Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, prosím o informaci… Mirzatapin beru již dva měsíce, chuť k jídlu se zlepšila, ale stále v noci nespím-jen 2h, pak přes hodinu se převaluji, pak hodina spánku a v 05h vstávám, celý den třes a neklid. Mám dispergovatelné tablety které se nedají dělit. Jak se vysazuje pozvolna? Ob den či dva, má někdo zkušenost. Moc děkuji za info…
Ahojky, prosím o informaci… Mirzatapin beru již dva měsíce, chuť k jídlu se zlepšila, ale stále v noci nespím-jen 2h, pak přes hodinu se převaluji, pak hodina spánku a v 05h vstávám, celý den třes a neklid. Mám dispergovatelné tablety které se nedají dělit. Jak se vysazuje pozvolna? Ob den či dva, má někdo zkušenost. Moc děkuji za info…
@IWETTE píše: Více
Tohle vždycky řeš se svým doktorem, který léky předepsal! Je nebezpečné tyto léky vysazovat sama od sebe nebo podle rad na internetu bez vědomí lékaře
stav se může po změně medikace zhoršit, tak je lepší, když o tom vědí.
Děkuji za odpověď, určitě bych sama od sebe lék nevysazovala, jen mě zajímalo jak se upravuje medikace, když se jedná o rozpustné tablety které se nedají dělit.
V lednu budeme řešit změnu na Agomelatin, tak mě zajímal odstup nebo snížení Mirtazapinu než se nasadí jiné AD. Jinak díky…
Ahoj, nevím, kolik mg jsi brala, já 30 mg a vysadila jsem to ze dne na den (což samozřejmě není dobrý způsob, musíš to řešit s Dr.), ale já po něm naopak spala celé dny i noci a když jsem to volala Dr., tak mi řekl navýšit na 45 mg a jelikož mi začínala škola, tak jsem si nemohla to spaní dovolit, tak jsem nic nenavyšovala a naopak vysadila a Dr. jsem změnila. Jinak Agomelatin jsem teď brala skoro 2 roky, první měsíce jsem po něm spala, ale pak už vůbec, naopak jsem teď 4 měsíce měla šílenou nespavost. A musí se před nasazením a pak v daných intervalech chodit na odběry na jaterní testy, které může zvyšovat.
Děkuji za odpověď, člověk má pocit, že v tom není sám. V mých 60letech první AD byl Citalec 20(napsal obvodní lékař v srpnu) a ten se mnou otřesně zamával fyzicky, brala jsem jen 14 a byla ze rozklepana troska. V říjnu u psychiatra, Mirtazapin 30mg na chuť k jídlu a na spaní. Stále čekám zlepšení ohledně jídla, ráno jist nejde-nechuť, oběd malý, a po 17h přijde apetit, mám dvě večeře. Nejvíc mě vadí celý den vnitřní třes, nervozita, neklid, zimnice, neposedim a musím furt chodit a něco dělat. Jsem z toho už unavena. Nejraději bych pozvolna vysadila, abych věděla jak se budu cítit, ale určitě počkám na kontrolu 8.ledna.moc děkuji za odpověď… Držím palce vsem🙏
Zdravím a prosím o názor. Po Mirtazapinu 2,5 mesice uzivani jsem spala pět hodin asi tak šestkrát. Změna na Agomelatin 25mg na noc, beru přes měsíc, spánek 22-00:00h, a pak celou noc neskutečné návaly horka po hodině či dvou, musím se převlékat, jak jsem zpocená. S tím se spát nedá! Agomelatin zvýšení na 50mg.Po týdnu žádná změna. Mám se ještě další měsíc ničit? A od začátku stažený žaludek, nechuť k jídlu. Váha jde dolů. (60let a už zoufalá) Měl to někdo podobně?
Ahoj, já brala Valdoxan asi rok a půl, původně mi na spaní fungoval, pak už vůbec. Nežádoucí účinky jsem po něm neměla žádné, tu nechuť k jídlu bych naopak uvítala. Doufám, že chodíš ale na odběry na jaterní testy, musí se před nasazením a pak nějak po 2, 4, 8 týdnech atd. U mě se střídá v periodách nadměrná spavost a skoro úplná nespavost, momentálně jsem ve spací fázi, která mě taky dost ničí, spala jsem teď ve spánkové laboratoři, za den jsem tam 4-krát usnula, tak jsem zvědavá na výsledky.
Po 3tydnech užívání (50mg)spanek max tři hodiny, stále žaludek sevřený jak na vodě, zobnu 0,25 neurolu, aby se zklidnil a já se mohla najíst. Za týden kontrola u lékaře, copak mi asi napíše dalšího. Napadá mě jen Tritico. Když to shrnu, skoro dva měsíce s agomelatinem, to bych spát už asi měla
.
Na uzkosti, zklidnění a lepší spánek můžete ještě zkusit Quetiapin nebo Olanzapin.
Zdravím a děkuji za reakci. Tyto dva léky (Quentiapin+Olanzapin) jak jsem si našla, jsou asi především určené na schizofrenii a bipolární poruchu-to mě trochu vystrašilo😲. Já se loni po létě psychicky i fyzicky,, vyšťavila,, přestala jist, zhubla… Nastaly úzkosti a spánek maximálně dvě hodiny. Teď už trochu lepší, ale nespím. Tak moc jsem si prala aby Mirtazapin zafungoval a ja se těšila jak přiberu nějaká kila. Někdo tu doporučuje Prosulpin na zažívání, tak se nechám překvapit, co mi ve čtvrtek lékař předepíše… Všem děkuji a držím palce!