Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Myslinka974 píše: Více
Tak vas tlaci dite, plus tvoje zdravotni problemy, takze urcite za me parovka neni zadna prohra nebo jeco za co byste se museli stydet. Jde o vas vztah, pripadne rodinu.
@Andelskej_Satan píše: Více
Mate svoji nebo z okolí pozitivní zkušenost?
Bohuzel. nemam…ale sel bych do toho znovu, myslim si, ze pokud se opravdu chce zachranit vztah na obou stranach, tak se to zkusit ma.
A on to vidí jak? Uvědomuje si, že máte problémy? Navrhl nějaké řešení nebo nechce nic řešit a vše bere jako útok? To je dost podstatné.
@Myslinka974 Nemáš ani jistotu že se transfer povede. Já bych to zkusila a pokud se ani jedno z těch dvou neuchytí asi to tak mělo být a nebudeš si nic vyčítat. A pokud ano, určitě to zvládneš sama nebo spolu. Píšeš že partner není zas tak špatný, takže i kdyby jste se rozešli tak by mohl být otec co funguje a z tohoto pohledu by si na dítě sama nebyla
@Anonymní píše: Více
Ano takto jak píšete jsem o tom taky přemýšlela, jen se trochu jeďte ztrácím v tom jestli to vůbec chci, nedostala jsem se vůbec do kontaktu s dětmi třeba v rodině a když poslouchám známe co děti mají, tak si jen stěžuji
Pokud se zvládnete smířit s variantou, že se rozejdete a vy ho budete mít další roky v životě kvůli společnému dítěti, tak bych do toho šla. A to co nejdřív. Ideální možnost si pro vás život bohužel nepřipravil, takže to buď je dítě s tímhle mužem (i když vztah se třeba rozpadne), nebo žádné dítě. Že máte zamražená embrya ještě vůbec neznamená, že to skutečně vyjde a vy porodíte dítě. Takže bych nezhoršovala svoje šance tím, že mi budou naskakovat další roky…
Nevím no, jestli je to dobrý člověk, tak by možná měl sám zvážit terapie. Jestli se uráží tak moc, že se týden nebavíte… jak to bude vypadat, když budeš spát třeba 4 hodiny denně, kojit a mít vedle sebe spolehlivého parťáka? Někdy se k sobě lidi prostě nehodí, i když jsou oba klidně hodní, dobří,… Ale pokud to chceš zachránit, tak párová terapie skvělá věc… Není to nic trapného, je to naopak dospělé a zodpovědné.
Pokud tu touhu po dítěti v sobě necítíš, tak bych do toho nejspíš nešla. Však každá žena se nemusí nutně stát maminkou.
Já jsem právě úplně naopak, po dítěti toužila a udělala bych proto snad všechno…
Nyní mám osmnáctiletého syna a ničeho jsem nikdy nelitovala. Vychovávám ho sama od jeho skoro tří let.
Nebylo to vždy jednoduché, ale zvládla jsem to a jsem moc ráda, že ho mám. ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Na druhou stranu existuje i dost lidí, kteří litují, že dítě nakonec měli, takže fakt opatrně. Na FB existují různé skupiny a stránky, kde se tito lidé anonymně vyjadřují.
Já bych do toho šla. Bez dítěte budeš skutečně litovat, ale už bude pozdě. I jako samoživitelka to s jedním dítětem zvládneš.
@asddsa píše: Více
Ano, ty diskuze jsem bohužel a četla a proto mám strach, na jednu stranu si to umím představit, na druhou ne, ale pořád mi tam do hlavy skáče, budeš toho jednou litovat a bude pozdě 😕kdybych měla čas, třeba aspoň pár let tak bych ještě počkala, ale teď je to buď a nebo a nic mezi tím ![]()
@andiedvorakova ano máte pravdu
nepřipravil o to je to horší, že se takto musim rozhodnout
@asddsa píše: Více
No právě proto…
Však jsem jí to psala, že když po dítěti nijak zvlášť netouží, tak bych do toho nešla. Každá žena tu touhu po mateřství, zkrátka mít nemusí.
A v takovém případě je opravdu lepší, zůstat raději bezdětná, než aby to dítě trpělo nedostatkem lásky a čehokoliv jiného…
Já jsem to měla úplně opačně.