Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda máte některá zkušenosti s tabletou mispregnol? Jsem dnes třetí den po podání tablety. Zajímá mě, jak dlouho jste krvaceli, jestli na kontrolním ultrazvuku bylo vše v pořádku, jak dlouho vás bolel podbřišek? A ještě co koupání v bazénu doma? A sex opravdu až po 6-ti nedělí? ![]()
Ty kokos. Dalsi. Ano sex az po 6ti nedeli. To je takovej problem vydrzet 6 tydnu bez sexu?
![]()
Tak hlavně abys nebyla brzo zase zbouchnutá,když máš největší starost o to,kdy zase začít sexovat ![]()
Ahoj, bolel dlouho… sex jsem mela po kontrolním utz, kdy vse odešlo a bylo mi řečeno, ze se deloha vycistila, nevim, kdo ti rekl, ze az po sestinedeli. Ma to stejny prubeh jako ms, pokud vse proběhne vporadku. Podbrisek me jako vyzivne bolel cca tyden. Ale zacala krvacet az za 48 hodin po podání druhé tablety.
@vertunka a to je takovej problém odpovědět normálně? Nemám žádný zkušenosti s šestinedělím, proto se ptám. Jsem po nedobrovolnem potratu a bylo to zároveň mé první těhotenství. A taky se ptám proto, že po laparoskopii po endometrioze jsem šestinedělí dodržovat nemusela. A jestli je nebo není problém se sexem počkat, je moje věc. Chtěla jsem zkušenosti a rady. Né, odpovědi typu:,, ty kokos, další ", to jsi si ten komentář mohla raději odpustit.
@pralinka2727 Milá pralinko, těhotenství bylo chtěné, ale nebylo srdíčko, proto jsem musela na potrat. Doufám, že teď je Ti na duši lépe, protože mě po Tvém komentáři moc ne.
@veveruberu doktor ti rekl neco o 6ti nedeli? Nebo jak jsi na to prisla? V pribalaku jsem o tom nic nenasla, takze ja osobne bych ho nedodrzela (kdyz o nem vlastne nevim). Jinak jsou samozrejme 2tabory lidi i doktoru. Nekdo rekne snazit se hned po MS a nekdo ze se musi 3MS pockat. Ja jsem v tabore tech, co by do toho sli hnedka znovu ![]()
Bazen bych klidne zkusila, proc ne.
@1mila2 doktorka mi právě nic neřekla, ale známá, že je to jako po porodu, žádný sex a zvýšená hygiena
Já bych ráda co nejdříve, ale až bude všechno v pořádku. Kvůli endometrioze (operovana 18.4.) bych měla co nejdříve, aby se zas nerozjela. Zadařilo se až po roce a půl, ta endomrcha mi bránila chemicky v otěhotnění, vzali mi nějaký vazy, jak byly porušený, tak se bojím, aby to příště nebyl vejcovod nebo vaječník. ![]()
@veveruberu píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda máte některá zkušenosti s tabletou mispregnol? Jsem dnes třetí den po podání tablety. Zajímá mě, jak dlouho jste krvaceli, jestli na kontrolním ultrazvuku bylo vše v pořádku, jak dlouho vás bolel podbřišek? A ještě co koupání v bazénu doma? A sex opravdu až po 6-ti nedělí?
To snad není možný… ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, bolel dlouho… sex jsem mela po kontrolním utz, kdy vse odešlo a bylo mi řečeno, ze se deloha vycistila, nevim, kdo ti rekl, ze az po sestinedeli. Ma to stejny prubeh jako ms, pokud vse proběhne vporadku. Podbrisek me jako vyzivne bolel cca tyden. Ale zacala krvacet az za 48 hodin po podání druhé tablety.
Mě bylo hrozně jen hodinu a půl a všechno teda začalo až doma, když jsem si měla vzít další tabletku a půl. Stupňované bolesti, průjem, zvracení, zimnice a pak ze mě to maličký cosi vypadlo, to jsem teda obrečela a pak už mi bylo dobře. Ani moc nekrvacim, občas mě trošku zaboli podbřišek, ale jinak je to zatím dobré, tak snad se to ještě nějak nerozjede.
@veveruberu tak ja nevim. Kdyz doktorka nic nerekla a na kontrolu predpokladam jdes driv jak po 6ti nedeli, tak bych se na to vyprdla a sla podle toho, jak se citis. Osobni zkusenost nemam, ale kdyz se nikde nepise ze je 6ti nedeli (v pribalaku), doktorka to nerekne, tak jak to asi mas vedet ![]()
@1mila2 Na kontrolu 30.7., do ty doby bych stejně do toho nešla, to zas ne. Ale zeptám se jí na to, když bude všechno v pořádku, jak se k tomu staví ona. Ale další snažení raději počkám až určitě po MS, můj gynekolog mi na další snažení odpověděl po první až druhé ms. Tak se zeptám ještě na ty kontrole v nemocnici, abych měla více názorů.
@veveruberu spíš bych doktorovi rovnou zavolala, ať máš klid na duši, že víš co a jak. Nač čekat.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.