Půjčka od soukromé osoby - lze toto najít?

Anonymní
10.8.16 08:11

půjčka od soukromé osoby- lze toto najít?

Máte někdo zkušenost? zatím co jsem narazila, tak jen na podvodníky :? Potřebujeme dofinancovat dům, proto potřebujeme půjčku, která se nezapíše do registru. registry jsou čisté, bonita 100%, ale pokud by se vzala půjčka u banky, tak se to hned zobrazí v registrech. je vůbec šance sehnat takovou půjčku od soukromé osoby, aby to nebyl podvod? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
10.8.16 08:12
@Anonymní píše:
Máte někdo zkušenost? zatím co jsem narazila, tak jen na podvodníky :? Potřebujeme dofinancovat dům, proto potřebujeme půjčku, která se nezapíše do registru. registry jsou čisté, bonita 100%, ale pokud by se vzala půjčka u banky, tak se to hned zobrazí v registrech. je vůbec šance sehnat takovou půjčku od soukromé osoby, aby to nebyl podvod? :nevim:
:mrgreen: od nějakého známého? tam to snad podvod nebude.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5018
10.8.16 08:15

Můžeš definovat, o jaký podvod se jedná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
10.8.16 08:21

Zoonky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
10.8.16 08:22

Jak podvod? Hledáš někoho, kdo ti půjčí vyšší částku a bude spoléhat na to, že ho nepodvedeš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
10.8.16 08:22

A v čem je problém, proč se to nemůže zobrazitv registru?

Jinak co třeba www.zonky.cz ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
10.8.16 08:27

Když už jsme u Zonky, tak jsem se rozhodla že vyzkouším jak funguje to půjčování. Nemám připravenou velkou částku, zkusím to s pár tisíci. Zažádala jsem si o promo kod a jsem v pořadí, přede mnou je 3883 žadatelů:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
10.8.16 08:36

V registru? a To je problém? já mam taky mega hypoteku od banky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.8.16 08:38
@chipsa píše:
Když už jsme u Zonky, tak jsem se rozhodla že vyzkouším jak funguje to půjčování. Nemám připravenou velkou částku, zkusím to s pár tisíci. Zažádala jsem si o promo kod a jsem v pořadí, přede mnou je 3883 žadatelů:)

tak to je pohoda, do roka to bude :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
10.8.16 08:47
@martina.se píše:
tak to je pohoda, do roka to bude :D

Mě jenom zajímá jak to funguje. Neočekávám obrovský zisk, ale zajímá mě, zda by se peníze dali u Zonky zhodnotit líp, než v Bance. V bance to leží na účtu a nic z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.16 08:50
@Adinal píše:
A v čem je problém, proč se to nemůže zobrazitv registru?Jinak co třeba www.zonky.cz ?

V tom, že hypotéka se musí čerpat s aktuálními registry. po načerpání hypotéky můžeme uzavřít stavební spořitelnu a prostředky vrátit, ale před čerpáním hypotéky to nelze, dle našeho finančního poradce :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10265
10.8.16 08:51

Obecně půjčku od soukromé osoby mohu doporučit jen od někoho známého. Pak také takové obchody zprostředkovávají právníci, notáři, kteří znají bohatší lidi ve městě. U větší částky ale určitě bude i od soukromníka požadavek na zástavní právo nebo jinou formu ručení.
Při financování nemovitosti to ale nedává moc smysl, protože úroky z hypoték jsou nízké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
10.8.16 08:56
@Saatine píše:
Já tam pujcuji skoro od počátku, téměř jsem nečekala :) Jednu dobu pouštěli hodně lidí, ale pak nikdo nestíhal půjčky s vyšším úrokem, což jsou pro investora logicky zajímavější půjčky. Oni na to nekaslou, jen to prostě potrvá :))

No a že jsem tak zvědavá, vyplatí se ti to? Má to smysl? Mám peníze uložené v bance a tam je výnos nula nula nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
10.8.16 09:07

Vy si potřebujete půjčit na rekonstrukci a víte, že od banky nedostanete dost? A chcete to kombinovat ze soukromých zdrojů a ze stavebního spoření? Nebo proč byste načerpali hypo (za nejnižší možné úroky) a pak to chtěli refinancovat ze stavebka (většinou vyšší úroky? Jinak moc netuším, co myslíte bonitou 100%…
Vyšší částku vám někdo (rozumný) půjčí leda oproti zástavě nemovitosti a v katastru to bude vidět. Pak ovšem bude poněkud problematičtějsí získat úveěr na bankovním trhu (i SS).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.16 09:17
@Ivan PPZ píše:
Vy si potřebujete půjčit na rekonstrukci a víte, že od banky nedostanete dost? A chcete to kombinovat ze soukromých zdrojů a ze stavebního spoření? Nebo proč byste načerpali hypo (za nejnižší možné úroky) a pak to chtěli refinancovat ze stavebka (většinou vyšší úroky? Jinak moc netuším, co myslíte bonitou 100%…
Vyšší částku vám někdo (rozumný) půjčí leda oproti zástavě nemovitosti a v katastru to bude vidět. Pak ovšem bude poněkud problematičtějsí získat úveěr na bankovním trhu (i SS).

Protože naše banka neposkytuje 100% hypotéku, jen 85% a nelze dofinancovat stavebním spořením, u jiných bank to lze, zde bohužel ne :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová