Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@veveruberu píše:
@Tiffany1 s tím sexem jsem tak nějak počítala, že až přestanu krvácet a bude všechno v pořádku. To zas nejsem nějaký zvířátkoale zase přes dva měsíce bez sexu
(už pár týdnů nebyla nálada, doktoři mě napínali a čekali, jestli se srdíčko nakonec objeví) S tím bazénem je to stejný, do toho bych se taky dřív nepouštěla, myslela jsem po ty kontrole. Děkuji za rady
2 mesice bez sexu opravdu prezijes, neboj. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, bolel dlouho… sex jsem mela po kontrolním utz, kdy vse odešlo a bylo mi řečeno, ze se deloha vycistila, nevim, kdo ti rekl, ze az po sestinedeli. Ma to stejny prubeh jako ms, pokud vse proběhne vporadku. Podbrisek me jako vyzivne bolel cca tyden. Ale zacala krvacet az za 48 hodin po podání druhé tablety.
Tady se ptas blbe. Tady uvidi potratove komando slovo potrat a budou Te kamenivat, dal nic cist nebudou. Je to tu nekolikrat do tydne jako pres kopirak.
Neporadim, ale at se brzy zadari a je vse v poradku!
![]()
@jizerka píše: Že by se třeba Pralinka zakladatelce omluvila? Bylo by to na miste myslim
Taky si říkám, jestli se hrdinka ještě objeví
@Lalelale nemusíš mít obavy ![]()
@veveruberu zakladatelko,pokud je to tak jak jsi uvedla později, tak se omlouvám ![]()
Nic to však nemění na mém názoru,že by sex měl být o poslední co teď řešit.
Ostatní moralistky jistě uznají,že tyto dotazy jsou zde velmi časté a jejich zakladatelky používají potrat skoro jako antikoncepci.
Takže vy chytré,co jste reagovaly až po přečtení dalších (vysvětlujících) příspěvků zakladatelky, si trhněte nohou ![]()
@pralinka2727 nesoudila bych, dokud nevím. Krom toho se tu nikdo snad ospravedlnovat nemusí, je to její soukromá věc. Když tě to tak zajímalo, nemuselas ji kamenovat, mohla ses slušně zeptat
@pralinka2727 Děkuji. Nicméně jak píší některé výš, i kdyby to bylo jinak, byla by to čistě moje věc. Ale chápu, že některé toto téma nadzvedá ze židle a tím pádem bych měla s takovými komentáři počítat. Nicméně, není mojí povinností se tu zpovídat. Normálně bych se k takovým příspěvkům ani nevyjadřovala, ale hormony se mnou stále mávají. Další věc je, že tu jsem poměrně nová a netušila jsem, že pokud jasně nevyjadrim situaci, tak se mi místo odpovědí dostane ukamenování. A k tomu sexu, nikde jsem nepsala že na to chci vlítnout nejlépe ještě dnes, ale jestli se dodržuje šestinedělí, jelikož doktor mi o tom nic neříkal a právě že na některých diskuzí jsem četla, že třeba po samovolnem potratu šestinedělí být nemusí. Tak že když nevím, tak se zeptám. ![]()
@vertunka tady asi ani nejde o přežití, ale až bude člověku lépe, tak přijít na jiné myšlenky, každý se s tím vypořádá svým způsobem ![]()
@veveruberu mrzi me, co te potkalo
se sexem i koupanim pockej, dokud vse neodejde. Za mozne komplikace (zanet atd) to nestoji. U me trvalo krvaceni na den presne 4 tydny a vse v poradku odeslo. Mela jsem jine tabletky, takze s touhle konkretni bohuzel neporadim. Drz se ![]()
@g.sandova Můj gynekolog mi nabídl jaké jsou možnosti a já zvolila tabletu.
Ahoj zakladatelko, je mi líto, co Tě potkalo, mám to také za sebou, tak vím, jak moc bolí ztráta miminka i když je to takhle v začátku. Také jsem si vybrala raději tabletku, než zákrok, ze kterého jsem měla hrozny strach. Potrat se mi rozjel asi po čtyřech dnech od podání dvou tablet, bylo to bolestivé, až překvapivě, nicméně jsem za tu volbu ráda, určitě je to šetrnější, než zákrok, celkove bylo krvácení asi dva týdny, ale dalo se to všechno přežít, horší to bylo určitě psychicky. Dávala bych si teď min. 6 tydnu pozor na vanu, saunu, sex kvůli možné infekce. Držím palce, ať se rychle dáš do kupy a můžete se brzy zase snažit o miminko
Nám se to povedlo napoprvé, co jsme se mohli snažit, takze, jak se říká, že je pohnojeno u nás určitě platí, teď jsem 24 tt. Držím palce! ![]()
@Terka3345 Ahoj, děkuji za radu a zkušenosti. Taky mi přišla forma pilulky šetrnější, já teda to prodělala první den. Opravdu bolestivé a k tomu další vedlejší účinky, byl to masakr, ale dalo se to vydržet a rozhodně pro mě lepší než revize. Tý jsem se jednak bála a druhak nemocnice prostě nedávám. Dneska, čtvrtý den mám teda taky pěkný bolesti, ale nic horšího než při ms. Vypadá to dneska na další den vylučování.
Tak to jsem ráda, že je šťastné pokračování, to je asi ta nejlepší mast na tu bolístku po psychické stránce. Tak jestli je pohnojino, tak nám to snad půjde taky
A Tobě přeji krásné těhulkování, ať je všechno v pořádku a ať jste oba zdraví ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.