Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Gituš píše:
@Davdan Přesně. Snažím se syna vychovat tak, aby byl jednou dobrý manžel. Aby doma pomohl, zvládl se postarat o děti - což myslím, že můj syn jednou v pohodě zvládne. V tomhle dávám hodně úkolů manželovi - protože to je jedinečnej chlap a od koho jiného by se syn měl naučit ty základy, než od něj. Taky se snažíme děti vést ke sportu, aby celý život neseděly jen u počítače a televize.
Tak tak, staré přísloví říká, že jeden otec je za sto učitelů. ![]()
@jirabobes píše:
@Davdan Taky mám kluky.Snad se mi to podaří. Nejstarší sice remcá, ale snaží se. A je pravda, že mu to co mu zadám celkem jde.
U nás remcá ten druhorozený. Je lenoch, ale zase cíťa. Takže když nejmladší (holčička) pláče, letí k ní a utěšuje. ![]()
A i když je nejmladší teprve miminko, děti se mě už několikrát zeptaly, jestli ještě budeme mít někdy nějaké. Že prý CHTĚJÍ ještě další.
No, pokud mi pak zaplatí rekreační pobyt v lázních na půl roku, tak jo. ![]()
(Neumím se „zajet“, jak je malá ještě maličká.. snad to přijde a zas chytnu ten správnej rytmus, tak jako to bylo u druhého, když byl miminko). ![]()
@Gituš píše:
Líbí se mi tvůj přístup. Kolik je dětem? -:)
Děkuji.
Kluk měl v lednu 10
Holka měla v lednu 8 a prcek bude mít na konci listopadu 6
A taky mám skvělého manžela (snad jsem to teď nezakřikla a nebude přeháňka
), který normálně dělá domácí práce. Pracuji dlouho, tak když jsem v práci, uvaří, vypere, udělělá s dětmi úkoly (zatím jen zkontroluje a podepíše), jede s nimi na kole ven… Vím, že mě zastoupí. A kluci to vidí, tak ví, že něco není jen tzv. ženská nebo mužská práce. Já taky třeba vymaluji, opravím hračky a jiné tzv. mužské práce.
@Davdan Neboj, zajedeš se. A bude to super. ![]()
Moje děti taky chtějí dalšího sourozence.
Holka chce sestřičku. Musí se smířit s bratranci a sestřenicemi. Ale když se vidíme s bráchovými dětmi (2 a 3 roky), tak děti si s nimi moc pěkně hrají, pomáhají jim, hlídají je, aby nešly kam nemají… je to krásné a vždycky mě bodne u srdce, že další nebude. ![]()
@jirabobes To je hezký
. Syn měl 15.7 desáté narozeniny, dcera bude mít 20.7 osmé narozeniny
. Akorát teda holky mám mladší, budou jim 3 roky.
Konečně vidím, že má někdo podobného manžela, jako já. Manžel taky zvládá vyprat, vyžehlit, uvařit, pověsit prádlo, bere děti třeba na víkend pryč, na procházky a výlety abych já na konci těhotenství (ale i jindy) měla čas na odpočinek a na sebe. Ještě, že mi trošku měníme ty světové standardy - nic není jen mužská a ženská práce
.
@Gituš Jééé, to je hezké.
Manžel teda nežehlí a žehlit nikdy nebude. Ale já to, pokud možno, taky nedělám. U nás se prádlo dobře pověsí a pak jen poskládá. Zvládne i manžel. ![]()
@Gituš ja ti veľmi fandím
![]()
My máme 4 synov a teraz čakáme dvojičky
Preto ma aj zaujalo, že aj ty máš dvojičky. Môžem sa ťa spýtať. ako si zvládala tehotenstvo s dvojičkami? A máš jedno alebo dvoj-vaječné? ![]()
@Deborah Téda, taky pořádný regiment. Jak zvládáš 4 kluky? Já mám kluka, 3 holky a čekám zase kluka.
Těhotenství s dvojčaty bylo náročné, ale spíš to starání o děti, než ono samotné, ale oproti tvému to byla procházka rájem - já měla v té době jen dvě děti, 5ti letou dceru a 7mi letého syna. Těhotenství jako takové bylo celkem pohodové, měli jsme to naštěstí bez problémů a bez nějakých genetických vad či nemocí, i když jsem se o holky bála. Mám jednovaječné holky, narodily se císařským řezem. Ono bylo horší starat se o ty dvě starší děti s velkým břichem
. A po narození holek bylo složité vytvořit si režim, ale i to jsme nakonec zvládli - navíc manžel pracuje 200km daleko, takže jsem byla skoro na všechno sama - 2 týdny mi pomáhala 24hodin denně rodina, pak manželova sestra, bez ní bych se zbláznila asi i teď. Ty už víš, co budeš mít, nebo si to necháš jako překvapení? ![]()
Klidně se ptej, jestli chceš něco vědět
.
@Gituš ja čakám tiež jednovaječné dvojičky
Pohlavie ešte nevieme, ale som fakt zvedavá ![]()
Ja už som mala dosť problém..v 15.tt mi začala odtekať plodová voda a krvácala som, doktor moc záchrane šancu nedával. Ale vďaka Bohu to dobre dopadlo a tehotenstvo pokračuje ďalej
Len ja teraz vôbec neviem, čo môžem robiť a čo nie, či sa mám šetriť a ak áno, do akej miery..Viem, že celkovo tehu s dvojkami je považované za rizikové
Tak robím bežné veci, manžel mi pomáha. Len by som rada išla aj na nejaký výlet, a moc si netrúfam ![]()
@Deborah Tak to je krásné. Třeba se povedou holčičky
. A nebo to bude do pětice a šestice chlapeček
. Jsem na to zvědavá
.
Já jsem naštěstí takovéhle problémy neměla, díky Bohu, že to tak bylo. A díky Bohu, že to tobě dopadlo dobře
. To ti doktor nepověděl, co můžeš a nemůžeš dělat
Jo, to je považované, a s jednovaječnými asi ještě víc, já se pokoušela šetřit, ale ono to s těmi staršími dětmi moc nešlo, člověk musel dělat všechno. Na výlety jsem nechodila - na ty nebyla chuť, ani energie
.
@Gituš doktor mi nepovedal
a ja som sa zabudla spýtať ![]()
Pozerala som, že tvoje dvojičky mali krásnu pôrodnú váhu..teda na jednovečné určite
Mne doktor povedal, že od 28.tt budem musieť byť v nemocnici
a rodiť myslím nejako v 36.tt. Ty si kedy rodila?
@Deborah Jo, holky měly krásnou váhu, o to větší raubířky jsou teď
. Tak to já naštěstí v nemocnici být nemusela, a holky se narodily v 36. tt, císařským řezem, teď mě dost mrzí, že se nemohly narodit, kdy by si ony vybraly, ale že jsem jim to vybrala já
.
@Gituš na 36.tt je to krásna váha
![]()
Ja neviem, u nás je asi taký zvyk, pri dvojičkách
Veď ak by bolo všetko v poriadku, nevidím dôvod, prečo by ma tam mali toľko držať ![]()
@Deborah Radši, ať mají jistotu, že je všechno v pořádku
. Mně i všechny testy vyšly dobře a holky se měly čile k světu, i když v bříšku, tak nebyl důvod
. A jsem za to ráda, já bych 8 týdnů být v nemocnici nemohla, hráblo by mi
.
@Gituš no veď, to sa aj ja bojím, aby mi tam nehráblo
, ale snáď to bude dobré..a možno sa s doktorom ešte nejako dohodnem ![]()