Mirtazapin, Vaše zkušenosti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11
15.12.25 16:08

Mirzatapin 30

Ahojky, prosím o informaci… Mirzatapin beru již dva měsíce, chuť k jídlu se zlepšila, ale stále v noci nespím-jen 2h, pak přes hodinu se převaluji, pak hodina spánku a v 05h vstávám, celý den třes a neklid. Mám dispergovatelné tablety které se nedají dělit. Jak se vysazuje pozvolna? Ob den či dva, má někdo zkušenost. Moc děkuji za info…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
15.12.25 16:09

Mirzatapin 30

Ahojky, prosím o informaci… Mirzatapin beru již dva měsíce, chuť k jídlu se zlepšila, ale stále v noci nespím-jen 2h, pak přes hodinu se převaluji, pak hodina spánku a v 05h vstávám, celý den třes a neklid. Mám dispergovatelné tablety které se nedají dělit. Jak se vysazuje pozvolna? Ob den či dva, má někdo zkušenost. Moc děkuji za info…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
16.12.25 07:42
@IWETTE píše: Více

Tohle vždycky řeš se svým doktorem, který léky předepsal! Je nebezpečné tyto léky vysazovat sama od sebe nebo podle rad na internetu bez vědomí lékaře :) stav se může po změně medikace zhoršit, tak je lepší, když o tom vědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
16.12.25 12:15

Děkuji za odpověď, určitě bych sama od sebe lék nevysazovala, jen mě zajímalo jak se upravuje medikace, když se jedná o rozpustné tablety které se nedají dělit.
V lednu budeme řešit změnu na Agomelatin, tak mě zajímal odstup nebo snížení Mirtazapinu než se nasadí jiné AD. Jinak díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9052
16.12.25 15:23

Ahoj, nevím, kolik mg jsi brala, já 30 mg a vysadila jsem to ze dne na den (což samozřejmě není dobrý způsob, musíš to řešit s Dr.), ale já po něm naopak spala celé dny i noci a když jsem to volala Dr., tak mi řekl navýšit na 45 mg a jelikož mi začínala škola, tak jsem si nemohla to spaní dovolit, tak jsem nic nenavyšovala a naopak vysadila a Dr. jsem změnila. Jinak Agomelatin jsem teď brala skoro 2 roky, první měsíce jsem po něm spala, ale pak už vůbec, naopak jsem teď 4 měsíce měla šílenou nespavost. A musí se před nasazením a pak v daných intervalech chodit na odběry na jaterní testy, které může zvyšovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
16.12.25 20:22

Iwette

Děkuji za odpověď, člověk má pocit, že v tom není sám. V mých 60letech první AD byl Citalec 20(napsal obvodní lékař v srpnu) a ten se mnou otřesně zamával fyzicky, brala jsem jen 14 a byla ze rozklepana troska. V říjnu u psychiatra, Mirtazapin 30mg na chuť k jídlu a na spaní. Stále čekám zlepšení ohledně jídla, ráno jist nejde-nechuť, oběd malý, a po 17h přijde apetit, mám dvě večeře. Nejvíc mě vadí celý den vnitřní třes, nervozita, neklid, zimnice, neposedim a musím furt chodit a něco dělat. Jsem z toho už unavena. Nejraději bych pozvolna vysadila, abych věděla jak se budu cítit, ale určitě počkám na kontrolu 8.ledna.moc děkuji za odpověď… Držím palce vsem🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
8.2.26 08:51

Agomelatin(valdoxan)

Zdravím a prosím o názor. Po Mirtazapinu 2,5 mesice uzivani jsem spala pět hodin asi tak šestkrát. Změna na Agomelatin 25mg na noc, beru přes měsíc, spánek 22-00:00h, a pak celou noc neskutečné návaly horka po hodině či dvou, musím se převlékat, jak jsem zpocená. S tím se spát nedá! Agomelatin zvýšení na 50mg.Po týdnu žádná změna. Mám se ještě další měsíc ničit? A od začátku stažený žaludek, nechuť k jídlu. Váha jde dolů. (60let a už zoufalá) Měl to někdo podobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9052
8.2.26 11:30

Ahoj, já brala Valdoxan asi rok a půl, původně mi na spaní fungoval, pak už vůbec. Nežádoucí účinky jsem po něm neměla žádné, tu nechuť k jídlu bych naopak uvítala. Doufám, že chodíš ale na odběry na jaterní testy, musí se před nasazením a pak nějak po 2, 4, 8 týdnech atd. U mě se střídá v periodách nadměrná spavost a skoro úplná nespavost, momentálně jsem ve spací fázi, která mě taky dost ničí, spala jsem teď ve spánkové laboratoři, za den jsem tam 4-krát usnula, tak jsem zvědavá na výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.2.26 00:44

@IWETTE taky mi byl předepsán, na spaní bez efektu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
28.2.26 07:17

Agomelatin-Valdoxan

Po 3tydnech užívání (50mg)spanek max tři hodiny, stále žaludek sevřený jak na vodě, zobnu 0,25 neurolu, aby se zklidnil a já se mohla najíst. Za týden kontrola u lékaře, copak mi asi napíše dalšího. Napadá mě jen Tritico. Když to shrnu, skoro dva měsíce s agomelatinem, to bych spát už asi měla :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
2.3.26 11:46

@IWETTE

Na uzkosti, zklidnění a lepší spánek můžete ještě zkusit Quetiapin nebo Olanzapin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
2.3.26 17:07

Zdravím a děkuji za reakci. Tyto dva léky (Quentiapin+Olanzapin) jak jsem si našla, jsou asi především určené na schizofrenii a bipolární poruchu-to mě trochu vystrašilo😲. Já se loni po létě psychicky i fyzicky,, vyšťavila,, přestala jist, zhubla… Nastaly úzkosti a spánek maximálně dvě hodiny. Teď už trochu lepší, ale nespím. Tak moc jsem si prala aby Mirtazapin zafungoval a ja se těšila jak přiberu nějaká kila. Někdo tu doporučuje Prosulpin na zažívání, tak se nechám překvapit, co mi ve čtvrtek lékař předepíše… Všem děkuji a držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.