Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Manžel chce, peníze nejsou problém, tvoje srdce taky chce…šla bych do toho ![]()
Když manžel tolik pracuje, nevybyly by peníze na chůvu, nebo školku i pro malou a časem pro třetí? jednak by sis odpočinula a nevím teda v jakém oboru pracuješ, ale nenašel by se tam nějáký částečný úvazek, nebo práce z domu? jinak pro chlapa by se toho zas tak moc nezměnilo ani k tý padesátce, stejně s nima už teď moc času netráví, ne?
@slavuska1 Dekuju. Citim to vetsinou stejne, ale pak je nejakej tezsi den, kdy toho mam po vsech strankach plny kecky a rikam si, a to bys jako jeste chtela treti? ![]()
@Gosi Penize na chuvu by i byly, jenze…Manzel byl sam ze ctyr deti a jeho maminka to zvladala „levou zadni“. Detem cely zivot vyvarela - teple obedy, vecere, kvartyr vypucovany, obleceni (vc. spodniho pradla) vyzehlene apod…Nutno podotknout, ze draha tchyne prvni dite porodila okolo 19 let, vicemene mela deti za sebou a ve 40 ziskala invalidni duchod kvuli urazu…Takze otazka je, jak by to cele bylo, kdyby musela fungovat v zamestnani…
K me profesi jen to, ze jsem se zivila tlumocenim, ale jsem 4 roky doma a ten jazyk sel do haje. A preklady…Neni to jednoduche. ja byla zamestnancem firmy, nedelala jsem pod prekl. agenturou a tam to funguje kolikrat silene, maji treba 200 lidi na anglictinu, ale v realu posilaji preklady tak 40 a ostatni si drzi v databazi jen kdyby neco…
Chtělo by to větší bydlení
pak proč ne? Taky budu chtit třetí dítě, podmínky zhruba stejné jen mladší manžel. Tohle je vazne primárně na ženě a ty miminko dle mne spíše chceš
@LenkaNov Tak to je ovsem jina liga
Priroda si z vas trosku vystrelila, ale jestli je to mile prekvapeni, tak proc ne ![]()
@Tichošlápek Ano, vetsi bydleni by se asi muselo resit, tri deti v jednom pokojicku (a ty mistnosti nejsou nijak velke) by asi byly fakt chudaci a abychom se s manzelem vzdali loznice a spali v obyvaku na rozkladacim gauci, to mi neprijde jako dobre reseni (ztrata soukromi, prip. ztrata obyvaku).. ![]()
A mas pravdu, tohle je z valne casti o me…proto mi to rozhodnuti dava tak zabrat, je to de facto jen moje zodpovednost. nechci aby ostatni deti trpely ze na ne nebude cas, ja budu unavena apod…Nekdy jsem rada ze jsem rada i ted ![]()
@Anonymní píše:no tak je jedno v kolika letech měla tchýně první a jak to zvládala… ono když se muselo, tak se to zvládalo a sice tyhle připomínky slýchám často, ale ve výsledku si ty ženský spíš stěžujou, nevzpomínaj na to většinou tak, že by si to rády daly znova… s tvým manželem bych asi neměla ani ty stávající dvě děti… pokud jsem to pochopila správně a manžel tímhle argumentuje, nebo jde o nějákou tvoji soutěž s tchýní?
@Gosi Penize na chuvu by i byly, jenze…Manzel byl sam ze ctyr deti a jeho maminka to zvladala „levou zadni“. Detem cely zivot vyvarela - teple obedy, vecere, kvartyr vypucovany, obleceni (vc. spodniho pradla) vyzehlene apod…Nutno podotknout, ze draha tchyne prvni dite porodila okolo 19 let, vicemene mela deti za sebou a ve 40 ziskala invalidni duchod kvuli urazu…Takze otazka je, jak by to cele bylo, kdyby musela fungovat v zamestnani…
@slavuska1 píše:
Manžel chce, peníze nejsou problém, tvoje srdce taky chce…šla bych do toho
Jen do toho. Cítila jsem to taky tak a neváhala ani vteřinu, byť jsem neměla podporu lékařů - sypala se mi imunita ![]()
Ale vím, že čtvrté ani náhodou ![]()
Kdyby rození dětí bylo racionální, tak jsme vyhynuli dávno před tím, než jsme vynalezli zemědělství…
Pokud všichni chcete a máte podmínky, tak trošku zlepšete demorgafické výhledy střední Evropy.
@Gosi Nene, on tim neargumentuje. To jen ja mam casto blby pocit, ze proste „svoje“ povinnosti nezvladam. Jakoze domacnost se fakt neblyska cistotou, o deti se staram, ale spise provozne, nez ze bych si to kdovi jak uzivala - byvam hodne unavena a detske hry doma na koberci me nebavi, jsme 2× denne venku a nedej Boze kdyz jsou nemocne, nebo je pocasi naprd..to je to doma dlouhy..Z toho titulu citim, ze by mi prechod do zamestnani pomohl vycistit hlavu…na druhou stranu nemyslim si, ze mam hrozne casu na rozmysleni, 20 uz mi preci jen neni…
K manzelovi jen to, ze ano, jeho prac. doba je na prd, ano…behem vsednich dnu si muzu tak akorat stezovat na nadrazi…a pak, je vikend a kdyz je doma, tak se to strasne snazi vsechno nahnat a urvat, takze nakupy, vareni, uklid, vylety a je toho azazaz. Pomaha, ty vikendy nakupuje, vari, snazi se…ale je to jakoby aby si trochu uklidnil svedomi, nevim.. ![]()
@Anonymní píše:
@Gosi Nene, on tim neargumentuje. To jen ja mam casto blby pocit, ze proste „svoje“ povinnosti nezvladam. Jakoze domacnost se fakt neblyska cistotou, o deti se staram, ale spise provozne, nez ze bych si to kdovi jak uzivala - byvam hodne unavena a detske hry doma na koberci me nebavi, jsme 2× denne venku a nedej Boze kdyz jsou nemocne, nebo je pocasi naprd..to je to doma dlouhy..Z toho titulu citim, ze by mi prechod do zamestnani pomohl vycistit hlavu…na druhou stranu nemyslim si, ze mam hrozne casu na rozmysleni, 20 uz mi preci jen neni…
K manzelovi jen to, ze ano, jeho prac. doba je na prd, ano…behem vsednich dnu si muzu tak akorat stezovat na nadrazi…a pak, je vikend a kdyz je doma, tak se to strasne snazi vsechno nahnat a urvat, takze nakupy, vareni, uklid, vylety a je toho azazaz. Pomaha, ty vikendy nakupuje, vari, snazi se…ale je to jakoby aby si trochu uklidnil svedomi, nevim..
tak na to soutěžení se vykašli, je jiná doba… pokud jsou peníze na chůvu aniž by to zasahovalo do rezerv, využíj jich, chceš třetí dítě a máte možnosti si to přizpůsobit tak, aby to zvládala, tak si to nekomplikuj…
Ahoj holky, tuhle diskuzi zakladam zamerne anonymne, protoze je pro mne tato otazka moc slozita a uz se v ni vrtam dobre 2 roky (zacala jsem nad ni premyslet kratce po porodu 2. ditete). Je mi 32 let, mam dve deti (4 a 2 roky). Manzel je o 10 let starsi, hodne pracuje a tak se domu nevraci pred pul osmou vecer, do prace chodi nekdy i vikendy (cca 2 nedele v mesici). Hlidaci babicky nemame, resp. jsme radi za hlidani 1× za pul roku. Ja bych se mela na zacatku pristiho roku zapojit do prac. procesu, ale prac. smlouva byla rozvazana z duvodu konkurzu na firmu, takze to bude znamenat hledani prace nove a to dosti flexibilni s ohledem na dve deti ve skolce a jejich krouzky (budu to muset vykryvat ja)…Toliko ke slozitostem…
Mame 3kk, celkem velky vuz, penez tak akorat…A ja nevim…Samo, dalo by se nastoupit do prace a pak treba za dva tri roky znova planovat, ale to uz mi bude 35 a jemu potahne na 50…A obavam se, ze jakmile vlitnu mezi „lidi“, tak se mi nebude chtit vracet zpatky…Ja nevim, ja opravdu nevim, co chci 
Tretatko chce srdce, rozum protestuje. Predstava, ze uz to miminko nebude, ze uz jsme jako ted kompletni mi proste nesedi. Manzel by tretatko chtel okamzite, ten rovnou rika, ze je to na me, ze jsem to ja, kdo bude deti obstaravat