Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@veveruberu dekuji moc, doufam ze bude vse v poradku a nebudu muset na revizi.
jontrolumu mam za 10 dni tak uvidime.
@den.caa72 píše:
Ahoj,
chci se zeptat, jsem druhý den po užití tablety Mispregnol.
dnes má moje kamarádka oslavu narozenin a mě by zajimalo, zda si mohu dát nějakou tu sklenku vína nebo bych neměla?
děkuji za odpověď.
Klidně se opij do nemoty, prasek je na vyvolání stahu delohy, s alkoholem se to nijak nekrizi
@Anonymní píše:
Zdravím holky, v pátek mi byl podán mispregnol pro zamlkle tehotenatvi v 7 týdnů, uz pri prvni kontrole v 6t mi doktor rekl, ze tam nic nevidi ani cinnost srdicka, ale ze uvidime za tyden a potvrdilo se.Takze mi v patek udelal kontrolu a nic tam nebylo jen tvar placky, tak podali 3 prasky po dvou hodinách a po 4h me pustili domu. Uz po ceste jsem citila bolesti podbriska. Dorazila jsem domu a zacali krece, prubezne jsem litala na zachod krvaceni a prujem, vecer se to uklidnilo a od te doby jen malinko spinim, tak mam obavy, aby vse odeslo pryc, abych nemusela na revizi, kterou jsem jiz podstoupila, mame za sebou jedno mimodelozni a jednu revizi pro zamlkle tehotenstvi a ted podani prášku pro opet zamlkle tehotenstvi vse v prubehu 3 let, takze se nam nedari
zajimalo by me jak dlouho jste vy krvaceli. Diky za odpovedi.
Trochu me zarazi ze vas vsechny posílají donu, me si nechali v nemocnici pres noc a uprimne kdybych byla doma tak.to fakt nedam, dostala sem injekci na bolesti a prospala to…jeste ten vecer ze me vypadl obrovsky krvavy chuchvalec a pak sem 14 dni jen spinila… jeste po 3 dnech doma vypadl kus, holky to popisujou vzhledem jako jatra… ale krvácet jsem moc nekrvacela… omlouvam se za detaily, ale jsme velke holky a vime ze to neni prochazka mezi kvetinkama… tak se to proste deje… ale ja uz byla v 13tt takze treba v 7 tydnu chapu ze ani nemusite postřehnout ze neco vypadlo, za me prasek byl v pohode po 14 dnech me dr rek ze sliznice je vysoka jako pred otehotnenim, nicmene mi doporucil cekat 3 mesice nebo telo bylo plne hormonu a mohlo by to neudrzet…po 3.mesicich je stoprocentni restart ja se ale snazila driv a podarilo se stejne az za pul roku…cacorka ma ted 7 mesicu a na tamto uz si ani nemam cas vzpomenout
@1jmeno me ceka kontrola ve stredu, ale mam trochu obavy, prsa mam stale nalite, jsou pachy z kterych me natahuje a cibuli vubec nemuzu, tak si rikam zda je vse ok a za jak dlouho se hormony v tele dotanou do normalu. ![]()
@Pajule9 to je v pohode, ukonceni je umely zasah a nez si telo vsimne všechny kontrolky trva mu nez pozna ze uz tehotna nejsi.. proto se doporučuje cekat…byla sem taky snazilka ale. nakonec jsem rada ze byl časový rozestup mezi zakrokem a otehotnenim
Ahoj, chtela bych se s Vami podelit o zkusenost s temito tabletkami. V 7tt jsem byla na kontrole, tam vse v poradku, akorat doktor rikal, ze je plod mladsi(6tt),pri dalsi kontrole v 9tt mi bohuzel zdelil, ze se plod nevyviji a tak jsme pockali jeste dalsi 2 tydny jestli se začne neco dit a telo se o to postara, ale bohuzel nic.
Ve čtvrtek rano jsem byla na kontrole u sveho gynekologa, ten me poslal do nemocnice, kde mi podali 1,5tabletky, pak jsem tam hodinu cekala, kdyby se mi náhodou udelalo špatně a po 3 hodinach jsem si mela dat dalsi 1,5 tabletky. Do te doby vse v poradku, ale po druhe davce cca hodinu na to strasne bolesti bricha, prujem, zvraceni, krvaceni. Po dalsi hodine se krece/stahy zpravidelnili asi na 3 minuty, kdy ze me pokazde tekla krev a to uz jsem si rikala, ze uz to vazne nedavam. Hodne krve, cucky srazene krve a to uz me přítel odvezl na pohotovost. Tam mi doktor rekl, ze bohuzel takovy průběh byva casty akorat pri anestezii o tom clovek nevi. Dali mi injelci na bolest a jeli jsme domu, kde jsem usnula.
Zatim nevim, jak to jeste bude pokračovat, boli me porad bricho, nemam na nic chut a na kontrolu jdu za 3 tydny, tak uvidim, co mi reknou.
Mela jste některá podobnou zkusenost, nevíte jak to bude probita dal?
Ja jen doufám, ze uz tohle nebudu muset znovu prozit.
@Anonymní píše:
Ahoj, chtela bych se s Vami podelit o zkusenost s temito tabletkami. V 7tt jsem byla na kontrole, tam vse v poradku, akorat doktor rikal, ze je plod mladsi(6tt),pri dalsi kontrole v 9tt mi bohuzel zdelil, ze se plod nevyviji a tak jsme pockali jeste dalsi 2 tydny jestli se začne neco dit a telo se o to postara, ale bohuzel nic.
Ve čtvrtek rano jsem byla na kontrole u sveho gynekologa, ten me poslal do nemocnice, kde mi podali 1,5tabletky, pak jsem tam hodinu cekala, kdyby se mi náhodou udelalo špatně a po 3 hodinach jsem si mela dat dalsi 1,5 tabletky. Do te doby vse v poradku, ale po druhe davce cca hodinu na to strasne bolesti bricha, prujem, zvraceni, krvaceni. Po dalsi hodine se krece/stahy zpravidelnili asi na 3 minuty, kdy ze me pokazde tekla krev a to uz jsem si rikala, ze uz to vazne nedavam. Hodne krve, cucky srazene krve a to uz me přítel odvezl na pohotovost. Tam mi doktor rekl, ze bohuzel takovy průběh byva casty akorat pri anestezii o tom clovek nevi. Dali mi injelci na bolest a jeli jsme domu, kde jsem usnula.
Zatim nevim, jak to jeste bude pokračovat, boli me porad bricho, nemam na nic chut a na kontrolu jdu za 3 tydny, tak uvidim, co mi reknou.
Mela jste některá podobnou zkusenost, nevíte jak to bude probita dal?
Ja jen doufám, ze uz tohle nebudu muset znovu prozit.
Ahoj, já měla něco podobné. Šílené křeče,
zimnice, svědění rukou, teplota, zvracení průjem, seděla jsem na záchodě zabalená v dece, před sebou kýbl a klepala jsem se jak ratlík. Spoustu krve a cucku, ale po tom největším (zřejmě plod) se mi začalo ulevovat. Bohužel nikdo mi neřekl, že si mohu vzít k tomu prášek na bolest, tak jsem to všechno snášela v plné síle
Krvácela jsem ještě asi 5 dní, bolelo mě břicho asi týden. Bohužel u mě neodešlo všechno a po šestinedělí mi hrozila revize, naštěstí hcg na nule, tak tomu primář dal šanci na odchod s menstruací.
@veveruberu Take jsem si po tom velkem cucku rikala, ze uz je konec, ale bohuzel to byl jen velky kus srazne krve, ktery ze me potom vyšel jeste nekolikat. A jak rikas, nikdo mi take nerekl, ze si muzu vzit prasek.. Ta injekce mi hodne pomohla, ale myslim si, ze se to tim spise pozastavilo a nebude to vsechno pryč.
Ale tohle uz nechci znovu zazit, takovy porod(kontrakce) nanecisto, akorat na konci neni to vytouzene miminko..
@Anonymní píše:
@veveruberu Take jsem si po tom velkem cucku rikala, ze uz je konec, ale bohuzel to byl jen velky kus srazne krve, ktery ze me potom vyšel jeste nekolikat. A jak rikas, nikdo mi take nerekl, ze si muzu vzit prasek.. Ta injekce mi hodne pomohla, ale myslim si, ze se to tim spise pozastavilo a nebude to vsechno pryč.
Ale tohle uz nechci znovu zazit, takovy porod(kontrakce) nanecisto, akorat na konci neni to vytouzene miminko..
To se všechno uvidí na kontrole, mě teda na první kontrole doktor odbyl, že je všechno pryč a čau no a po šestinedělí mi můj obvodní gynekolog říká, že teda neví jak pan doktor v nemocnici prováděl utz, ale že to všechno neodešlo. Ale to Tě nechci strašit. Každopádně když by Tě pořád nějak bolelo břicho a necítila se dobře, k dokorovi si určitě dojdi klidně dřív než na kontrolu, aby vyloučil zánět, kdyby náhodu. Jinak Ti naprosto rozumím skoro jak porod, ale s prázdnou náručí, prošla jsem si tím už třikrát a naposled jsem musela už na revizi a to mě teda rozsekalo na dlouhou dobu a vyrovnání po psychicky stránce bylo pro mě horší než po tý tabletce, bolelo to, jo, fakt že dost a dokonce jsem řekla, že nechci už nikdy ani rodit, ale s odstupem, času když se ohlédnu, psychicky jsem to zvládla líp po tabletce ![]()
@veveruberu Pri tom vysetreni pred podanim tabletky me vysetrovala dlouho, aby si vazne byla jista, jestli to udelat. Ptala se me i, jestli jsem byla na vice ultrazvucich, ze nerada dava tabletku jen po jednom vysetreni. Tak jsem ji rikala, ze se na me doktor koukal 2× s odstupem 2tydnu.
Ja jsem hodne odolnej člověk, ale v te situaci vazne hruza. Ted druhy den už dobry po te psychicke strance. Jen se bojim, aby se to nestalo znovu
Jestli potom raději počkat dele nebo to na to nema vliv, kdyz budeme zkouset hned..
Já jsem byla taky a bylo to hrozny.. nevim jestlinjsě neměla jinou, jeden týden jsem měla snad dvě tablety a myslim ze za dva dny další dvě.. už v nemocnici jsem omdlela ten první den.. no ty první dva dny to bylo dobry, ale po ty druhy dávce to bylo hrozny.. byla jsem doma sama a myslela ze ro nedám.. šli ze mě úplně obrovské kusy krve a pak asi i plod.. zvracela jsem do toho, bolela mě hlava, průjem.. hrozny.. člověk nevedel jak to bude probíhat a tak jsem se taky bala.. pak jsem usnula a už to nebylo tak hrozny.. ale půl dne jsem litovala ze jsem nesla klasicky pod narkozu
A ještě jsem pak šla na kontrolu kde zjistili, ze tam jsou ještě nějaké zbytky, takže možná půjdu na vycisteni.. no to jsem malém omdlela, ze bych stejně zákrok musela podstoupit.. pichnul mi injekci a ze uvidíme na další kontrole a bylo to teda v poradku
@Anonymní píše:
@veveruberu Pri tom vysetreni pred podanim tabletky me vysetrovala dlouho, aby si vazne byla jista, jestli to udelat. Ptala se me i, jestli jsem byla na vice ultrazvucich, ze nerada dava tabletku jen po jednom vysetreni. Tak jsem ji rikala, ze se na me doktor koukal 2× s odstupem 2tydnu.
Ja jsem hodne odolnej člověk, ale v te situaci vazne hruza. Ted druhy den už dobry po te psychicke strance. Jen se bojim, aby se to nestalo znovuJestli potom raději počkat dele nebo to na to nema vliv, kdyz budeme zkouset hned..
Na tohle si musíš najít odpověď bohužel sama. Já poprvé chtěla hned, ale komplikace mi to neumožnili, cítila jsem se na to jak po fyzický stránce, tak po psychický, na tabletě jsem byla v červenci v listopadu nám dali ve snažení zelenou a v lednu už jsem znovu držela pozitivní test. Je to hrozně individuální. Po třetím potratu jsem chtěla taky hned, ale nebyla jsem na to úplně připravená, bála jsem se. Nakonec i tělo to pochopil, že připravená nejsem a ovulace mi strašně blbla a nakonec jsem otěhotněla až za rok od posledního potratu a nakonec přes IVF. Tak že pokud se na to budeš cítit, tak bych do toho šla hned a tělo to pozná samo ![]()
Ahoj, ja mela taky zamlkle (7tt+3, zjsiteno v 9tt+0), pred sesti dny jsem taky dostala mispregnol - 1 tabletu (pry po cisari opatrneji) a prislo mi to dost v pohode. Po par hodinach slusne bolesti - v kuse, zadne narazove kontrakce. Vetsina odesla behem toho odpoledne. Ted mam sice kazdy den jeste tak hodinku silnejsi MS bolesti, krvacim tam stredne a citim se OK. Kdybych mela zas smulu, pujdu so stejneho reseni zase.
A nechraneny sex hned po kontrole za dva tydny. Ale stejne nemame velkou sanci otehotnet doma, zatim jsem otehotnela jen po IVF. Neni nutne snazeni odkladat.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.