Mispregnol - zkušenost

22.6.20 11:23

Mispregnol - zkusenost

Ahoj holky, vzhledem k tomu, ze jsem sama moc informaci nenasla, rada bych se podelila o svou zkusenost s uzitim Mispregnolu. Na 2. Kontrole u MUDr. mi bylo diagnostikovano zamlkle tehotenstvi v 8tt, doktorka me poslala okamzite do nemocnice bez jakychkoliv informaci - nebo asi takhle, ja byla uplne mimo a nebyla jsem schopna zadnou pobrat… v hlave mi rezonovalo jen to nejobavanejsi slovo - kyretaz. Ani pomalu nevim, jak jsem se do nemocnice dostala, odevzdana a zoufale nestastna… Doktorka me prohlidla, statement byl stejny, coz jsem samozrejme uz cekala, ale necekala jsem, ze me okamzite neobjedna na kyretaz, ale ze mi vesmes vnuti potraceci pilulku. Trosku me to rozhodilo, uz jsem o tom slysela, ale na potrat bych nikdy dobrovolne nesla, tudiz jsem nemela nijak zjisteno. Nakonec jsem souhlasila, chtela jsem to mit co nejdrive za sebou. Cucala jsem 2 pilulky asi 15 min a okamzite se mi spustilo krvaceni. V cekarne musite cekat asi hodinu, aby se vam neudelalo spatne a sestra vas po premereni tlaku propusti. Bolelo me jakoby hrdlo a brnelo patro a trestila hlava, ale nevim jestli po pilulce nebo xhodinovem placi. Mela jsem zimnici, ale nevim jestli to nebylo vycerpanim. Manzel me odvezl domu a ja si s mensimi krecmi (moje menstruacni jsou horsi) lehla na gauc a cekala. Bohuzel jsem na bolest hlavy pozila apoibuprofen rapid, ktery by mohl kontraindikovat mispregnol - nikdo mi v nemocnici nic nerekl a ja jeste nemela procteny letak, ale po nejake hodine se krvaceni zmirnilo. Rozhodne to nebylo nic dramatickeho. Napadlo me pak, ze mozna jsem zastavila proces cisteni prave tim ibacem, tak jsem radeji volala na pohotovost a zeptala se. Sestra me uklidnila a to uklidnilo i me. Samozrejme jsem tusila. Ze to nemuze byt tak jednoduche a to se taky potvrdilo o 2 dny pozdeji, tedy 3. den od podani tablety. Do te doby jsem temer nekrvacela, jen lehce spinila. Krece opet zacaly a ja sla intuitivne na zachod, nebudu tady rozepisovat podrobne, jake to bylo, ale zkratka jsem si cca po 1,5 hodine byla jista, ze to odeslo. Potom chvilku silnejsi krvaceni a pak uz to ustavalo postupne. Behem 16 dnu bylo i po spineni. Kontrolni utz mi dikybohu vysel cistej. Nicmene, ac je to absurdni, soubezne to se mnou prozivala kamaradka, ktera v te same nemocnici pozila ze stejneho duvodu stejne pilulky. Prubeh mela malinko jiny a nakonec se deloha nevycistila uplne, ale to uz je jeji pribeh. Treba se s nim taky podeli. Za sebe musim rici, ze ac je to uz 6 tydnu od poziti a menstruace se zatim naplno nedostavila (mela by cca 4 tydny od podani), jsem za tuto moznost/volbu rada. Prozivat to doma a vedome neni jednodussi, ale alespon jsem se mohla “rozloucit”. Ted beru nejake vitaminy na podporu a verim, ze se brzy zadari:) po tabletkach totiz neni nutne drzet zadne sestinedeli ani jina omezeni. Dle meho je ale rozumne pockat alespon na 2. Cyklus. Jedno dite (2,5) roku uz mam, to mi bylo velkou utechou, tak verim, ze nam to utece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1262
9.8.20 16:34

@Kachabinka Ahoj, moc ti děkuji za tvou zkušenost! Já jsem v úterý 6.8. na kontrole zjistila, že moje těhotenství zamklo zhruba v 6plus3 (podle menstruace jsem měla být 11plus3) a také jsem hned jela do nemocnice, kde mi po prohlídce dali 2 tablety Mispregnolu (a hned po požití poslali domů. :nevim: ). Paní doktorka tedy chtěla kyretáž, ale já jsem se toho zákroku hrozně bála, tak jsem jí přesvděčila do Mispregronolu. Asi za 6 hodin se spustily šílené potoky krve s velkými kusy sliznice, ale za pár hodin se situace hodně uklidnila a od té doby jsem měla spíš lehčí menstruaci. No a včera pozdě večer (tedy po 4 dnech) se spustil znovu stejný scénář jako ten první den, opět to trvalo několik hodin. Než začnu úplně hysterčit, měla jsi podobný průběh a patří to k tomu, že ano?
Držím moc palce, ať se brzy zahojíš a všechno je v pořádku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
29.1.21 10:20

Mispregnol

Zdravím, také jsem měla potratové pilulky… nejdřív 2 tbl. Jednoho léku a za dva dny jednu tbl. mispregnolu. Píšu sem, abych uklidnila další ženy, které si tímto musí projít. Když pominu psychiku, nebyla to žádná hrůza. Po užití prvních tablet se nedělo vůbec nic, jen těsně před podáním mispregnolu jsem začala lehce špinit. Za 3 hodiny po užití mispregnolu se mi spustily děložní kontrakce ( žádné velké bolesti jsem neměla, ale když jsem četla ty diskuse, raději jsem si vzala preventivně Ibalgin 200 - ten se mimochodem užívat může, ptala jsem se na to primáře gynekologie, v příbalovém letáku jsem našla jen že se nemá užívat aspirin). Po chvilce se přidal i průjem. Žádné velké krvetoky se nekonaly, na velkou jsem byla asi 3×. Bylo to jako silnější menstruace. Teď jsem 5.den po podání mispregnolu a stále krvácím- krvácení se ale postupně zeslabuje. Doufám, že se na kontrolním ultrazvuku ukáže čistá děloha, abych nemusela absolvovat další zákrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
13.12.22 13:36

Měla jsem stejný průběh, po ortelu ZT v 8+5, těhotenství odpovídalo 7+3, zanikla srdeční akce, jsem v Podolí dostala tabletku a půl mispregnolu. hodinu jsem seděla v čekárně. bolelo mě hrdlo i třeštila hlava (ale taky jsem hodně plakala), zimnici jsem měla také a ke konci mě začínalo bolet břicho. krvácet jsem začala až po pár hodinách doma, na bolest jsem si vzala paralen, ale bolest byla větší něž běžně u MS, pak se přidal průjem. a poté, co ze mě odešly 3 velké cucky čehosi, odešla i bolest a přestala jsem krvácet. dnes, druhý den po pilulce nekrvácím, ale vždy, když jdu čůrat, odchází i různé krevní sraženiny. nevím, jestli je to už všechno, nebo ještě něco příjde, jestli už odešlo to ono, ale asi nezbývá než počkat na kontrolu za 2 týdny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.1.23 12:20

Ahoj holky. I já jsem bohužel po zamlklém těhotenství. V 9. týdnu na 1. kontrole bylo vše v pořádku. Na další kontrole ve 13. týdnu mi paní doktorka oznámila zamlklé těhotenství.
Na radu kamarádky jsem podstoupila potrat pomocí pilulky. Za což jsem ráda. Po 14 dnech na kontrole jsem dostala injekci, aby odešlo úplně vše i menší krevní sraženiny. Dnes je to 28 dní od podání pilulky a já stále krvácím. Od 2. ledna mám i občasné bolesti v podbřišku, ale krvácení si myslím není dostatečně silné na to, aby to byla menstruace. Můžu Vás poprosit o Vaše zkušenosti? Jak dlouho jste po Mispregnolu krvácely? Jen abych věděla, zda je to v normě a není to třeba nějaký zánět nebo jiné komplikace. Moc děkuji za odpovědi. A všem přeji co nejvíce sil v tomto těžkém období! :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
6.1.23 13:10

U mě to nakonec mělo dohru…toho 12/12 jsem sice zakrvácela a pár cucků ze mě vypadlo, ale skutečný potrat u mě přišel až 23-24.12. a byla to hrůza. od 3h od rána jsem strávila na záchodě a nebudu popisovat, co ze mě padalo, vložky jsem měnila co 20 minut. a bolest byla megahrozná. když už se to nedalo vydržet, vlezla jsem si do vany a snažila sei ulevit horkou sprchou. vypadlo ze mě něco fakt velkýho, jako celá moje dlaň asi 3× a pak se mi konečně ulevilo od bolesti. myslela jsem, že je to konečně za mnou, ale nakonec přišly další kontrakce na štědrý večer, kdy všichni sedí u večeře, my jeli na pohotovost. ani ne tak kvůli krvácení, jako kvůli bolesti. 2× jsem skoro omdlela a pak jsem i zvracela. dali mi inejakci proti bolesti a kapky domů algifen. trpěla jsem ještě další 2h, kdy odešel poslední velký kus a byl konečně klid od bolesti. krvácela jsem další 2 dny, ale už nic hrozného. 4 poté jsem byla na kontrole a děloha naštěstí čistá, jen vyšší sliznice, která odejde s další MS. musím říct, že to bylo peklo, ale krvácela jsem všeho všudy 2 dny s těmi kusy a 2 dny dočištění… je to u každého asi individuální, ale pro klid duše, jestli můžeš, zajdi na kontrolu ještě jednou, jestli v děloze něco nezůstalo… řekli mi, že MS by měla dorazit nejdřív měsíc od podání pilulky, ale klidně i až za těch 6 neděl…do té doby se můžu prý stále dočišťovat a krvácat, ale já osobně už nekrvácím ani nešpiním od té kontroly po potratu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.24 13:18

Potratové pilulky - Nepodařilo se

Dobrý den, také bych chtěla přispět se zkušenostma s Mispregnolem, třeba to někomu pomůže.
V Listopadu 2023 jsem otěhotněla, dozvěděla jsem se to těsně před Vánoci 2023.
Po dlouhém uvažování jsem se rozhodla jít na gyndu s tím, že bych chtěla jít na potrat. Gyndařka vše zkontrolovala byla jsem nějakej 5+4. Vypsala mi žádost na přerušení těhotenství CHIRURGICKÝM zákrokem, ještě jsem se jí ptala, jestli to nejde pilulkama, moje gyndařka nesouhlasila, bála se, vypsala mi zákrok a šla jsem do nemocnice s vypsanou žádostí na gynekologickou ambulanci (Mulačova nemocnice Plzeň). Tam mě během hodinky vzali (byla jsem neobjednaná, šla jsem hned po vypsání žádosti). Paní doktorka mě zkontrolovala a řekla, že normálně můžeme podat potratovou pilulku, protože je to pro prvorodičku šetrnější - to je známý. Vzala jsem si tedy ve středu jeden prášek, ten mi nic neudělal, žádné bolesti, jem ve čtvrtek trošku krvácení, ale nic hroznýho. Hned v pátek jsem jela na druhou pilulku tedy Misoregnol, která má tedy mrtvý plod vyloučit. Misoregnol mi dali na sesterně, dala jsem pod jazyk vycucala a šla za přítelem do čekárny čekat, jestli bude vše OK. Trošku mě pobolívalo břicho, ale nic hroznýho, zaťukala jsem na sestry, že je vše OK a jeli jsme autem domů. To, co se začlo dít v autě, bylo neuvěřitelný, dlouho jsem takový bolesti nezažila, menstruační bolesti ale asi tak 10× horší - hlavně dalo by se říct, že jakoby “rodíte” ty pozůstatky ve břiše a chce se vám furt na velkou, ale vlastně doopravdy se Vám nechce na velkou, vy jenom potřebujete vytlačit na záchodě to, co ve vás ještě je. DOPORUČUJI vzít si u druhýho prášku Ibalgin nebo Algifen nebo cokoliv na bolest (Algifen je prý lepší, říkali to sestry a napsali mi ho). Po týdnu jsem šla na kontrolu, jestli se vše odplavilo ven (na kontrolu stále do nemocnice na ambulanci). Bohužel, měla jsem zakrvácenou dělohu, dali mi tedy další Mispregnol - u toho jsem necítila už nic, vlastně se nic nedělo. Takže po podání 3.Mispregnolu jsem šla opět na kontrolu, kde se zase zjistilo, že tělo tu krev nedokazalo odplavit ven ani po podání třetího Mispregnolu. Další den jsem šla hned revizi, kterou chtěla moje gyndařka už od začatku, vše probíhalo hladce - ráno nalačno, přijezd do nemocnice, kolem oběda zákrok, kde mě vyčistili (uspali na 20 minutek), pak jsem se probudila, nic mě nebolelo, vše OK, kolem 4 jsem jela domů.
Samozřejmě, že jsou pilulky šternější a pohodlnější metoda, ale ne vždy to musí vyjít, tak jak by mělo - díky tomu, že jsem měla v sobe furt tu krev, se mi na vaječníku vytvořila malá cysta, kterou jsem nikdy neměla.
Mám ale kamarádku, který pilulky vyšly tak jak měly a to bez problémů. Je to dost individuální ani u pilulek ani u zákroku nemusí být 100% jistota, že se vše povede.
Já jž ale teď vím, že bych si raději vybrala zákrok.

• Citovat
  • Upravit
1099
30.1.24 17:28

Je mi líto, že při potratu měla takové bolesti, ale můžeš být ráda, že jsi věc úspěšně vyřešila, a že už jsi v pořádku. Dnes se sice doporučují potraty pilulkami, ale je otázka, zda je to výhodnější než miniinterrupce, jak ses o tom sama přesvědčila. Mysli ale na to, že po potratu se plodnost obnovuje velmi rychle. Teď tedy musíš v každém případě používat kondomy. I když gumové punčošky nemáš ráda, musíš to teď s nimi vydržet půl roku, protože další potrat není dříve povolený. Byla by velká škoda, kdyby se znovu stala nehoda, nenašla jsi nikoho, kdo Ti znovu pomůže a zákrok, který jsi právě podstoupila, přišel nazmar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
1.2.24 12:45

Ahoj, mě doktor oznámil zamlklé těhotenství v 9+0, ale podle velikosti odpovídalo děťátko spíš 6+něco. Poslal mě do nemocnice, kde mě znovu vyšetřili a potvrdili. Nabídli mi buď Mispregnol (dle nich šetrnější varianta) nebo vyčištění dělohy v plné narkóze, což jsem nechtěla, takže jsem zvolila Mispregnol. Dali mi na doma 4 tablety, s tím že nejdříve zavedu poševně 2 a za 3 hodiny další dvě. První dvě jsem zavedla někdy v 6 večer a krvácení začalo až v noci, asi ve 3 hodiny. Předtím už mi ale začaly velké bolesti a kontrakce a velká zimnice. Nejdřív to byly podobné bolesti jako při menstruaci, ale potom se to rozjelo a ve vlnách chodily obří bolesti, nikdy jsem nic takového nezažila. Brala jsem si i prášky na bolest, ale přišlo mi že vůbec nepomáhají.
Ráno jsem se probudila úplně zakrvácená, vložka i všechno oblečení proteklo, bylo to opravdu hodně krve, mnohem víc než při běžné menstruaci. Další den jsem se cítila celkem dobře, krvácela jsem málo a ani jsem neměla velké bolesti, spíš jako při klasické menstruaci. Večer pak ale zase začaly velké bolesti a kontrakce a v noci pak zase velké krvácení, které pak trvalo i další dny. Po pár dnech ze mě také vyšly dva velké kusy, jinak to byla spíš čistá krev a občas nějaká menší sraženina. Takhle to trvalo cca týden, vždy jeden den hodně krve a bolesti a pak třeba půlden lepší, pořád se to střídalo. Po týdnu už se začalo krvácení mírnit a bylo to další týden jako klasická MS, na konci druhého týdne už spíš jen špinění.
Po dvou týdnech jsem šla na kontrolu, naštěstí jsem se krásně vyčistila, takže už nemusím jít na kyretáž, za což jsem strašně moc ráda. MS by se prý měla dostavit za 4-6 týdnů po potratu, do té doby nemám mít sex (kdybych to prý nevydržela, tak jedině s kondomem). Po MS (nebo 6ti týdnech) bude kontrola u mého gynekologa, a pak se můžeme začít zase snažit. Dřív se prý říkalo že je lepší počkat 2-3 cykly, ale teď se doporučuje začít hned po první menstruaci, že jsou lepší šance na otěhotnění.
Snad někomu můj příběh pomůže. Všechno je to stejně strašně individuální, někdo krvácí 2 dny bez bolestí a někdo zase měsíc, dopředu asi člověk nikdy neví jak to bude probíhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty