba předem nenapadlo. Zkoušeli ve školce, že je malá zvyklá na Miri, že Mirka jí neříkají, ale učitelka je poslala do háje s tím, že takové jméno děti neznají, Mirka je jasná. No a když tam přišla babička a řekla rovnou že jde pro Mirku, bylo vymalováno, už neměli šanci :/

Vidíte, to by mě vůbec nenapadlo zkracovat to na Mirku a dost by mi to vadilo, kdyby mojí dceři říkali Mirko :( :D

Ale Miriam se mi jinak moc líbí, dala bych :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.10.22 11:33

Určitě lepší než Mařena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.22 11:36
@Amenite píše:
Vidíte, to by mě vůbec nenapadlo zkracovat to na Mirku a dost by mi to vadilo, kdyby mojí dceři říkali Mirko :( :DAle Miriam se mi jinak moc líbí, dala bych :palec:

No, je to taky nenapadlo, jméno Miroslava nebo přímo Mirka by bývali nedali :zed:. Já bych taky Miriam klidně dala, ale s tímhle rizikem už nevím. Asi starší generace trochu inklinuje udělat z toho nějaké jméno, které dobře znají. To samé jiná kamarádka, co má Josefínku, a její vlastní máma o ní mluví od narození jako o Pepině, navíc to vyslovuje tak, že i já jsem jí v první chvíli rozuměla pipina… :roll:

• Citovat
  • Upravit
9001
27.10.22 11:39

Krásné jméno, dala bych. Generace dnešních dětí určitě Mirku nezná. Já sama jsem za život poznala jen jednu, takže bych se toho oslovení nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2961
27.10.22 11:40

Libi a moc. Mam ho vybrane pro dceru, kdybych nejakou mela. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
27.10.22 11:41
@Anonymní píše:
No, je to taky nenapadlo, jméno Miroslava nebo přímo Mirka by bývali nedali :zed:. Já bych taky Miriam klidně dala, ale s tímhle rizikem už nevím. Asi starší generace trochu inklinuje udělat z toho nějaké jméno, které dobře znají. To samé jiná kamarádka, co má Josefínku, a její vlastní máma o ní mluví od narození jako o Pepině, navíc to vyslovuje tak, že i já jsem jí v první chvíli rozuměla pipina… :roll:

No, je fakt, že ta Mirka leze na jazyk dost, když chce člověk Miriam zkrátit, ale to je pak pro mě teda úplně jiné jméno :/

Josefína je super, ale chápu, no, u chlapa je Pepa pro Josef taky klasika, asi jako Honza pro Jana. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15129
27.10.22 11:41
@Anonymní píše:
Kamarádka Miriam má, přišlo mi to krásné, říkají jí od narození Miri, Mirinka. Jenže problém je, že jí tak říkají jen rodiče. Všichni ostatní - širší rodina a ve školce z ní udělali Mirku. Mě osobně se jméno Mirka nelíbí vůbec, pro malou holčičku už vůbec ne, a jim taky ne. Ona sama už teď na dotaz, jak se jmenuje, říká Mirka, protože jí tak přece říkají všichni. Tak bych to jen vzala v úvahu, že pro hodně lidí je přirozené takové zkrácení, mě by to třeba předem nenapadlo. Zkoušeli ve školce, že je malá zvyklá na Miri, že Mirka jí neříkají, ale učitelka je poslala do háje s tím, že takové jméno děti neznají, Mirka je jasná. No a když tam přišla babička a řekla rovnou že jde pro Mirku, bylo vymalováno, už neměli šanci :/

To je fakt otřes, čeština dokáže zprznit každé jméno. Rodiče dají dítěti krásné jméno a učitelky z toho musí udělat Mirku, to by mě hodně štvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76182
27.10.22 12:00

Miriam se mi líbí, krásné jméno, měla jsem se tak jmenovat já, ale pak se toho mamka zalekla, a dala mi jméno v té době tuctové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
27.10.22 12:06

Jméno se mi líbí moc a klidně bych ho dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.10.22 12:08
@Anonymní píše: Čekáme holčičku a zalíbilo se mi tohle jméno. Máme typické tuctové české příjmení, relativně dlouhé (11 písmen pro ženský tvar), obsahuje r. Křestní jméno jsem původně vybírala tak, aby bylo krátké, znělo měkce a neobsahovalo r, jenže většina takových jsme je hodně populárních a ani mě nějak neoslovily (Ema, Ela, Nela, Eva, Lenka, Alice apod.).

Nicméně… Co si myslíte o tomhle jménu? V jiných diskuzích jsem četla, že se hned spoustě lidem vypadá nějaká starší žena min. 50+ a že se jméno nehodí pro malou holčičku. Ale zdrobněliny jako Mira, Mirunka atd. mi přijdou hezké a milé a k malé holčičce mi tedy pasují. Navíc se mi hodně líbilo i jméno Marie a tohle je taková neobvyklejší varianta.
Dali/nedali byste? Líbí/nelíbí? Já vím, že je to vždycky hrozně individuální, co se líbí jednomu, nelíbí se druhému a konečné rozhodnutí je samozřejmě na nás, ale tak kvůli takovým dotazům, jako mám teď já, existuje eMimino. :D :)

Díky za názory!

Miriam se mi líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.22 12:10
@Anonymní píše: Čekáme holčičku a zalíbilo se mi tohle jméno. Máme typické tuctové české příjmení, relativně dlouhé (11 písmen pro ženský tvar), obsahuje r. Křestní jméno jsem původně vybírala tak, aby bylo krátké, znělo měkce a neobsahovalo r, jenže většina takových jsme je hodně populárních a ani mě nějak neoslovily (Ema, Ela, Nela, Eva, Lenka, Alice apod.).

Nicméně… Co si myslíte o tomhle jménu? V jiných diskuzích jsem četla, že se hned spoustě lidem vypadá nějaká starší žena min. 50+ a že se jméno nehodí pro malou holčičku. Ale zdrobněliny jako Mira, Mirunka atd. mi přijdou hezké a milé a k malé holčičce mi tedy pasují. Navíc se mi hodně líbilo i jméno Marie a tohle je taková neobvyklejší varianta.
Dali/nedali byste? Líbí/nelíbí? Já vím, že je to vždycky hrozně individuální, co se líbí jednomu, nelíbí se druhému a konečné rozhodnutí je samozřejmě na nás, ale tak kvůli takovým dotazům, jako mám teď já, existuje eMimino. :D :)

Díky za názory!

Proč koukáš na to co si myslí na nějaký portálu? To co říká on, ona, preddci není důležitý. Důležitý je to aby se ono jméno líbilo vám. My taky nemáme jméno s první 20. V porodnici byla dcera po x letech prvni :nevim: jméno není zase nějak extra neznámé když je v obyčejným kalendáři.

Miriam, základní tvar, úřední tvar.
Mira, Mirinka, Rinka, Miri… To všechno zní moc mile. I mě se líbilo. Taky jsem nechtěla jména s r kvůli příjmení. Nemáme. Spousta našich kamarádů ale má. Dokonce i několik.

• Citovat
  • Upravit
1194
27.10.22 12:24
@Ronyx píše:
Mě se to jméno moc líbí :palec: a rozhodně v tom nevidím starou babu. :zed: a oslovení Miri, Mirinka je pro maličkou holčičku krásné. :palec: já taky čekám holčičku a mám pro ni přichystané stejně tvrdě znějící jméno s R + R v přijmení a vůbec to neřeším. Co je mi upřímně po názoru cizích ženských z Emimina ;)

Přesně tak, taky mám dcerku která má R ve jméně i v příjmení a naopak se mi to líbí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
27.10.22 12:30

Příspěvek jsem zvrtala, podařilo se mi citovat sama sebe, omlouvám se. :zed:

Příspěvek upraven 27.10.22 v 12:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
27.10.22 12:33
@Dani65 píše:
Nádherné biblické jméno, všema deseti hlasuju pro. :potlesk: Jen by se mi víc líbila původní verze Mirjam. Jednu Mirjam znám a říkají jí Miro, Miri, nejvíc ale normálně Mirjam.To J uprostřed jméno změkčí a oslovení zní krásně měkce, hladce a úplně vidím starozákonní Mirjam, jak drží v ruce granátové jablko.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
27.10.22 12:34

Dej ho. Je to pěkný jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie