Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja mohu rict za sebe, ze jsme meli sex behem celeho tehotenstvi a nebyl s tim absolutne zadny problem
naopak nad to hrozne bavilo a uzivali jsme si to i kdyz ke konci je to uz trochu problematicke az ponekud srandovni ![]()
Pokud nebudeš mít problémy a nebude tě to bolet, tak můžete mít sexu kolik chcete
Ne, nemůže. Ale pokud se tak oba bojíte, tak si nedokážu představit, že byste si to užili. Zkuste zatím orální a manuální uspokojení
Nevidíme do tebe, nejlepší odpověď ti dá tvůj lékař. Podle toho, co píšeš, se nemáte čeho bát.
Urcite se neboj..pokud mate obavy, tak proste jen rekni drahemu at do toho tak „nebusi“
A gratuluju ![]()
Já jsem se v době, kdy jsem byla na rizikovém, ptala doktorky, říkala, že vše je povoleno, akorát v době, kdy je třeba už krátký čípek, je lepší přerušovaná soulož, protože ejakulát obsahuje látky, které napomáhají dozrávání čípku. Což u tebe v tomto stádiu zatím rozhodně není. Také jsme o jedno miminko přišli, neboj se, co se má udržet, to se udrží!
Děkuji tak nějak jsem se potřebovala ujistit
Doktora jsem se zapomněla zeptat. Ještě jednou všem moc děkuji ![]()
No nevím, jestli se toho tolik bojíš a máš z toho špatný pocit tak to nedělej. Zvlášť pokud tě po tom bolí v podbřišku. My máme sex i orgasmus zakázanej z důvodu potratů a bolesti břicha…takže univerzální rady typu nemůže se ti nic stát nejsou až tak pravda…bohužel tě tím asi moc nepotěším…co tě možná potěší víc, že v 2. trimestru se tento zákaz často ruší…a co se týče orálního uspokojení muže, to ano, ale rozhodně bych to jako těhotná nepolykala, protože sperma obsahuje látku, která je ve velkém množství schopná vyvolat porod, takže i potrat, podle mě. Muselo by toho sice být hooodně, ale proč si přidělávat starosti kvůli jednomu polknutí
Není potřeba se bát, ale pokud máš strach, tak bych pro klid duše počkala do 2. trimestru, až se miminko hezky „chytne“ ![]()
No a ještě je tu jedna věc, raději s kondomem, potrat může být způsoben imunologickou reakcí těla na cizí embryo a spermie ve tvém těle mohou vyvolávat obrannou reakci, která se zaměří na embryo a zahubí ho
Ahojky, chápu tě, já jsem zezačátku těhu taky neměla ze sexu dobrý pocit - bála jsem se. Téměř jsme spolu nespali, nehledě na to, že nebyla ani chuť. Ta se vrátila ve II. trimestru.
Každopádně si myslím, že miminku to neublíží, však ona by tě doktorka upozornila, kdyby u vás byl nějaký problém, ale jinak bych to nelámala přes koleno a nechala tomu volný průběh.
Zakladatelko delej vse, co ti je prijemne
.
@Hanymany proboha zenska, sperma sice prostaglandin obsahuje, ale zrani cipku napomaha, pokud ti ho partner zanecha TAM dole. Kdyz to spolknes, tak se FAKT nemas ceho bat
![]()
Ahoj holky mám hrozně blbý dotaz a hrozně se za něj stydím proto ten anonym
Jsem v 6týdnu těhotenství a stále jsem ze strachu s partnerem nespaly. Jednou už jsem o dítě přišla a pak už se nedařilo, ani přes umělé oplodnění a teď když se konečně zadařilo tak se toho bojím. Vím že v těhotenství sex nezakazují ba naopak doporučují ale nevím jak je to když jsem teprve těhotná takto krátce, tak jsem se chtěla zeptat jestli to opravdu miminku nemůže uškodit. Předem děkuji všem za vaše názory