Mírný otřes mozku

5
10.8.26 15:36

Smazáno

Smazaná diskuze.

Příspěvek upraven 10.08.26 v 20:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9188
10.8.26 15:39

Nemáš to od psychiky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
10.8.26 15:46

Ne ne, kéž by to bylo psychikou. I když jsem v sebevětším klidu tak se cítím jakobych byla v cizím těle. Takova mlha nebo nevim jak to vysvětlit. Vadi mi i zářivky a slunce. Když si dam brýle tmavší tak se to vzdy malinko sklidni. Proto si myslim ze je zo mozna nejakym skriplym nervem ktery vede k očím. Ja fakt nevim a dr už vubec ne. U nás v Liberci je to marny, tady si všichni musi vse diagnostikovat sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37223
10.8.26 17:07

Hele 17 dní po otřesu mozku už musíš být v pohodě, i kdybys ho měla. Tipuju to spíš na psychiku, už jsi z toho tak vystresovana, že si ty příznaky vsugerujes. Já měla otřes mozku několikrát, i poměrně nedávno a za 3-4 dny sem byla v pohodě, do týdne sem už ani nevěděla, že sem dostala do hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
10.8.26 17:16

Bylo mi řečeno, že v případě, že podcením rekonvalescenci první dny, mozek vyčerpá veškerou energii a začne se to zhoršovat. Tam jde o to, že hodně lidi leží i 3 týdny, to je normální, mě spíš zajímá co jim nejvíc pomohlo a zda měli potom problém i s tou krční páteří, protože je to dost časté.
Oni nevěděli že je to otřes, takže já chodila do práce, na koncerty, jen jsem mela špunty v uších. Dost se mi motala hlava ale stále jsem věřila tomu, co mi řekli v nemocnici, že to nic není, takže jsem neřešila, ale bohuzel se to zhoršovalo a dost možná právě tím, že jsem mozek nenechala odpočívat.
Nepochybuji o tom, že je to vše z toho otřesu, jen mě zajímá, jaké zkušenosti mají lidé, kteří to tak stejně podcenili a normálně pracovali. Moje práce je diagnostika chodidel, to znamená, že se neustále skláním dolu a nahoru a ani to otřesu mozku nemohlo dělat dobře. Spíše mě zajímá jak tomu pomoct? Co pomohlo ostatním, zda ležet a odpočívat nebo po delší době fyzio na tu krční páter, Protože to bohužel velmi souvisí. Psychika je ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2634
10.8.26 18:22

Měla jsem otřes mozku letos v zimě na neposypaném chodníku a byla to slušná rána. Dokonce jsem nemohla chvilku vstát a chtěli mi volat sanitku. Do pěti dnů bylo po všem. To samé známý, také byl do týdne o. k. To, co popisuješ, se popisuje spíš v souvislosti s psychikou a somatizovanou úzkostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79871
10.8.26 18:39

@Helhe dva dny po úrazu ti udělali CT hlavy, které nic neprokázalo, takže tvé problémy od úrazu nesouvisí, somatizuješ a jsi úzkostná, což se ti projevuje točením hlavy,
a vůbec jsi nezvracela, takže opravdu lékaři měli pravdu, o otřes mozku vůbec nešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
10.8.26 19:40

Otřes mozku to byl, což potom diagnostikovala moje dr a neurolog v Praze. 😁 a jsem poslední člověk na světě, co by měl nějaké úzkosti 😁 ale dekuji na názor. Me otázky jsou jine 🤍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
10.8.26 19:44

Broučci, ja chápu ze mi chcete pomoct a uklidnit 😁 ale opravdu jsem poslední člověk na světě co by si neco sugeroval nebo měl deprese a úzkosti, to byste me museli znát. Vse beru spis s humorem a dokud neumiram chodím do práce ale bohuzel v praci jsem již nebyla schopna mluvit delší dobu bez obrovského motání hlavy. CT otřes mozku podotýkám nezjisti. Me otázky jsou dole. Diagnostikován otřes mozku jsem měla, to rozhodne, ja se spíše ptám jestli mel někdo zkušenost se spojitosti s krční páteří, což zjevně odpovídá a jak to dal řešil, jestli odpočinkem nebo cvičením s fyzio 🤍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
10.8.26 22:32
@Helhe píše: Více

Já bych zkusila fyzio, normálně se někde objednat, popsat jim co se stalo a mrknou na tebe a případně napravíte škody :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15057
11.8.26 07:00

Nestihla jsem úvodní dotaz. Ale jak tak usuzuju z diskuze, nemohla to být také podvrtnutá krční páteř?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36947
11.8.26 12:20
@Janča6 píše: Více

Bouchla se v posilovně do hlavy o činku nebo co. Bylo to dobry, za dve hodiny se jí udělalo nějak blbě tak si zavolala záchranku, ale těm neřekla ze se bouchla do hlavy tak ji řekli ze to je ze stresu a dali ji hořčík.
Pak s tim nejak začala lítat po doktorech a je to 17 dni a je ji porad nejak divně. Neco takového tam bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák